rotarepo 20.11.08, 13:15 czy coś takiego jest u Nas w mieście ? A jeśli nie to dlaczego ktoś nie zrobi takiego interesu . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: admin Re: Pogotowie informatyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 13:29 widziałem takie ogłoszenie, ale to nie jest to interes ... Odpowiedz Link Zgłoś
maczek83 Re: Pogotowie informatyczne 20.11.08, 14:19 Myślisz że nie byłoby z tego interesu? Może wśród klientów indywidualnych wielkiego odzewu by nie było, ale jeśli zaproponować usługi na odpowiednim poziomie i o odpowiednim zakresie to można by zaoferować outsourcing dla mniejszych firm, które nie mają dedykowanych osób na stanowiskach tym się zajmujących, i muszą bujać się ze sprzętem po lokalnych serwisach zamiast zlecić naprawę komuś "on site" za podobne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: Pogotowie informatyczne 20.11.08, 14:40 Czemu ma to nie być " inetres" . No dla mnie jak najbardziej jest . Mam problem więc chce by ktoś , kto się na tym zna , go naprawił . A nie latać i szukać po znajomych , ten nie wie o co chodzi , ten nie ma czasu. W końcu po coś Ci "informatycy" się uczą . Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Pogotowie informatyczne 20.11.08, 14:44 Czego nie zadzwonisz do mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
maczek83 Re: Pogotowie informatyczne 20.11.08, 15:13 To Ty nie jesteś automatykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: Pogotowie informatyczne 20.11.08, 15:19 Wy tu się nie przepychajcie :) To tylko ja mam problem . A inni mogę też mieć . :P Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: Pogotowie informatyczne 20.11.08, 15:25 No i tak ,żaden z Was mi nie pomoże :P Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Pogotowie informatyczne 21.11.08, 01:38 -A cóż to, rotarepo, za problem? Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: Pogotowie informatyczne 21.11.08, 11:52 Temponicku jak dla mnie wielki ( i chyba nie tylko) Jednak nie będę go opisywać , bo szkoda czasu . Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Pogotowie informatyczne 21.11.08, 12:18 -Nic nie kosztuje napisanie w czym problem. Mnie równiez od wczoraj Chrome nie wyświetla niektórych stron www tak jak do tej pory. Śmiesznie to wygląda, linijka po linijce, żadnych paragrafów. - Czegoś brakuje, ale czego? Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: Pogotowie informatyczne 21.11.08, 13:07 Temponicku, może napiszę jak ktoś rozwiąże ten problem . Bo teraz już nie mam siły . Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Pogotowie informatyczne 20.11.08, 15:32 A czy tylko informatyk musi umieć radzić sobie z komputerem?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibifree Re: Pogotowie informatyczne IP: *.net.telkonet.pl 21.11.08, 10:03 Moje spostrzeżenie odnośnie informatyków z wykształcenia – jest jakieś błędne myślenie co do tego że ktoś po ukończeniu studiów informatycznych będzie z powodzeniem mógł naprawiać komputery i rozwiązywać jego inne problemy techniczne. Raczej studia skupiają się na stronie programowej – i dla takiego absolwenta z pewnością łatwiej by było mu napisać dowolny program niż grzebać w kompie i szukać usterki. Tą wiedze techniczną zdobywa się raczej na własną rękę i poprzez zainteresowanie i nie konieczne jest do tego studiowanie informatyki ( bo większy z studenta informatyki matematyk niż technik). To tak dla wszystkich tych co myślą „to po co on studiuje ta informatykę jak nie umie naprawić”. A i jeszcze zabawne jest to że niektórzy poprzez naprawianie rozumieją : naprawianie za pomocą śrubokręta i lutownicy czyli skręcanie rozkręcanie lutowanie itd. A przecież naprawa to w większości wymiana części na nowe sprawniejsze itd. Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Pogotowie informatyczne 21.11.08, 11:58 Informatyk (łac. informare, -atum - obrazowo opisać) to specjalista posiadający wiedzę i umiejętności na temat ogółu metod tworzenia i przetwarzania oraz przekazu informacji, m.in. w technice, ekonomii, genetyce (dodam od siebie w zasadzie każdej dziedzinie życia!). To również specjalista zajmujący się urządzeniami oraz tworzeniem, przekształcaniem i przekazywaniem danych za pomocą programów wykorzystujących zawarte w nich informacje do określonych działań. Pojęcie „informatyk” niewiele już dziś znaczy bez przymiotnika lub szczegółowego określenia. Liczba profesji informatycznych sięga dziś bowiem 20. Definicja z książki P Hebdy i J Madejskiego "Zawód z pasją" Odpowiedz Link Zgłoś
maczek83 Re: Pogotowie informatyczne 21.11.08, 12:49 No o to właśnie chodzi. Zawsze wzbraniam się przed nazywaniem kogokolwiek "informatykiem", bo to właściwie nic nie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Pogotowie informatyczne 21.11.08, 13:39 Ale Twoją specjalność można podciągnąć pod to miano Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: Pogotowie informatyczne 21.11.08, 12:08 To takie myślenie możemy zastosować , w każdym w uczonym zawodzie . Ja nie mam ciągot do grzebania w kompie , proste problemy udaje się zaradzić samej . Jednak nie zawsze tak jest . To tak jak z np . z ze spalonym korkiem , nie jestem elekrykiem , ale wymienić go potrafię . Jednak gdy pojdzie cała instalacja wołam specjalistę . O to samo chodzi mi w tym poście , w kazdym prawie domu jest komp , więc czyżby kazdy radził sobie sam . A szukanie po znajomych nie zawsze przynosi efekt . Bo ten nie może , ten nie ma czasu itd itp . A tak dzwonię to na takie pogotowie , płacę . I mam to co chce . No tak pewnie znów piszę bez sensu ..... Odpowiedz Link Zgłoś
se_nka0 Re: Pogotowie informatyczne 21.11.08, 12:46 rotarepo - piszesz bardzo dobrze.Od razu mówię - na komputerze się nie znam.Była potrzeba grubszej reperacji , nie znalazłam nikogo,kto mógłby przyjść do domu i sprawdzić/zreperować co jest.Na pytanie zadawane młodzieńcom,każdy odpowiadał - tak,znam się:))Jak widać takiej firmy na telefon brak.Musiałam wziąć komp. pod pachę i zawieżć do fachowca. Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: Pogotowie informatyczne 21.11.08, 13:06 No ale ważne ,że pomógł se_nko bo był fachowcem . Odpowiedz Link Zgłoś
maczek83 Re: Pogotowie informatyczne 21.11.08, 12:53 Mówi się BEZPIECZNIK. Korek to Ty jesteś - tak poprawiał jeden z nauczycieli w moim technikum :D Ale sam się łapię na tym i czasami mówię korek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: Pogotowie informatyczne 21.11.08, 13:04 Korek czy bezpiecznik i tak wiadomo o co chodzi ( korek koajrzy mi się z bezpiecznikiem topikowym ) . Odpowiedz Link Zgłoś