bmwariat 08.01.09, 11:02 Małżeństwo z czwórką dzieci mieszkała ze zmarłym ojcem. Po to by odbierać emeryture...Masakra.. Właśnie podali to w RMF FM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w.kielanowska Re: Horror w Ćmielowie 08.01.09, 11:04 straszne... www.rmf.fm/fakty/?id=149516 Odpowiedz Link Zgłoś
bmwariat Re: Horror w Ćmielowie 08.01.09, 11:05 Schowali zwłoki 80-latka po to, by brać jego rentę Pięcioosobowa rodzina mieszkała przez wiele miesięcy ze zwłokami 80- letniego mężczyzny, po to, żeby brać jego rentę. Szokująca tajemnica. 23-11-2008 Szczątki 80-letniego człowieka, w stanie daleko posuniętego rozkładu, częściowo zmumifikowane, znaleźli w środę wieczorem policjanci w domu w podostrowieckiej miejscowości. Przypuszczają, że ciało ukryła w komórce rodzina, która przez około ośmiu miesięcy brała za niego pieniądze. Sprawa wyszła na jaw dzięki listonoszowi i policjantom. Więcej w dzisiejszym papierowym wydaniu "Echa Dnia". Odpowiedz Link Zgłoś
maczek83 Re: Horror w Ćmielowie 08.01.09, 11:07 Co jakiś czas takie opowieści wychodzą na światło dzienne, jak to rodzina "utrzymywała" babcię czy dziadka przy "życiu" żeby pobierać jego emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek_68 Re: Horror w Ćmielowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 11:44 totalne zwyrodnienie. Nic nie usprawiedliwia takiego postępowania. Żal mi tego człowieka bo nie miał dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Horror w Ćmielowie 08.01.09, 11:49 Masakra. Trudno to nazwać człowieczeństwem. Co też marna kasa z ludzi robi. Szok. Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: Horror w Ćmielowie 08.01.09, 12:24 Bieda i patologia do takich czynów pchają ludzi. Nie mi ich oceniać . Sami już dali sobie karę.Z jednej tragedii stworzyli sobie drugą ..... i nawet gdyby to miło być z miłości do dzieci , to jest nie ludzkie . Odpowiedz Link Zgłoś
neti69 Re: Horror w Ćmielowie 08.01.09, 14:47 Kiedy usłyszałam wczoraj wieczorem opis tego zmumifikowanego ciała, to myślałam,że się "przekręcę".Podobno smród w tym domu był straszny...Niebywałe... Odpowiedz Link Zgłoś
wadera_77 Re: Horror w Ćmielowie 08.01.09, 15:50 życie bywa ciężkie, a ludzie róznie reagują... to jest tlumaczenie .. tylko tym tlumaczeniem mozna wytłumaczyć prawie każde postepowanie negatywne... mam nadzieję, że to z miłości do dzieci.. to jestem jeszcze w stanie zrozumieć .. nawet nie zrozumieć.. tylko jakaś to okoliczność łagodząca.. Odpowiedz Link Zgłoś
toro.pl Re: Horror w Ćmielowie 08.01.09, 17:20 Niestety ja nie potrafię zrozumieć, nawet gdyby to było dla czyjegoś dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koss Re: Horror w Ćmielowie IP: *.telkonet.pl 08.01.09, 19:05 Pieniądze szczęścia nie dają, jesteśmy niewolnikami pieniądza do momentu kiedy zatracamy nasze człowieczeństwo, później jesteśmy niewolnikami własnego sumienia - niestety nie odwracalnie, ta matnia nigdy się nie cofnie wstecz . Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Abstrahując-dziennikarze Polsatu... 08.01.09, 19:21 Ćmielów koło Kielc-no tak,jedyne 70 km.Mała miejscowość-dla warszawioków mała,ale jakby nie patrzeć stare,średniowieczne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Horror w Ćmielowie 08.01.09, 19:29 Przy okazji-nie pochowanie zwłok jest przestępstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
jere-mi12 Re: Horror w Ćmielowie 08.01.09, 20:34 Piękna wizualizacja www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090108/POWIAT0107/529111836 Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos GW też napisała 08.01.09, 20:37 miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,6140262,Mieszkali_ze_zwlokami_80_letniego_staruszka.html "Dwoje starszych dzieci uczyło się w szkole specjalnej"-bez złośliwości,ale "wrona orła nie urodzi".Można mniemać,ze kobieta jeśli nie jest lekko upośledzona umysłowo,to na pewno nie jest Einsteinem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: GW też napisała IP: *.telkonet.pl 08.01.09, 21:12 pathos z całym szacunkiem ale nie masz racji bo "wrona orły rodzi" a Ćmielów to rodzinne miasto dyrektora MOPS. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Do znajomej 09.01.09, 02:40 Chyba zrozumiałem w końcu,o co ci chodzi,tylko kompletnie nie pojmuję,dlaczego odniosłaś moje słowa do wszystkich ludzi w Ćmielowie.Miałem na myśli,że jeżeli ktoś korzysta permanentnie z pomocy MOPSu i ma 2 dzieci w szkole specjalnej,to należy podejrzewać,że samemu ma niską inteligencję albo jest wręcz opóźniony umysłowo.Byłoby to jakimś logicznym wytłumaczeniem tej makabrycznej sytuacji. A na ten wniosek mogę sobie pozwolić,bo z takimi rodzinami stykam się codziennie w mojej pracy zawodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: Do znajomej IP: *.telkonet.pl 09.01.09, 13:29 Pathos domniemywam,że chociażby z doświadczenia zawodowego Jesteś człowiekiem wrażliwym na ludzką krzywdę.Ale czy spotkałeś się w swojej profesji z przypadkiem kiedy wykształcony,inteligentny człowiek napotyka trudności z załatwieniem spraw przez to tylko że ma rację a nie ma kolegów w elicie rządzącej,czy wiesz do jakiej makabrycznej sytuacji może dojśc??Mówisz o pomocy socjalnej o jak szkoda że nie mogę Ci podać oficjalnie gdzie,od kogo i do kogo krąży żywność w Ostrowcu ta przeznaczona tylko dla biednych i głodnych,Jeśli zaś chodzi o ludzi z Ćmielowa to nic do Nich nie mam ale znam dużo WRON a jeszcze więcej ORŁÓW! Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Do znajomej 09.01.09, 13:52 Mnie nie musisz tłumaczyć.Znam dobrze życie,również jego brudna stronę.I wiem więcej,niż jestem skłonny mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Do znajomej IP: *.telkonet.pl 09.01.09, 20:12 Pathos_phobos co Ty za bzdury opowiadasz!!! To,że 2 dzieci chodzi do szkoły specjalnej nie musi świadczyć o małej inteligencji rodziców. Do takich szkół uczeszczaja dzieci np. lekarzy, wnuki starosty i nie powidzialabym o ich rodzicach, że maja mały iloraz inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Jednak 14, a nie 8 miesięcy... 09.01.09, 23:06 Jednak 14, a nie 8 miesięcy... miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,6144665,Cialo_80_latka_ponad_rok_lezalo_za_sciana.html Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Gościu,siądź pod mym liściem,a poczytaj sobie 10.01.09, 00:49 Gość portalu: gość napisał(a): > Pathos_phobos co Ty za bzdury opowiadasz!!! To,że 2 dzieci chodzi do > szkoły specjalnej nie musi świadczyć o małej inteligencji rodziców. > Do takich szkół uczeszczaja dzieci np. lekarzy, wnuki starosty i nie > powidzialabym o ich rodzicach, że maja mały iloraz inteligencji. Każdemu może się zdarzyć nieszczęście:dziecko może mieć niedotlenienie okołoporodowe,zespół Downa,inne wady genetyczne,dziecięce porażenie mózgowe itp,ale 2 dzieci + matka korzystająca z opieki społecznej to zupełnie inna para kaloszy. I proszę mnie nie prowokować,żebym się wypowiadał na temat pana starosty. Odpowiedz Link Zgłoś
toro.pl Re: Horror w Ćmielowie 09.01.09, 23:51 Ciekawe dokąd by to trwało? Aż na 100-lecie przybyła by prasa, czy jeszcze dłużej? Ja choćbym nie miał co jeść - pochowałbym ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera_77 Re: Horror w Ćmielowie 10.01.09, 09:58 Okazało się .. to co sie okazało.. znów byłam zbyt kategoryczna w ocenianiu ludzi... wiecej nic nie powiem.. bo moglabym napisac za dużo... w każdym razie... nic nie jest czarno- białe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmw Re: Właśnie jest na tvn IP: *.gprs.plus.pl 13.01.09, 19:56 Ćmielów to powiat ostrowiecki, więc czemu zostali doprowadzeni do prokuratury w Opatowie a nie Ostrowcu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmw Re: Właśnie jest na tvn IP: *.gprs.plus.pl 13.01.09, 19:58 Tłumaczenia córki " On był tam zamknięty, może wyjechał.."Ja pierdziele, córka do ojca by nie zajrzała przed 18 miesięcy?? BABO, życzę Ci podobnej zapłaty od Twoich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga77 Re: Właśnie jest na tvn IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.09, 20:48 Tłumaczenie syna też było niezłe "no stało się tak jak się stało, a teraz idź do sklepu"... Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Właśnie jest na tvn 14.01.09, 12:00 No i stanęło kurcze na moim-2 dzieci w szkole specjalnej,a matka tez taka nie do końca tego.Chce teraz usłyszeć osoby,które się ze mną sprzeczały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specjalny Re: Właśnie jest na tvn IP: 83.238.163.* 14.01.09, 12:16 Człowieku ale masz teorie niesamowite! To, że dzieci chodzą do szkoły specjalnej nie oznacza to, że rodzice muszą być specjalni! Tutaj akurat tak się złożyło. Ale świetnia teoria z Twojej strony. A czy Twoi rodzice też są specjalni? Bo Ty chba szkołe specjalna kończyłeś z tego co pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Właśnie jest na tvn 14.01.09, 12:53 To nie teoria,tylko lata doświadczeń.Lepiej obejrzyj sobie ten program i posłuchaj poziomu wypowiedzi tej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specjalny Re: Właśnie jest na tvn IP: 83.238.163.* 14.01.09, 13:15 Lata doświadczeń? Powiedz jeszcze, że dzieci z porażeniem mózgowym mają takich samych rodziców albo to kara za grzechy. Lata doświadczeń... Teoria phatosa poparta latami doświadczeń "Twoje dzieci będą specjalne bo Ty jesteś. Ale również jeżeli Twoje dzieci są specjalne to Ty też będziesz specjalny" Zajmij się uprawą ogródka a nie waleniem smutków! Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Właśnie jest na tvn 14.01.09, 13:20 Po poziomie twoich wypowiedzi widać,że nie warto kontynuować. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Właśnie jest na tvn 14.01.09, 13:25 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15066&w=89485274&a=89582920 i tyle mam do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specjalny Re: Właśnie jest na tvn IP: *.telkonet.pl 14.01.09, 14:43 Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
misiek7307 Re: Właśnie jest na tvn 13.01.09, 20:17 W sądownictwie jest nieco inny podział terytorialny i tak jako była miejscowość woj. tarnobrzeskiego Ćmielów podlega pod jurysdykcję Sądu i Prokuratury Rejonowej w Opatowie. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Właśnie jest na tvn 14.01.09, 12:01 Gość portalu: bmw napisał(a): > Ćmielów to powiat ostrowiecki, więc czemu zostali doprowadzeni do prokuratury w > Opatowie a nie Ostrowcu? To cudaczna pozostałość po woj. tarnobrzeskim.10 lat po reformie administracyjnej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: Właśnie jest na tvn 14.01.09, 12:26 Odbiegając od tematu, to pozostałości po tarnobrzeskim jest dość sporo - kierunkowy 015, samorządowe kolegium odwoławcze w TBG dla wszystkich dawnych gmin, Rzeszowski Zakład Energetyczny, a nie ZEORK i wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Właśnie jest na tvn 14.01.09, 12:54 jakby reforma administracyjna nie niosła za sobą żadnych następstw. Odpowiedz Link Zgłoś
skladak1968 Re: Właśnie jest na tvn 14.01.09, 13:20 Bo to była reforma administracji a nie sądownictwa Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Właśnie jest na tvn 14.01.09, 13:24 Ani nie telekomunikacji ani energetyki.Ale jednak stworzono ośrodki władzy samorządowej,a nie niesie to za sobą zmian w innych dziedzinach-czyli de facto nie scala danego terenu i nie ujednolica go. Odpowiedz Link Zgłoś
kszo.pany Re: Właśnie jest na tvn 14.01.09, 13:21 Za 10-15 lat i tak będzie następna reforma adm. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Właśnie jest na tvn 14.01.09, 13:26 Oczywiście z likwidacją powiatu opatowskiego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Właśnie jest na tvn 14.01.09, 14:53 Wprost przeciwnie -Z reaktywacją opatowskiego w poprzednim kształcie czyli likwidacją ostrowieckiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Właśnie jest na tvn IP: *.telkonet.pl 14.01.09, 16:35 Pathos gdzie Ty pracujesz?!!! Snujesz jakieś dziwne teorie dotyczące niepelnosprawności intelektualnej. Jak można na podstawie programu telewizyjnego pisać o Kimkolwiek , że jest specjalny, tylko dlatego , że jego 2 dzieci uczęszcza do szkoły specjalnej. Jeśli masz w życiu codziennym kontakt z osobami niepełnosprawnymi intelektualnie i w ten sposób oceniasz ich rodziny to ,,GRATULUJE " wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Horror w Ćmielowie 07.03.09, 14:02 Ciąg dalszy www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090307/POWIAT0107/683639530 Odpowiedz Link Zgłoś
wadera_77 Re: Horror w Ćmielowie 08.03.09, 04:37 Czuje się strasznie.. moje dziecko chodzi do klasy z jedną z córek ..ta dziewczynka to była bodajże jedyna osoba, która ciepło przyjęła moje dziecko w nowej szkole.. te dzieci przezywały horror od czasu, kiedy ćmielów się dowiedział.. wczoraj były umówione na pizze .. teraz niestety wiem dlaczego nie przyszła... oceniać łatwo... zrozumieć trudniej... nie przypominam sobie takiego piętnowania w stosunku do pijaka, który zatłukł swoją żone łańcuchem..bo przecież nikt jej nie kazał być z nim... nie przypominam sobie takiego piętnowania w stosunku do złodziei.. którzy okradali swoich sąsiadów... jestem przerażona ludzką nienawiścią ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Horror w Ćmielowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 08:15 Straszne nieszczęście i tragedia i pomyśleć że to z biedy. Pewnie można było pomóc jakoś tej rodzinie. No cóż nasze państwo potrafi w białych rękawiczkach okradać swoich obywateli , nic w zamian nie oferując. Odpowiedz Link Zgłoś