Gość: Mruk IP: *.blokowe.pl 01.05.09, 10:59 Czy warto zaglądać do ostrowieckich potentatów rowerowych, czy to na Mickiewicza czy na Polnej? A może od razu uciekać w Internet? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dekajot Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy IP: *.msk.net.pl 02.05.09, 17:43 Jak masz kupic rower to nie kupuj w Ostrowcu. Swój kupiłem za 987 zł w sklepie w Tarnobrzegu, w Ostrowcu w promocji widziałem ten sam za około 1300 zł. Fakt że to model zeszłoroczny ale jeżdzi i ma się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 02.05.09, 18:54 Polecam ten na którym sam jeżdżę, ale tani nie jest. farm4.static.flickr.com/3190/2995573278_f33e87fa26_o.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrowiak Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy IP: *.telkonet.pl 03.05.09, 09:26 Ostrowiec jest miastem drogim Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 03.05.09, 09:32 Rower za 100-200 złotych ujawnia całą swoją klasę, jak jadąc przez las na drugim czy trzecim korzeniu okazujesz wielkie zdziwienie, że ziemia zbliża się w nieoczekiwanym tempie i z nieoczekiwanego kierunku. Potem już tylko widowiskowo orzesz zębami kawałek dębowego drzewostanu. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 03.05.09, 10:02 A ja jestem w trakcie restaurowania mojej 30 letniej "kolarzówki". Tata z NRD przywiózł:D Czeka mnie zmiana lakieru i wymiana kilku części z osprzętu...ale warto:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata z PRL Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy IP: *.telkonet.pl 03.05.09, 10:18 Zegarek z NRD rowerek z NRD i tata z NRD? Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 03.05.09, 10:56 I samochód też mam z NRD..albo RFN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy IP: *.telkonet.pl 03.05.09, 12:28 A leczenie proponuje w RFN ,bo ta choroba nie boli a zwidy kto jest kto i skąd? to oznaka głupoty która Ci pozostała w spadku po NRD ? Odpowiedz Link Zgłoś
tdx Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 03.05.09, 12:42 A Ty masz kolezko internet z Telkonetu? Przeplacac za siec? To dobiero oznaka glupoty ;] Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 03.05.09, 13:32 Oj i tu nie masz racji tdx. Pisałem o tym wcześniej, ale mało kto widocznie zrozumiał. Wszystko w Ostrowcu jest mniej więcej w tej samej cenie a do tego dochodzi jeszcze kontrakt minimum 12 miesięcy. Telkonet jest jedyną (a przynajmniej było pół roku temu) w której możesz zrezygnować z dnia na dzień bez żadnych zobowiazań. Do tego wszyscy chcieli up to 199zł za zainstalowanie swoich gadżetów (lub 299zł za modem Play i inni) ewentualnie kazali czekać 3 tygodnie (TP SA), a panowie z Telkonetu zrobili to za przysłowiową złotówkę 3 dni po zamówieniu usługi... Odpowiedz Link Zgłoś
tdx Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 03.05.09, 13:52 Netia (zamawiana przez ich strone, na czas nieokreslony) za 69 z Vat za 2MB. Sorry. Wystarczylo poszukac ;p Mnie Telkonet mierzi (chodz sam go uzywam, a wlasciwie rodzice) jakoscia obslugi, tym, ze jak mi nie dziala w niedziele moge sie pocalowac w szacowne 4 litery, bo bok nikt nie podnosi sluchawki. Numeru do admina nie dostane (jest tajny?). U siebie mam UPC (wiem, jest zagramaniczne, wiec obcy kapital pompuje kupe kasy zeby dzialalo), nie ma tam zadnego programu lokalnego (tak miedzy Bogiem a prawda po co komu stronnicza paplanina redakturow? Wszyscy wiemy jakie sa uklady pomiedzy UM,a MSK/Telkunet - patrz projekt E-Snietokrzyskie). Za to tv leci sobie w HD. W Ostrowcu w imie wzajemnych uprzejmosci zamiast zainwestowac w technologie kupiono podupadajacy klub ;] Mysle, ze na pewno sie zwroci. Porownaj sobie jakosc 2MB dsl z &TP/Netia z 2 MB Telkonet za furmanke pieniedzy. Brakuje mu tego "czegos". To cos, to ciagle inwestowanie w siec, powiekszanie jej pojemnosci itp. W Telkoniecie, jak mowi moja mama " Jakiegos mnie Panie Boze stworzyl, takiego mnie masz... " ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 03.05.09, 14:06 Netia był mój pierwszy wybór, bo miałem już Net24 jak wchodził do Ostrowca w 2004 roku. Ale oferta się musiała w Netii ostatnio zmienić (na czas nieokreślony), bo mieli tak samo sztywne przepisy jak TP SA. O tym też chyba pisałem pół roku temu. Dlatego się zdecydowałem na 1MBit/s z Telkonetu i żadnych kłopotów od tamtej pory. Teraz żona złożyła już 'wymówienie', modem i kable zostają, jak wrócimy, będzie znowóż 'od ręki' Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 03.05.09, 14:19 Od kiedy Netia się scentralizowała jakieś głupki na górze opanowały tę firmę i mimo niezaprzeczalnych zalet w stosunku do TP SA (ceny, biuro obsługi *88, oferty i produkty) skutecznie neutralizowali firmę w terenie (jak i dalszy jej rozwój). Jak był jeszcze Janiszewski to wystarczył jeden telefon i wszystko było załatwiane od ręki. Rezygnacja z Net24 zajęła nam 24...miesiące, mimo że modem był spłacony. Nierealny horror... Odpowiedz Link Zgłoś
tdx Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 03.05.09, 21:58 Hehe ;-) Wiesz ilu zostalo do obslugi Netii, Play i paru mniejszych firm na Ostrowiec i okolice? Trzech ;-) Gratuluje restrukturyzacji ;-) Jak tak dalej pojdzie kadra menegerska kupi sobie nowe auta (jak co dwa lata), a klientow beda obslugiwac male chinskie raczki, gdzies ze srodka niczego w Azji ;-) To co sie dzieje w branzy telekomunikacyjnej w dobie tzw. "kryzysu gospodarczego" zakrawa o kpine... Netia przejela Tele2 i trzeba bylo wygospodarowac dla nich jakies stanowiska pracy. Dlatego pozwalnialo sie ludzi z dzialow technicznych (ponoc jest przerost zatrudnienia). O redukcji etatow dla nierobow menegerow nikt nie wspominal ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unholly Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy IP: *.telkonet.pl 03.05.09, 14:09 To do mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
tdx Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 03.05.09, 12:59 Ja kupilem jeden z pierwszych we WsolSporcie w CK. W porownaniu z cenami (na czesci) proponowanymi mi przez panow z Rynku wyszlo okolo 100 zl (za element) na plus dla kieleckiej firmy. Rozumiem. ze na kazdym produkcie trzeba przyciac, ale ceny w Ostrowcu sa calkowicie niezrozumiale ;-) Przypomina mi sie strategia oficjalnego polskiego resellera marki Apple w Polsce - firmy SAD - lepiej sprzedac drozej - bo i tak w koncu znajdzie sie frajera, albo zrobi mega obnizke (bo wejda nowe modele) i w/w frajer i tak kupi ;] Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 03.05.09, 13:34 To co oferuje Telkonet uważam za value for money. That's it! Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 03.05.09, 17:25 A ja mam 30 MB w UPC plus Cyfrę Plus i płacę 400 zł. I co z tego:) Jak pierdnięcie po grochu:) Odpowiedz Link Zgłoś
dizzy81 Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 23.05.09, 10:50 A czy jest jednak miejsce w Ostrowcu godne polecenia? A może jakiś sprawdzony sklep internetowy? Odpowiedz Link Zgłoś