Dodaj do ulubionych

Ostrowiecki Rynek Rowerowy

IP: *.blokowe.pl 01.05.09, 10:59
Czy warto zaglądać do ostrowieckich potentatów rowerowych, czy to na Mickiewicza czy na Polnej? A może od razu uciekać w Internet?
Obserwuj wątek
    • Gość: dekajot Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy IP: *.msk.net.pl 02.05.09, 17:43
      Jak masz kupic rower to nie kupuj w Ostrowcu. Swój kupiłem za 987 zł
      w sklepie w Tarnobrzegu, w Ostrowcu w promocji widziałem ten sam za
      około 1300 zł. Fakt że to model zeszłoroczny ale jeżdzi i ma się
      dobrze.
      • lachien Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 02.05.09, 18:54
        Polecam ten na którym sam jeżdżę, ale tani nie jest.

farm4.static.flickr.com/3190/2995573278_f33e87fa26_o.jpg
    • Gość: ostrowiak Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy IP: *.telkonet.pl 03.05.09, 09:26
      Ostrowiec jest miastem drogim
      • lachien Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 03.05.09, 09:32
        Rower za 100-200 złotych ujawnia całą swoją klasę, jak jadąc przez las na drugim
        czy trzecim korzeniu okazujesz wielkie zdziwienie, że ziemia zbliża się w
        nieoczekiwanym tempie i z nieoczekiwanego kierunku. Potem już tylko widowiskowo
        orzesz zębami kawałek dębowego drzewostanu.
        • unhollyseth Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 03.05.09, 10:02
          A ja jestem w trakcie restaurowania mojej 30 letniej "kolarzówki". Tata z NRD
          przywiózł:D
          Czeka mnie zmiana lakieru i wymiana kilku części z osprzętu...ale warto:)
          • Gość: tata z PRL Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy IP: *.telkonet.pl 03.05.09, 10:18
            Zegarek z NRD rowerek z NRD i tata z NRD?
            • unhollyseth Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 03.05.09, 10:55
              A ja z próbówki.
            • unhollyseth Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 03.05.09, 10:56
              I samochód też mam z NRD..albo RFN
              • Gość: ree Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy IP: *.telkonet.pl 03.05.09, 12:28
                A leczenie proponuje w RFN ,bo ta choroba nie boli a zwidy kto jest kto i skąd? to oznaka głupoty która Ci pozostała w spadku po NRD ?
                • tdx Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 03.05.09, 12:42
                  A Ty masz kolezko internet z Telkonetu? Przeplacac za siec? To dobiero oznaka
                  glupoty ;]
                  • temponick Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 03.05.09, 13:32
                    Oj i tu nie masz racji tdx. Pisałem o tym wcześniej, ale mało kto
                    widocznie zrozumiał. Wszystko w Ostrowcu jest mniej więcej w tej
                    samej cenie a do tego dochodzi jeszcze kontrakt minimum 12 miesięcy.
                    Telkonet jest jedyną (a przynajmniej było pół roku temu) w której
                    możesz zrezygnować z dnia na dzień bez żadnych zobowiazań. Do tego
                    wszyscy chcieli up to 199zł za zainstalowanie swoich gadżetów (lub
                    299zł za modem Play i inni) ewentualnie kazali czekać 3 tygodnie (TP
                    SA), a panowie z Telkonetu zrobili to za przysłowiową złotówkę 3 dni
                    po zamówieniu usługi...
                    • tdx Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 03.05.09, 13:52
                      Netia (zamawiana przez ich strone, na czas nieokreslony) za 69 z Vat za 2MB.
                      Sorry. Wystarczylo poszukac ;p Mnie Telkonet mierzi (chodz sam go uzywam, a
                      wlasciwie rodzice) jakoscia obslugi, tym, ze jak mi nie dziala w niedziele moge
                      sie pocalowac w szacowne 4 litery, bo bok nikt nie podnosi sluchawki. Numeru do
                      admina nie dostane (jest tajny?). U siebie mam UPC (wiem, jest zagramaniczne,
                      wiec obcy kapital pompuje kupe kasy zeby dzialalo), nie ma tam zadnego programu
                      lokalnego (tak miedzy Bogiem a prawda po co komu stronnicza paplanina
                      redakturow? Wszyscy wiemy jakie sa uklady pomiedzy UM,a MSK/Telkunet - patrz
                      projekt E-Snietokrzyskie). Za to tv leci sobie w HD. W Ostrowcu w imie
                      wzajemnych uprzejmosci zamiast zainwestowac w technologie kupiono podupadajacy
                      klub ;] Mysle, ze na pewno sie zwroci. Porownaj sobie jakosc 2MB dsl z &TP/Netia
                      z 2 MB Telkonet za furmanke pieniedzy. Brakuje mu tego "czegos". To cos, to
                      ciagle inwestowanie w siec, powiekszanie jej pojemnosci itp. W Telkoniecie, jak
                      mowi moja mama " Jakiegos mnie Panie Boze stworzyl, takiego mnie masz... " ;-)
                      • temponick Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 03.05.09, 14:06
                        Netia był mój pierwszy wybór, bo miałem już Net24 jak wchodził do
                        Ostrowca w 2004 roku. Ale oferta się musiała w Netii ostatnio zmienić
                        (na czas nieokreślony), bo mieli tak samo sztywne przepisy jak TP SA.
                        O tym też chyba pisałem pół roku temu. Dlatego się zdecydowałem na
                        1MBit/s z Telkonetu i żadnych kłopotów od tamtej pory. Teraz żona
                        złożyła już 'wymówienie', modem i kable zostają, jak wrócimy, będzie
                        znowóż 'od ręki'
                        • temponick Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 03.05.09, 14:19
                          Od kiedy Netia się scentralizowała jakieś głupki na górze opanowały tę firmę i mimo niezaprzeczalnych zalet w stosunku do TP SA (ceny, biuro obsługi *88, oferty i produkty) skutecznie neutralizowali firmę w terenie (jak i dalszy jej rozwój). Jak był jeszcze Janiszewski to wystarczył jeden telefon i wszystko było załatwiane od ręki. Rezygnacja z Net24 zajęła nam 24...miesiące, mimo że modem był spłacony. Nierealny horror...
                          • tdx Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 03.05.09, 21:58
                            Hehe ;-) Wiesz ilu zostalo do obslugi Netii, Play i paru mniejszych firm na
                            Ostrowiec i okolice? Trzech ;-) Gratuluje restrukturyzacji ;-) Jak tak dalej
                            pojdzie kadra menegerska kupi sobie nowe auta (jak co dwa lata), a klientow beda
                            obslugiwac male chinskie raczki, gdzies ze srodka niczego w Azji ;-) To co sie
                            dzieje w branzy telekomunikacyjnej w dobie tzw. "kryzysu gospodarczego" zakrawa
                            o kpine... Netia przejela Tele2 i trzeba bylo wygospodarowac dla nich jakies
                            stanowiska pracy. Dlatego pozwalnialo sie ludzi z dzialow technicznych (ponoc
                            jest przerost zatrudnienia). O redukcji etatow dla nierobow menegerow nikt nie
                            wspominal ;]
                • Gość: unholly Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy IP: *.telkonet.pl 03.05.09, 14:09
                  To do mnie?
    • tdx Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 03.05.09, 12:59
      Ja kupilem jeden z pierwszych we WsolSporcie w CK. W porownaniu z cenami (na
      czesci) proponowanymi mi przez panow z Rynku wyszlo okolo 100 zl (za element) na
      plus dla kieleckiej firmy. Rozumiem. ze na kazdym produkcie trzeba przyciac, ale
      ceny w Ostrowcu sa calkowicie niezrozumiale ;-) Przypomina mi sie strategia
      oficjalnego polskiego resellera marki Apple w Polsce - firmy SAD - lepiej
      sprzedac drozej - bo i tak w koncu znajdzie sie frajera, albo zrobi mega obnizke
      (bo wejda nowe modele) i w/w frajer i tak kupi ;]
      • temponick Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 03.05.09, 13:34
        To co oferuje Telkonet uważam za value for money. That's it!
        • lachien Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 03.05.09, 17:25
          A ja mam 30 MB w UPC plus Cyfrę Plus i płacę 400 zł. I co z tego:) Jak
          pierdnięcie po grochu:)
    • dizzy81 Re: Ostrowiecki Rynek Rowerowy 23.05.09, 10:50
      A czy jest jednak miejsce w Ostrowcu godne polecenia? A może jakiś sprawdzony sklep internetowy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka