Dodaj do ulubionych

Czat z Prezydentem

23.06.09, 14:34
Już w najbliższy piątek (26 czerwca) odbędzie się kolejny czat z prezydentem
Jarosławem Wilczyńskim.
Zapraszamy o godzinie 13.30 na stronę www.um.ostrowiec.pl/chat
Obserwuj wątek
    • unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 23.06.09, 14:37
      Naprawdę? tak na poważnie czy jest sens kontynuować tą farsę z tym czatem?
      • unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 23.06.09, 14:39
        No chyba, że prezydent przeczytał nowe książki do marketingu politycznego to
        wtedy będzie można się pośmiać z "Zrobimy, szukamy,staramy się, to nie takie
        proste czy już osławione ja mam związane ręce".
        • temponick Re: Czat z Prezydentem 23.06.09, 15:41
          JW próbuje nas na siłę przekonać, że jest lepszym prezydentem
          niż jego poprzednik, ale bliżej końca kadencji widać, że daliśmy się
          uwieść jego filmowemu uśmiechowi. Tak bardzo zależało nam, wyborcom
          na zmianach, że po prostu uwierzyliśmy. A przecież to jest ta sama
          szkoła, której się nauczył od swego mistrza, ta sama prywata i ten
          sam nepotyzm w mieście co kiedyś, ci sami ludzie naokoło...
          • unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 23.06.09, 15:43
            No z tym filmowym uśmiechem to bym tak nie przesadzał:P
            • temponick Re: Czat z Prezydentem 23.06.09, 15:52
              Wiesz, ja nie jestem taki cynik za jakiego mnie ludzie biorą po tym co piszę na tym forum. Chciałoby się w coś wierzyć i do kogoś mieć zaufanie w takim mieście. Jakąś nadzieję na lepsze? Stąd ten optymistyczny makijaż prezydenta
              • unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 23.06.09, 15:55
                Wiesz ale to jak każdy z nas chyba ma gdzieś taką nadzieję i liczy, że "ten
                następny będzie lepszy"..
                • temponick Re: Czat z Prezydentem 23.06.09, 16:05
                  A przecież at the end of the day nie trzeba tak wiele, żeby nawet bezwzlędni cynicy i krytykanci nosili takiego prezydenta na rękach i wołali wszem i wobec: -Nasz on ci jest -Nasz ci -Niech żyje
                  • unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 23.06.09, 16:07
                    Temponiku mnie by wystarczyła odrobina szczerości, prostych słów i podejścia
                    "czasem coś spieprzę bo nie jestem idealny"
                    • temponick Re: Czat z Prezydentem 23.06.09, 16:16
                      A za kolejny nieustawiony konkurs w magistracie złożyć męskie
                      podziękowanie dyrektorce gabinetu czyli pani jak jej tam jest?
    • Gość: gość Re: Czat z Prezydentem IP: *.blokowe.pl 23.06.09, 16:14
      A to piekne logo chatu zrobione z Word Arta kiedys sie zmieni, czy moze w UM
      albo MCK nie ma zadnego speca z podstawowa znajomoscia Photoshopa?
      • Gość: czater Re: Czat z Prezydentem IP: *.opera-mini.net 23.06.09, 16:16
        jak ci przeszkadza to zrob lepszy a nie bedziesz walil smuty
        • Gość: gość Re: Czat z Prezydentem IP: *.blokowe.pl 23.06.09, 16:33
          Coz za wyszukane slownictwo, w jakim slowniku mam szukac znaczenia zwrotu "walic
          smuty"? Gwary Podworkowej czy Mlodziezowym Slowniku Slangu?
          • Gość: eva Re: Czat z Prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 16:38
            Prominencka ostrowiecka gwara lub nowe przysłowie.
            • lachien Re: Czat z Prezydentem 23.06.09, 16:48
              Nie było czata - źle. Jest - źle. Ktoś tu mówił, że jest źle, bo prezydent się
              nie spotyka z mieszkańcami na rynku. Jakby się spotykał, byłoby źle, że się
              spotyka. Osiołkowi wiejskiemu w żłoby dano, to sie telepie, że źle, bo w jednym
              owies a w drugim siano. Na miejscu prezia, który i tak ma Was głęboko dałbym
              sobie siana z czatem. Po co się tarmosić? Myślałem, że to będzie wyglądało
              inaczej, ale jak zwykle sie przeliczyłem. Mieszkańcom Ostrowca to tylko pług dać
              i do orki zapędzić. Wtedy karnie spuszczą łeb i pójdą do roboty.
              • lachien Re: Czat z Prezydentem 23.06.09, 16:53
                A Ty Temponick taki niby oblatany, nowojorski, irlandzki i DAŁEŚ SIĘ uwieść
                uśmiechowi prezydenta? No proszę:):):) Jak to ludzie niekiedy potrafią trzepnąć
                trochę prawdy o sobie:)
              • unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 23.06.09, 22:49
                Nie lachien to nie tak... Nie było czata było źle, jest czat jest źle bo ileż
                można słuchać tych farmazonów i zapewnień o wspaniałości? Sam byłeś na czacie i
                sam zadawałeś pytania... satysfakcjonowały Cię odpowiedzi? Ja byłem 3 razy na
                tym czacie. uwierz mi, że za każdym razem mam ubaw po pachy z tych "Zrobimy,
                zobaczymy i ostatnio kultowe mam was w dupie ale i tak będziecie na mnie
                głosowali". Ja nie chcę słuchać co może być ja chce słuchać jak jest i jak
                będzie. Zawsze to podkreślałem, jeśli masz odpierdzielać fuszerkę to lepiej nie
                rób nic. I tez już kiedyś pisałem, nie dostajemy ścisku tyłka na sam fakt, że
                coś po prostu jest, tylko na fakt, że zostało to zrobione naprawdę z klasą. Czy
                do cholery kaplicą Sykstyńską zachwycaliby się ludzię gdyby M.A. zrobił ją na
                szybciucha i p[o pijaku... tak po prostu zrobił kilka ruchów pędzla i trzeba się
                tym zachwycać...bo jest. Nieprawda!Albo robimy coś dobrze albo w ogóle i
                siedzimy w piwnicy śmiejąc się do worka ziemniaków!
                Nie liczę na to, że "myślałem, że oni zrobią to tak jak ja chciałem". Liczę na
                to, że prezio pewnego dnia powie "Dałem dupy, ale to się zdarza. Wy widzieliście
                to inaczej, a ja chciałem swój pomysł zrealizować. Nie wyszło mi, więc
                przepraszam. Może wasz pomysł był lepszy"...liczę na to, ze gość będzie
                człowiekiem a nie pieprzona biurokratyczną maszyną!
                • lachien Re: Czat z Prezydentem 24.06.09, 06:39
                  Ale to nie jest wina samego czata (który uważam za wyśmienity pomysł) ale wina
                  odpowiedzi prawda? To nie sam czat jest zły - tylko obietnice. Więc czemu
                  nagonka jest na CZAT? Może po prostu Ci antagoniści owego CZATA nie potrafią lub
                  nie chcą nazwać sprawy po imieniu?
                  • unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 24.06.09, 09:10
                    Lachien... a czy ktoś napisał, że sam pomysł czatu jest lipny? Nikt tego nie
                    napisał. A teraz po kolei. Czat sam w sobie jest dobry. Prezydent jest lipny (
                    głosowałem na niego więc mogę mieć mu za złe, że jest tylko kseroboy'em).
                    Prezydent udziela lipnych odpowiedzi na czacie, więc tym samym czat przestaje
                    być sensowny a staje się tylko i wyłącznie groteską. Więc nie wiem czemu się
                    denerwujesz? Każdy z nas napisał, że to głupie odpowiedzi prerzydenta sprawiają,
                    że nie ma sensu na czacie siedzieć. Nikt natomiast nie napisał CZAT jako forma
                    komunikacji z mieszkańcami jest zły.
                    NO chyba, że się mylę to mi wskaż gdzie.
                    • lachien Re: Czat z Prezydentem 24.06.09, 09:16
                      Udziela takich samych odpowiedzi jak każdy na jego miejscu by udzielał. Bo u nas
                      polityk to zawód a nie powołanie. Dziwisz się, że tylko kasa się liczy a nie
                      społeczeństwo? Ja zupełnie nie.
                      • unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 24.06.09, 09:38
                        No ja bym takich odpowiedzi nie udzielał. Robiłbym wszystko, żeby nie być
                        politykiem. Fakt kasa jest, nie ukrywam tego, ale byłbym człowiekiem a nie
                        "urzędnikiem" czy też (bleee) politykiem.
                        Dla mnie ten gość mógłby być największą świnią, ale gdyby umiał być szczery i
                        nie zasłaniał się "politykietą"
                        • Gość: paolo Re: Czat z Prezydentem IP: 81.6.191.* 24.06.09, 10:10
                          Hłe hłe, podoba mi się to. Byłbyś "człowiekiem", a nie "urzędnikiem"? ;D A
                          jakbyś to zrobił, gdybyś miał nad sobą określone przepisy? Poza tym - pamiętasz
                          "Lorda Jima"? On też był przekonany, że w określonej sytuacji zachowa się w
                          określony sposób, a wyszło mu cokolwiek inaczej.
                          • unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 24.06.09, 10:15
                            Wiesz...zawsze można powiedzieć, że "ustawa wiąże mi ręce".
                            Ale mnie nie chodzi o bycie człowiekiem, o pomoc innym itd. Chodzi mi o
                            szczerość. O umiejętność przyznawania się do błędów!
                          • unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 24.06.09, 10:25
                            I nie zachowywał bym się jak idiota, gdyby mi grunt się obsuwał pod nogami.
                            • temponick Re: Czat z Prezydentem 24.06.09, 11:00
                              Sposób w jaki prezydent deleguje odpowiedzialność za funkcjonowanie
                              podległych mu ludzi jest wątpliwy moim zdaniem. Na kursach uczono
                              mnie że by the end of the day najbardziej doceniani i poważani
                              przez otoczenie są szefowie którzy twardo ale sprawiedliwie egzekwują
                              zadania swoich podwładnych a jednoczesnie potrafią przyznać się do
                              błędów i porażek. Przecież nikt od prezydenta nie wymaga koszenia
                              trawy czy ewidencjonowania dzikich wysypisk w lesie na Gutwinie czy
                              Rzeczkach. Ale tłumaczenie się publicznie (w gazecie) z nieskoszonej
                              trawy czy obiecywanie że straż miejska zajmie sie problemem a nie
                              zajmuje się, zakrawa na żart oraz śmietnisko sorry pośmiewisko.
                              Odpowiedż jest krótka. Kierownik straży miejskiej dostał polecenie 2
                              tyg temu i na następnym czacie w mnoim imieniu zreferuje dokładnie
                              temat. Naczelnik Zakładu Czyszenia Miasta dostał upomnienie za brud i
                              smród w mieście. Powtórzy się jeszcze raz taka sytuacja to mamy
                              vacant na stanowisko, drodzy forumowicze, do konkursu na który
                              zapraszam adenkwantne osoby...Jednym słowem, krótka piłka, używając
                              terminologii piłkarskiej
      • Gość: grafik Re: Czat z Prezydentem IP: 67.159.44.* 23.06.09, 18:15
        A może któreś z tych:
        img197.imageshack.us/img197/2829/66952796.gif
        img230.imageshack.us/img230/8749/83386202.gif
        img218.imageshack.us/img218/7847/23732684.gif
        img194.imageshack.us/img194/4568/52345186.gif
        Obiekty użyte w projektach:
        commons.wikimedia.org/wiki/File:Chat_bubble_1.svg
        www.ostrowiec-sw.pl/~swietokrzyskie/graph/logotypy/herb_ostrowiec_swietokrzyski.jpg
        Mam nadzieję że za 2 dni nie zobaczę takiego logo na stronie UM...
    • pathos_phobos Dziękuję,nie skorzystam 24.06.09, 01:01
      Mogę sam poczytać strony ministerstw i agend rządowych,bez rekomendacji p.
      prezydenta miasta.Jeśli władza lokalna nie ma żadnych własnych przemyśleń i
      komentarzy,a jedynie zbieżne ze stanowiskiem władz centralnych,to nie potrzebuję
      pośrednika,sięgnę do źródła.
      • temponick Re: Dziękuję,nie skorzystam 26.06.09, 12:56
        Za pół godziny rozpocznie się czat z prezydentaem -Mam nadzieję, że
        po tej krytyce prezio będzie bardziej konkretny i męski w
        swoich odpowiedziach, i że rzuci więcej światła na sprawy w mieście
        • unhollyseth Re: Dziękuję,nie skorzystam 26.06.09, 12:59
          Zaraz zobaczymy...
          • temponick Re: Dziękuję,nie skorzystam 26.06.09, 13:21
            Proste konkretne pytanie. Czy prezydent ma plan, zgodnie z
            prawem, na trasparentne, czytelne i uczciwe konkursy na stanowiska
            pracy w podległym mu urzędzie, czy naczelnicy i dyrektor biura bedą
            nadal uptrawiać kreci nepotyzm i jak długo?
    • rzecznik_prasowy Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 13:20
      Przypominam, że już za 10 minut rozpocznie się czat z prezydentem Jarosławem
      Wilczyńskim. Zapraszam!

www.um.ostrowiec.pl/chat
      • kemotost Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 21:04
        Powiecie mi dlaczego chat jest zawsze organizowany w takich godzinach, kiedy
        znaczna część mieszkańców jest w pracy ?? Czy raz na kilka miesięcy P. Prezydent
        nie może poświęcić późniejszych godzin aby spotkać się z mieszkańcami miasta
        wirtualnie ? Przecież nie wszyscy mają wakacje i czas wolny cały dzień.
    • unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 14:43
      No to ja już sam nie wiem.
      Czy moje pytania były obraźliwe czy trudne dla prezydenta?
      No i skoro czuje się obrażony moimi pytaniami, a gra jako zawodnik UM to moje
      słowa są kierowane jako do zawodnika, a nie bezpośrednio do niego...sam już nie
      wiem jak to jest.

MY, my, my, my, my a kampanii wyborczej było JA...
      • unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 14:47
        Ale ja wiem co ICH boli..to, że głupi dzieciak piszący jakieś pierdoły na forum
        nie boi się powiedzieć prawdy, którą wszyscy znają a boja się o niej mówić.
        Panie Wilczyński jak zwykle..piękny FOCH z Pana strony.
        • unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 14:48
          I co jeszcze może Pan być pewny, że JA na Pana nie zagłosuję, a na dodatek tego
          przyłącze się do kampanii kontrkandydata i będę starał się, żeby Pan już nie był
          Prezydentem...
      • temponick Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 14:49
        Podtrzymuje swoje zdanie -Prezesując kadencję, a nie mając bierne
        widoki na re-elekcję, prezio będzie raczej pływał i korzystał z całej
        gamy uników a nie rzeczowej dyskusji. Tego się nauczył od swojego
        poprzednika i mentora
    • temponick Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 15:33
      Okazuje się jednak, że wszyscy ludzie prezydenta śledzą to
      forum. My, unholly, My, staliśmy się jednak papierkiem lakmusowym
      oraz sondą nastrojów panujących w mieście, mimo że prezio odsyła nas
      na forum UM

Wypada więc nadal utrzymywać enough pressure i w sposób
      kulturalny prowadzić twardą ale męską i bezkompromisową grę zgodnie z
      przyjętymi regułami
      • lachien Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 15:44
        Megalomania rośnie.
        • lachien Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 15:49
          A może nie MY ale tylko TY? Takkk tylko TY jesteś głosem Ostrowca. TYLKO TY.
          TYLKO - ten idealny, nieomylny, wszystkowiedzący TEMPONICK, z którego ryje pół
          forum i pół Ostrowca. I cały Dublin.
          • Gość: zibi Re: Czat z Prezydentem IP: 83.238.163.* 26.06.09, 15:53
            Gdzie można znaleźć zapis z tego czatu?
            • lachien Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 15:56
              Jeszcze nie ma jutro pewnie będzie. Albo dopiero w poniedziałek.
      • pathos_phobos Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 16:20
        Hehehe odesłał?Miałem rację j.w.
    • banan9991 Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 18:04
      komu sie nie podoba niech oleje czat i nie wchodzi
      • lachien Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 18:11
        Proste nie?
        • banan9991 Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 18:55
          po prostu nikt nie wjdzie na czat bo mu sie nie podoba i prezydent
          sie zastanowi dlaczego tak jest
          • pathos_phobos Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 20:33
            Idea słuszna,choć zawsze mogą być figuranci...
            • Gość: banan9991 Re: Czat z Prezydentem IP: *.toya.net.pl 26.06.09, 20:49
              da sie wyczuc i tak tam sa
    • unhollyseth Lekcja nr 1 30.06.09, 12:05
      Drogi "zawodniku" gry zespołowej. Jeżeli ktoś zadaje pytanie "Chodziło o pasję
      czy o kasę" żeby ocalić honor, zamknąć buzie zadającemu to pytanie i jeszcze do
      tego zarobić trochę punktów za szczerość i poczucie humory wystarczyło
      odpowiedzieć " Samorząd jest moją wielką pasją i kocham robić to co robię, a
      pieniążki są naprawdę miłym dodatkiem, dlatego lubię to jeszcze bardziej. Bo nie
      ma to jak robić coś co się lubi i dostawać za to pieniądze".
      Ale "foch" jest szybszy...i chyba tylko tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka