rzecznik_prasowy 23.06.09, 14:34 Już w najbliższy piątek (26 czerwca) odbędzie się kolejny czat z prezydentem Jarosławem Wilczyńskim. Zapraszamy o godzinie 13.30 na stronę www.um.ostrowiec.pl/chat Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 23.06.09, 14:37 Naprawdę? tak na poważnie czy jest sens kontynuować tą farsę z tym czatem? Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 23.06.09, 14:39 No chyba, że prezydent przeczytał nowe książki do marketingu politycznego to wtedy będzie można się pośmiać z "Zrobimy, szukamy,staramy się, to nie takie proste czy już osławione ja mam związane ręce". Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Czat z Prezydentem 23.06.09, 15:41 JW próbuje nas na siłę przekonać, że jest lepszym prezydentem niż jego poprzednik, ale bliżej końca kadencji widać, że daliśmy się uwieść jego filmowemu uśmiechowi. Tak bardzo zależało nam, wyborcom na zmianach, że po prostu uwierzyliśmy. A przecież to jest ta sama szkoła, której się nauczył od swego mistrza, ta sama prywata i ten sam nepotyzm w mieście co kiedyś, ci sami ludzie naokoło... Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 23.06.09, 15:43 No z tym filmowym uśmiechem to bym tak nie przesadzał:P Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Czat z Prezydentem 23.06.09, 15:52 Wiesz, ja nie jestem taki cynik za jakiego mnie ludzie biorą po tym co piszę na tym forum. Chciałoby się w coś wierzyć i do kogoś mieć zaufanie w takim mieście. Jakąś nadzieję na lepsze? Stąd ten optymistyczny makijaż prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 23.06.09, 15:55 Wiesz ale to jak każdy z nas chyba ma gdzieś taką nadzieję i liczy, że "ten następny będzie lepszy".. Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Czat z Prezydentem 23.06.09, 16:05 A przecież at the end of the day nie trzeba tak wiele, żeby nawet bezwzlędni cynicy i krytykanci nosili takiego prezydenta na rękach i wołali wszem i wobec: -Nasz on ci jest -Nasz ci -Niech żyje Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 23.06.09, 16:07 Temponiku mnie by wystarczyła odrobina szczerości, prostych słów i podejścia "czasem coś spieprzę bo nie jestem idealny" Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Czat z Prezydentem 23.06.09, 16:16 A za kolejny nieustawiony konkurs w magistracie złożyć męskie podziękowanie dyrektorce gabinetu czyli pani jak jej tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czat z Prezydentem IP: *.blokowe.pl 23.06.09, 16:14 A to piekne logo chatu zrobione z Word Arta kiedys sie zmieni, czy moze w UM albo MCK nie ma zadnego speca z podstawowa znajomoscia Photoshopa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czater Re: Czat z Prezydentem IP: *.opera-mini.net 23.06.09, 16:16 jak ci przeszkadza to zrob lepszy a nie bedziesz walil smuty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czat z Prezydentem IP: *.blokowe.pl 23.06.09, 16:33 Coz za wyszukane slownictwo, w jakim slowniku mam szukac znaczenia zwrotu "walic smuty"? Gwary Podworkowej czy Mlodziezowym Slowniku Slangu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: Czat z Prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 16:38 Prominencka ostrowiecka gwara lub nowe przysłowie. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Czat z Prezydentem 23.06.09, 16:48 Nie było czata - źle. Jest - źle. Ktoś tu mówił, że jest źle, bo prezydent się nie spotyka z mieszkańcami na rynku. Jakby się spotykał, byłoby źle, że się spotyka. Osiołkowi wiejskiemu w żłoby dano, to sie telepie, że źle, bo w jednym owies a w drugim siano. Na miejscu prezia, który i tak ma Was głęboko dałbym sobie siana z czatem. Po co się tarmosić? Myślałem, że to będzie wyglądało inaczej, ale jak zwykle sie przeliczyłem. Mieszkańcom Ostrowca to tylko pług dać i do orki zapędzić. Wtedy karnie spuszczą łeb i pójdą do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Czat z Prezydentem 23.06.09, 16:53 A Ty Temponick taki niby oblatany, nowojorski, irlandzki i DAŁEŚ SIĘ uwieść uśmiechowi prezydenta? No proszę:):):) Jak to ludzie niekiedy potrafią trzepnąć trochę prawdy o sobie:) Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 23.06.09, 22:49 Nie lachien to nie tak... Nie było czata było źle, jest czat jest źle bo ileż można słuchać tych farmazonów i zapewnień o wspaniałości? Sam byłeś na czacie i sam zadawałeś pytania... satysfakcjonowały Cię odpowiedzi? Ja byłem 3 razy na tym czacie. uwierz mi, że za każdym razem mam ubaw po pachy z tych "Zrobimy, zobaczymy i ostatnio kultowe mam was w dupie ale i tak będziecie na mnie głosowali". Ja nie chcę słuchać co może być ja chce słuchać jak jest i jak będzie. Zawsze to podkreślałem, jeśli masz odpierdzielać fuszerkę to lepiej nie rób nic. I tez już kiedyś pisałem, nie dostajemy ścisku tyłka na sam fakt, że coś po prostu jest, tylko na fakt, że zostało to zrobione naprawdę z klasą. Czy do cholery kaplicą Sykstyńską zachwycaliby się ludzię gdyby M.A. zrobił ją na szybciucha i p[o pijaku... tak po prostu zrobił kilka ruchów pędzla i trzeba się tym zachwycać...bo jest. Nieprawda!Albo robimy coś dobrze albo w ogóle i siedzimy w piwnicy śmiejąc się do worka ziemniaków! Nie liczę na to, że "myślałem, że oni zrobią to tak jak ja chciałem". Liczę na to, że prezio pewnego dnia powie "Dałem dupy, ale to się zdarza. Wy widzieliście to inaczej, a ja chciałem swój pomysł zrealizować. Nie wyszło mi, więc przepraszam. Może wasz pomysł był lepszy"...liczę na to, ze gość będzie człowiekiem a nie pieprzona biurokratyczną maszyną! Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Czat z Prezydentem 24.06.09, 06:39 Ale to nie jest wina samego czata (który uważam za wyśmienity pomysł) ale wina odpowiedzi prawda? To nie sam czat jest zły - tylko obietnice. Więc czemu nagonka jest na CZAT? Może po prostu Ci antagoniści owego CZATA nie potrafią lub nie chcą nazwać sprawy po imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 24.06.09, 09:10 Lachien... a czy ktoś napisał, że sam pomysł czatu jest lipny? Nikt tego nie napisał. A teraz po kolei. Czat sam w sobie jest dobry. Prezydent jest lipny ( głosowałem na niego więc mogę mieć mu za złe, że jest tylko kseroboy'em). Prezydent udziela lipnych odpowiedzi na czacie, więc tym samym czat przestaje być sensowny a staje się tylko i wyłącznie groteską. Więc nie wiem czemu się denerwujesz? Każdy z nas napisał, że to głupie odpowiedzi prerzydenta sprawiają, że nie ma sensu na czacie siedzieć. Nikt natomiast nie napisał CZAT jako forma komunikacji z mieszkańcami jest zły. NO chyba, że się mylę to mi wskaż gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Czat z Prezydentem 24.06.09, 09:16 Udziela takich samych odpowiedzi jak każdy na jego miejscu by udzielał. Bo u nas polityk to zawód a nie powołanie. Dziwisz się, że tylko kasa się liczy a nie społeczeństwo? Ja zupełnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 24.06.09, 09:38 No ja bym takich odpowiedzi nie udzielał. Robiłbym wszystko, żeby nie być politykiem. Fakt kasa jest, nie ukrywam tego, ale byłbym człowiekiem a nie "urzędnikiem" czy też (bleee) politykiem. Dla mnie ten gość mógłby być największą świnią, ale gdyby umiał być szczery i nie zasłaniał się "politykietą" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paolo Re: Czat z Prezydentem IP: 81.6.191.* 24.06.09, 10:10 Hłe hłe, podoba mi się to. Byłbyś "człowiekiem", a nie "urzędnikiem"? ;D A jakbyś to zrobił, gdybyś miał nad sobą określone przepisy? Poza tym - pamiętasz "Lorda Jima"? On też był przekonany, że w określonej sytuacji zachowa się w określony sposób, a wyszło mu cokolwiek inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 24.06.09, 10:15 Wiesz...zawsze można powiedzieć, że "ustawa wiąże mi ręce". Ale mnie nie chodzi o bycie człowiekiem, o pomoc innym itd. Chodzi mi o szczerość. O umiejętność przyznawania się do błędów! Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 24.06.09, 10:25 I nie zachowywał bym się jak idiota, gdyby mi grunt się obsuwał pod nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Czat z Prezydentem 24.06.09, 11:00 Sposób w jaki prezydent deleguje odpowiedzialność za funkcjonowanie podległych mu ludzi jest wątpliwy moim zdaniem. Na kursach uczono mnie że by the end of the day najbardziej doceniani i poważani przez otoczenie są szefowie którzy twardo ale sprawiedliwie egzekwują zadania swoich podwładnych a jednoczesnie potrafią przyznać się do błędów i porażek. Przecież nikt od prezydenta nie wymaga koszenia trawy czy ewidencjonowania dzikich wysypisk w lesie na Gutwinie czy Rzeczkach. Ale tłumaczenie się publicznie (w gazecie) z nieskoszonej trawy czy obiecywanie że straż miejska zajmie sie problemem a nie zajmuje się, zakrawa na żart oraz śmietnisko sorry pośmiewisko. Odpowiedż jest krótka. Kierownik straży miejskiej dostał polecenie 2 tyg temu i na następnym czacie w mnoim imieniu zreferuje dokładnie temat. Naczelnik Zakładu Czyszenia Miasta dostał upomnienie za brud i smród w mieście. Powtórzy się jeszcze raz taka sytuacja to mamy vacant na stanowisko, drodzy forumowicze, do konkursu na który zapraszam adenkwantne osoby...Jednym słowem, krótka piłka, używając terminologii piłkarskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grafik Re: Czat z Prezydentem IP: 67.159.44.* 23.06.09, 18:15 A może któreś z tych: img197.imageshack.us/img197/2829/66952796.gif img230.imageshack.us/img230/8749/83386202.gif img218.imageshack.us/img218/7847/23732684.gif img194.imageshack.us/img194/4568/52345186.gif Obiekty użyte w projektach: commons.wikimedia.org/wiki/File:Chat_bubble_1.svg www.ostrowiec-sw.pl/~swietokrzyskie/graph/logotypy/herb_ostrowiec_swietokrzyski.jpg Mam nadzieję że za 2 dni nie zobaczę takiego logo na stronie UM... Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Dziękuję,nie skorzystam 24.06.09, 01:01 Mogę sam poczytać strony ministerstw i agend rządowych,bez rekomendacji p. prezydenta miasta.Jeśli władza lokalna nie ma żadnych własnych przemyśleń i komentarzy,a jedynie zbieżne ze stanowiskiem władz centralnych,to nie potrzebuję pośrednika,sięgnę do źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Dziękuję,nie skorzystam 26.06.09, 12:56 Za pół godziny rozpocznie się czat z prezydentaem -Mam nadzieję, że po tej krytyce prezio będzie bardziej konkretny i męski w swoich odpowiedziach, i że rzuci więcej światła na sprawy w mieście Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Dziękuję,nie skorzystam 26.06.09, 13:21 Proste konkretne pytanie. Czy prezydent ma plan, zgodnie z prawem, na trasparentne, czytelne i uczciwe konkursy na stanowiska pracy w podległym mu urzędzie, czy naczelnicy i dyrektor biura bedą nadal uptrawiać kreci nepotyzm i jak długo? Odpowiedz Link Zgłoś
rzecznik_prasowy Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 13:20 Przypominam, że już za 10 minut rozpocznie się czat z prezydentem Jarosławem Wilczyńskim. Zapraszam! www.um.ostrowiec.pl/chat Odpowiedz Link Zgłoś
kemotost Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 21:04 Powiecie mi dlaczego chat jest zawsze organizowany w takich godzinach, kiedy znaczna część mieszkańców jest w pracy ?? Czy raz na kilka miesięcy P. Prezydent nie może poświęcić późniejszych godzin aby spotkać się z mieszkańcami miasta wirtualnie ? Przecież nie wszyscy mają wakacje i czas wolny cały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 14:43 No to ja już sam nie wiem. Czy moje pytania były obraźliwe czy trudne dla prezydenta? No i skoro czuje się obrażony moimi pytaniami, a gra jako zawodnik UM to moje słowa są kierowane jako do zawodnika, a nie bezpośrednio do niego...sam już nie wiem jak to jest. MY, my, my, my, my a kampanii wyborczej było JA... Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 14:47 Ale ja wiem co ICH boli..to, że głupi dzieciak piszący jakieś pierdoły na forum nie boi się powiedzieć prawdy, którą wszyscy znają a boja się o niej mówić. Panie Wilczyński jak zwykle..piękny FOCH z Pana strony. Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 14:48 I co jeszcze może Pan być pewny, że JA na Pana nie zagłosuję, a na dodatek tego przyłącze się do kampanii kontrkandydata i będę starał się, żeby Pan już nie był Prezydentem... Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 14:49 Podtrzymuje swoje zdanie -Prezesując kadencję, a nie mając bierne widoki na re-elekcję, prezio będzie raczej pływał i korzystał z całej gamy uników a nie rzeczowej dyskusji. Tego się nauczył od swojego poprzednika i mentora Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 15:33 Okazuje się jednak, że wszyscy ludzie prezydenta śledzą to forum. My, unholly, My, staliśmy się jednak papierkiem lakmusowym oraz sondą nastrojów panujących w mieście, mimo że prezio odsyła nas na forum UM Wypada więc nadal utrzymywać enough pressure i w sposób kulturalny prowadzić twardą ale męską i bezkompromisową grę zgodnie z przyjętymi regułami Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 15:49 A może nie MY ale tylko TY? Takkk tylko TY jesteś głosem Ostrowca. TYLKO TY. TYLKO - ten idealny, nieomylny, wszystkowiedzący TEMPONICK, z którego ryje pół forum i pół Ostrowca. I cały Dublin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Czat z Prezydentem IP: 83.238.163.* 26.06.09, 15:53 Gdzie można znaleźć zapis z tego czatu? Odpowiedz Link Zgłoś
lachien Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 15:56 Jeszcze nie ma jutro pewnie będzie. Albo dopiero w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 16:20 Hehehe odesłał?Miałem rację j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 18:04 komu sie nie podoba niech oleje czat i nie wchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
banan9991 Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 18:55 po prostu nikt nie wjdzie na czat bo mu sie nie podoba i prezydent sie zastanowi dlaczego tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
pathos_phobos Re: Czat z Prezydentem 26.06.09, 20:33 Idea słuszna,choć zawsze mogą być figuranci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan9991 Re: Czat z Prezydentem IP: *.toya.net.pl 26.06.09, 20:49 da sie wyczuc i tak tam sa Odpowiedz Link Zgłoś
unhollyseth Lekcja nr 1 30.06.09, 12:05 Drogi "zawodniku" gry zespołowej. Jeżeli ktoś zadaje pytanie "Chodziło o pasję czy o kasę" żeby ocalić honor, zamknąć buzie zadającemu to pytanie i jeszcze do tego zarobić trochę punktów za szczerość i poczucie humory wystarczyło odpowiedzieć " Samorząd jest moją wielką pasją i kocham robić to co robię, a pieniążki są naprawdę miłym dodatkiem, dlatego lubię to jeszcze bardziej. Bo nie ma to jak robić coś co się lubi i dostawać za to pieniądze". Ale "foch" jest szybszy...i chyba tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś