Dodaj do ulubionych

Słabo działający net w Vectra

IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 05.08.09, 21:42
Wam tez tak słabo chodzi internet?
Jak sprawdzałem w SpeedTest to wychodziło rano cos ok 300kb, w Telkonecie
ponad 1mb - porazka na maxa
Mysle ze po podpisaniu umowy to się zmieni.
Jak pat
Obserwuj wątek
    • Gość: zibi Re: Słabo działający net w Vectra IP: *.mobile.playmobile.pl 05.08.09, 21:47
      net jest masakryczny niby te 500k na speedtescie wychodzi mi 400 a i
      tak strony wchodzić nie chcą
      • Gość: niezadowolony Re: Słabo działający net w Vectra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 22:09
        "dzien dobry, nic nie wiem, prosze tu tylko podpisac"
        • Gość: AJS Re: Słabo działający net w Vectra IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 06.08.09, 13:12
          Zwiększyli neta. Dzisiaj sprawdzałem i jest 1mb
          • temponick Re: Słabo działający net w Vectra 06.08.09, 14:02
            W zaistniałej sytuacji www.blokowe.pl/ powinny
            wykorzystać moment, zaoferować byłym klientom Telkonetu
            ofertę nie do odrzucenia i przejąć ich zgodnie z najzwyklejszym prawem
            wolnego rynku -Analizując jednak oferte czegoś w niej brakuje, mimo
            promocji na podłączenie za 1zł (normalnie 199zł) z kontraktem na okres
            12 miesięcy...Ale i tak cena z instalacją jest lepsza niż Vectry,
            1024/256 kb/s w dzień 2048/512 kb/s w nocy jest 49zł (w styczniu było
            bodajże 61zł)
            • dizzy81 Re: Słabo działający net w Vectra 06.08.09, 14:21
              49 odkąd pamiętam
      • Gość: Henri Re: Słabo działający net w Vectra IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 27.11.09, 21:17
        Beznadziejne łacze internetowe-chyba zrezygnuje z Vectry
        • unhollyseth Re: Słabo działający net w Vectra 27.11.09, 21:34
          Żartujesz? 2 Mb, w nocy 8 Mb. Żyć nie umierać:) I 2 miesięcy nie mam żadnych
          problemów z netem...no ale wiadomo, wszystko na łączach MSK:D
    • Gość: Lu Re: Słabo działający net w Vectra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 14:00
      Pani na infolini poinformowała mnie, że na razie udostępnią internet z
      prędkością 526 jako testowy, ponieważ zastanawiają się nad sensem udostępniania
      usługi dostępu do internetu
      • lachien Re: Słabo działający net w Vectra 06.08.09, 14:06
        O to się raczej bać nie musicie. Internet na 99% będzie w ofercie.
        • temponick Re: Słabo działający net w Vectra 06.08.09, 14:18
          Pytanie tylko jak szybki i w jakiej cenie? Obecna oferta Vectry jest
          żenująca -Czy szpece od marketingu tej wielkiej firmy tego nie
          widzą?
          • lachien Re: Słabo działający net w Vectra 06.08.09, 14:21
            Jak dla mnie internet dla userów domowych max 1 MB w cenie do 50 złotych. Więcej
            to nieporozumienie.
            • temponick Re: Słabo działający net w Vectra 06.08.09, 14:30
              Dokładnie wg tego parytetu powinno się szacować (w Ostrowcu) wszystkie
              inne oferty
              • Gość: zibi Re: Słabo działający net w Vectra IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 06.08.09, 20:15
                a czy tylko mi tak beznadziejnie działa net tzn strony nie chcą
                wchodzić?? prędkość prędkością ale strona wejść powinna!
                • Gość: andrzej Re: Słabo działający net w Vectra IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 06.08.09, 20:17
                  nie tylko tobie - kicha straszna
            • Gość: diego Re: Słabo działający net w Vectra IP: 81.6.191.* 07.08.09, 08:52
              Mb czy MB? ;)
      • Gość: diego Re: Słabo działający net w Vectra IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 07.08.09, 18:05
        Ech, Polska jak zwykle 100 lat za Murzynami.
        Średnia prędkość sieci w Europie to ponad 6 Mbit/sek. Najszybsze kraje to Litwa,
        Szwecja, Łotwa i Rumunia - średnia prędkość to ponad 12 Mbit/sek.

W Polsce - niewiele ponad 3 Mbit/sek.

www.speedtest.net/global.php
    • toro.pl Re: Słabo działający net w Vectra 06.08.09, 20:53
      W abonamencie blue connect za 29 zł jest 300MB z transmisją danych do 1 Mb/s. Po
      wykorzystaniu pakietu prędkość nie jest ograniczona lecz abonent dopłaci 3gr. za
      każde 100kb. dostęp do HotSpot jest bezpłatny w ponad 500 takich punktach w
      Polsce. Chyba tam wskoczę oczywiście z większym abonamentem bo jest jeszcze
      atrakcyjniejszy:)P
      • unhollyseth Re: Słabo działający net w Vectra 06.08.09, 22:49
        Żartujesz?! Omijaj ere z ich internetem z daleka. Miałem 60 zł miesięcznie a
        limit danych 1 Gb...który leciał w zatrważającym tempie. Teraz mam Play.
        Zapłaciłem 49 zł ale mam 5Gb.
    • Gość: z ogrodów Re: Słabo działający net w Vectra IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 08.08.09, 13:11
      Sobota jest pierwszym dniem kiedy Internet w Vectrze działa sprawnie i jest
      około 1MB/s
      • Gość: zibi Re: Słabo działający net w Vectra IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 10.08.09, 11:03
        a wie ktoś może jak będzie z IP? bo teraz chyba jest wewnętrzne a w telkonecie moża było uzyskać zewnętrzne za darmo. A słyszałem plotke że w nocy ma być ponoć 4Mega - ale prawda to?
        • lachien Re: Słabo działający net w Vectra 10.08.09, 11:27
          Jak sobie weźmiesz 4 mega (nie znam oferty czy takowe jest) to w opcjonalnym
          najlepszym przypadku (prawie niemożliwe) możesz mieć te 4. Ale tylko w
          przypadku, kiedy nikt inny oprócz Ciebie nie będzie wtedy online.
          • Gość: ciekawy Re: Słabo działający net w Vectra IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 10.08.09, 12:18
            działa już coraz lepiej
            • Gość: xixi Re: Słabo działający net w Vectra IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 11.08.09, 22:19
              coraz lepiej to działa, ale chyba reklama i naganiacze formy Vectra a net w
              ciągu dnia jest beznadziejny, od jakichś 10 min strony normalnie się ładują,
              ale wcześniej co druga strona wyskakiwał komunikat ze to niby "przerwane
              połączenie z serwerem" porażka, a nie internet.
    • Gość: Political Man Re: Słabo działający net w Vectra IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 11.08.09, 12:18
      Tak , zgadza się. Ja także przez kilka dni zamiast 1mb miałem prędkość nie
      przekraczającą 500kb. od 2-óch dni jest już w normie(lekko poniżej 1000)

Pozdro
      • Gość: xixi Re: Słabo działający net w Vectra IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 11.08.09, 22:16
        nie za bardzo to działa a do normalności to jeszcze wiele brakuje, wczoraj np
        było ok a dziś ciągle rozłącza i przerywa połączenia ze stronami, bryndza
        straszna , ja z tego rezygnuję, płacić za coś czego nie ma!!!
    • Gość: asia Re: Słabo działający net w Vectra IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 25.08.09, 11:49
      tak zauwazylam zmiane predkosci...dzis podpisalam umowe moze to cos
      zmieni..pozdrawiam
      • bogus-w Re: Słabo działający net w Vectra 25.08.09, 14:30
        Najlepiej przejść do netii..... internet z Vectry to masakra
        • lachien Re: Słabo działający net w Vectra 25.08.09, 15:45
          Dziwne, że na tak duże miasto nie ma providera z normalną ofertą np 10 mega plus
          cyfrowa TV. No ale.....:):) Może czas się wyprowadzić z tego miasta co? A nie w
          kółko, że syf, pracy nie ma itd?
          • unhollyseth Re: Słabo działający net w Vectra 25.08.09, 16:31
            Ale naprawdę nie wszyscy mogą wyjechać. Chociażby ze względów rodzinnych.
            • lachien Re: Słabo działający net w Vectra 25.08.09, 17:48
              Czyli? Niepełnosprawni rodzice wymagający stałej opieki? Niepełnosprawna żona
              bez możliwości transportu? Żarty? Jakie względy rodzinne nie pozwalają się
              przeprowadzić? No - chyba, że ktoś się urodził rolnikiem i ziemia czy tam
              ojcowizna jest tak silnie wpisana w mentalność, że wyklęty będziesz z rodu.
              Zresztą i tak można to olać. Nie ma - powtarzam - nie ma tłumaczenia. Chcesz
              godnie żyć? To z dala od Ostrowca nie posiadając pleców. Nie możesz ze względów
              RODZINNYCH się przeprowadzić te 170 km:):):) dalej - pracuj w Castoramie jak
              szczęście miał będziesz znaleźć tam pracę. Za ile? Za 2000 netto? :):) Bez jaj:)
              • Gość: abonent Re: Słabo działający net w Vectra IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 13.12.09, 18:19
                U mnie stan netu z vectry prawie agonalny od wczoraj. Stron nie można otworzyć.
                Czy u was też tak jest?
                • dorsai100 Re: Słabo działający net w Vectra 14.12.09, 11:00
                  U mnie tak - kiszka ;((
                  • Gość: teletubiś Re: Słabo działający net w Vectra IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 14.12.09, 15:20
                    Ja tak samo miałem. Jeszcze do dziś do po południa. Teraz coś ruszyło i chodzi
                    normalnie. Miejmy nadzieje że to się szybko nie powtórzy.
                    • saper82 Re: Słabo działający net w Vectra 19.12.09, 11:24
                      od 10 dni net działa słabo, strony się nie wczytują, ale pliki się ściągają z
                      normalną prędkością. Jeśli coś wiecie o co chodzi, to piszcie
    • bmwariat Alternatywa 14.12.09, 11:31
      www.netia.pl/files/dom/uslugi/swp_promo/0112_09/swp_-_hipnotyzujaca_promocja_-_cu_2.pdf

16 Mb ... to chyba w zależności od warunków technicznych, ale
      wszystko można sprawdzić.
      • Gość: abonent netii Re: Alternatywa IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.09, 18:49
        na radwana bez problemu mozna miec 8Mb, o 16Mb nie pytalem, i to zarowno na
        laczach tpsa jak i na kabelkach netii, sam wzialem 4Mb i jest git
        • Gość: abonent netii Re: Alternatywa IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.09, 18:51
          aha, i najlepiej to dzwonic i pytac o dostepnosc, bo okazalo sie ze formularz na
          stronie przeklamuje jesli chodzi o mozliwosci techniczne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka