Dodaj do ulubionych

"Pokolenie X" D. Couplanda

IP: *.tonagro.com.pl / 192.168.11.* 30.10.02, 10:39
Witam
Czy ktos z was czytał tę ksiażkę???? Jeśli tak ciekaw jestem co o niej
sądzicie???
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Mema Re: 'Pokolenie X' D. Couplanda IP: *.gniezno.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 11:21
      Czytałam, mam. Kupiłam specjalnie, żeby dowiedzieć się czegoś o nadciągajacych
      (wtedy, tj na początku lat 90-ych) "przemianach pokoleniowych"> Przyznam, ze
      nie zrozumiałam -wtedy- bohaterów, motywów ich działań, ich mentalności- było
      mi to "ideowo obce". A jak jest teraz? hmm...
      Pozdrawiam
    • Gość: DJSaddam Re: 'Pokolenie X' D. Couplanda IP: *.esc-clermont.fr 25.11.02, 16:23
      mysle ze to co dzialo sie w stanach w latach 90tych dzieje sie teraz u nas,
      stad ksiazka wczesnie nie byla dla kazdego zrozumiala.
      teraz ma zupelnie inny wydzwiek
      pozdr.
    • Gość: abc Re: 'Pokolenie X' D. Couplanda IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 26.11.02, 15:04
      Gość portalu: woytek napisał:

> Witam
      > Czy ktos z was czytał tę ksiażkę???? Jeśli tak ciekaw jestem co o niej
      > sądzicie???
      > Pozdrawiam

Książka dobra, polecam również "Podani Microsoftu". Obie trafnie opisują
      akturalny stan ducha części młodych ludzi, który obecnie mamy w i Polsce.
      • Gość: żelatyna Re: 'Pokolenie X' D. Couplanda IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.02, 23:08
        jasne, to wyjałowienie i świadoma alinacja jest zrozumiała szerzej dopiero
        dzisiaj. Bohaterów podobnych do tych, opisywanych przez Couplanda, spotykam na
        co dzień. Ksiązka warta przeczytania, szczególnie jesli ktoś lubi uczucie
        desperackiego smutku. Jakby sie było ostatnim pogrobowcem zagubionych
        cywilizacji, ha ha
        Polecam też opowiadania: "życie po bogu" i (chyba) "Obrazki z polaroidu".
        Szczególnie, jeśli w supermarketach odczuwacie dziwaczny rodzaj lęku.
        Zapewniam, że sie pogłebi:)
        Pozdrawiam
        • ignatz Re: 'Pokolenie X' D. Couplanda 02.12.02, 13:56
          "polaroidy z koncertu" - dobra książka. Tak jak większość książek Couplanda. Dla mnie szczególnie wartą polecenia są "Poddani Microsoftu". Ostrzegam jednak przed czytaniem jego książek hurtowo, jedna za drugą - moga się przejeść.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka