Dodaj do ulubionych

Druga linia metra

• Gość: 1234 Re: Druga linia metra IP: *.chello.pl 10.11.09, 08:56
      brzydactwo. tyografia juz teraz wyglada kontrowersyjnie, a po dwoch latach przejdzie do lamusa i bedzie wygladalo zle. do tego wyjscia, jak ktos zauwazyl - w stylu imitujacym zakopianski. mialo byc lekko i przyjemnie, a wyszlo ostro i niesympatycznie. wiec poprosze o ladniejsze pomysly.
      dziekuje!
    • Gość: zgrzyt Re: Druga linia metra IP: *.aster.pl 10.11.09, 09:01
      po taniości ku... jadą:/ czemu architekci mózgu nie używają?
    • Gość: Sleeper Re: Druga linia metra IP: 83.238.108.* 10.11.09, 09:10
      A ja, na przekór narodowemu malkontenctwu powiem, że mi się podoba - w szczególności w środku.
    • Gość: agosto Re: Druga linia metra IP: 193.108.73.* 10.11.09, 09:24
      ten artykuł jest sprzed kilku miesięcy, kiedy nikt nie wiedział, czy w ogóle druga linia metra ruszy z budową... projekty też montował chyba ktoś z GW, bo na projekt architektoniczny mi to nie wygląda....
    • Gość: Ukainian Re: Druga linia metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 09:40
      Wnętrza bardzo ładne co się rzadko zdarza przy dzisiejszych tendencjach do przeszklonych odrażających zimnych wnętrz przypominających laboratorium. Ale te daszki nad wejściem są paskudne.
    • Gość: karina Re: Druga linia metra IP: *.acn.waw.pl 10.11.09, 09:47
      SZKODA, ZE KAZDA STACJA Z FUNKCJA KOPIUJ I WKLEJ. CZY SWIADOMA POWTARZALNOSC? MOZE BRAK CZASU, POMYSLU, PIENIEDZY?
    • Gość: Gosc Leon Re: Druga linia metra IP: *.ip.netia.com.pl 10.11.09, 09:52
      Ale czcionke artysta zaprojektowal - szkoda ze taka malo czytelna.
    • g00rek Re: Druga linia metra 10.11.09, 09:52
      Może to ja jestem mało nowoczesny, ale dla mnie to jakaś masakra. Najpierw pozwolono wybudować titanika (carrefour) w centrum starej Pragi, teraz to. Czy naczelny architekt Warszawy wogóle istnieje? Nie wspomnę już o kioskach-masakratorach i innych gównach. Ech :/ A w takim Wrocławiu może być ładnie? :/
    • Gość: xoxo Re: Druga linia metra IP: *.171.79.218.static.crowley.pl 10.11.09, 10:07
      bardzo fajne te kolorowe daszki :)
    • Gość: ja Re: Druga linia metra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.09, 10:32
      obrzydliwe - kolor, bryła, fuujj
    • Gość: szczery Re: Druga linia metra IP: 195.127.188.* 10.11.09, 10:36
      Szczerze powiedziawszy to ani to ladne ani modernistyczne ani futurystyczne... niestety
    • Gość: szczery Re: Druga linia metra IP: 195.127.188.* 10.11.09, 10:39
      i pozwole sobie zaprotestowac ze te daszki sa fajne, zupelnie nieudana anachroniczna i niespojna proba wpisania literki M w czesc funkcjonalna, Jasio z przedszkola nr 1 skadkolwiek mialby 3 inne wizje z ktorych pewnie kazda bylaby ciekawsza
    • Gość: Gość Re: Druga linia metra IP: 78.133.192.* 10.11.09, 10:44
      Kto to zaprojektował? Chyba jakiś "archytekt" z koziej d...
    • Gość: piec kresek Re: Druga linia metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 10:46
      pracowalam przy projektach stacji metra w 2 stolicach europejskich i moge tylko powiedziec, ze od czegos takiego jak to co zaprezentowano w Warszawie swiat juz dawno odszedl..mam wrazenie, ze na tych obrazkach pokazano jeden uklad przestrzenny z roznie pokolorowanymi daszkami i scianami- jak ktos slusznie zauwazyl-"architektura copy-paste"...zupelna pomylka- pytanie retoryczne: dlaczego nie rozpisano konkursu na projekty poszczegolnych stacji?
    • pedro76 Re: Druga linia metra 10.11.09, 10:56
      zwycięstwo pstrokacizny i minimalizmu nad funcjonalnością, zdrowym rozsądkiem i przyjazną formą, brzydota
    • Gość: wa_wa Re: Druga linia metra IP: *.mokotow.waw.pl 10.11.09, 10:59
      Jak widać, Pan Chołdzyński ma monopol na projektowanie stacji metra ale oprócz Placu Wilsona, reszta to masakra w stylu wiejsko-miejskiego vintage.
    • Gość: Pavlik Re: Druga linia metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 11:11
      Przepraszam najmocniej ale gdzie są windy dla niepełnosprawnych? Czy architekci to kompletni ignoranci? Po za tym czy ktoś pomyślał jakie skutki taka ferajna barw na ekranach może oddziaływać na osoby z epilepsją? Ja osobiście jestem w szoku - w negatywnym tego słowa znaczeniu. Kicz połączony z totalną niefunkcjonalnością. Zamiast kombinować zapraszam ludzi odpowiedzialnych za projekt drugiej linii aby zobaczyli jak to się robi np. w Dubaju. Tam stawia się na funkcjonalność i wygodę a nie błyskotki oparte na kolorowe badziewie i nieczytelne nazwy stacji wyświetlane na elektronicznych ekranach. Jestem zniesmaczony, zszokowany itp. itd. STOP IGNORANTOM! Nie przekładajmy błyskotek nad funkcjonalność!
    • Gość: mic Re: Druga linia metra IP: 217.6.141.* 10.11.09, 11:19
      Motorola !!
    • Gość: leemc Re: Druga linia metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 11:34
      Skończy się pewnie na tym, że na tych ekranach będą lecieć same reklamy. Te daszki to niestety kompletna porażka, zupełnie niefunkcjonalne. Ludzie będą się o nie potykać, poza tym będą problemy z umyciem takiej konstrukcji.
    • Gość: WekT Re: Druga linia metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 11:49
      Ok tylko czemu linia kolejowa dubluje się z linią średnicową- trochę bez sensu.
    • Gość: szoto Re: Druga linia metra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.09, 12:06
      Najbardziej podoba mi sie wizualizacja ze stacji Stadion i zapowiedz meczu Polska - Anal. :)))
    • Gość: davee Re: Druga linia metra IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.11.09, 12:17
      Pod ziemią - wygląda to jak graffiti, tylko dość nieudolnie wykonane. Rzeczywiście nasuwa się jedno określenie - kicz.
      Ale to pikuś (Pan Pikuś ;-)
      Nad ziemią - to jest dopiero koszmar. Te wiaty (?), nie wiem jak to nazwać, do niczego nie pasują...
      Chyba, że o to chodziło - aby sie odcinały od otoczenia ;)
    • Gość: ja Re: Druga linia metra IP: *.171.123.74.static.crowley.pl 10.11.09, 12:39
      beznadziejne....design i wizualizacje baaaardzo wczesne lata 90
    • Gość: Makabrylant Re: Druga linia metra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 22:07
      Namiot pod cerkwią i to do tego przezroczysty. Na szczęście bedzie sie łatwo syfić od deszczu i samochodów. Mam nadzieję że to prowokacja.
    • Gość: Rogereeeek Re: Druga linia metra IP: *.aster.pl 11.11.09, 10:53
      Mi akurat to się podoba.. Kiczu w Warszawie brakuje.. A uśmiech miastowym też się przyda... Faktycznie na ścianie jest napisane : Mecz : Polska - anal ;P No to może to zmienimy... Jeżeli chodzi o dach, to faktycznie powinni zrobić do ziemi, bo będzie kłopot z niewidomymi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka