Gość: m@j@k IP: *.starnet.pl / *.podgorze.pl 05.02.04, 21:17 Czy moze mi ktos wyjasnic co dokladnie oznacza "stan zerowy" budynku i na jakiej podstawie "prawnej" jest on definiowany ??? Bardzo potrzebuje tej informacji - pilnie - z gory dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia.su Re: Pytanie o "stan zerowy" budynku ??? 06.02.04, 12:33 jeżeli sie nie mylę stan zerowy to podłoga parteru, tj- fundamenty, ew. piwnice i podłoga parteru. Nie wiem czy jest gdzieś jakaś regulacja prawna tego pojęcia ja wiem to z czytania Muratora i ładnego Domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneczka Re: Pytanie o "stan zerowy" budynku ??? IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 10.02.04, 17:13 bzdura!stan zerowy budynku to taki, w którym obiekt jestwykończony pod względem budowlanym, ale nie ma jeszcze pomalowanych ścian, położonych podłóg itd....Poziom 0, 00 to poziom posadzki pierwszego piętra;) Odpowiedz Link Zgłoś
asia.su Re: Pytanie o "stan zerowy" budynku ??? 10.02.04, 22:07 Aneczko to o czym Ty piszesz to stan surowy zamknięty, jest jeszcze pojęcie "stan surowy otwarty" - to mury i dach. Powtarzam stan zerowy to budowa domu na etapie podłogi parteru. Zdania "poziom 0,00 to poziom posadzki pierwszego piętra " nie rozumiem - bo co w sytuacji kiedy dom nie ma pierwszego pietra bo jest parterowy. W projekcie, a dokładniej w przekroju domu, jest zaznaczany poziom 0,00 - dotyczy on parteru, uczciwie jednak piszę, że nie wiem czy dotyczy to podłogi czy posadzki, ale chyba raczej podłogi. Teren wokół domu to np. -0,45, a piętro to jakieś 2.90. Ale to już nie bardzo wiąże się z pojeciem "stanu zerowego". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś