Gość: Nikodem Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.chello.pl 09.04.10, 14:41 - Powiedz mi - po co jest ten miś? - No właśnie - po co? - Otóż to! Nikt nie wie po co, więc nikt nie zapyta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bingobing Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.16.170.22.tmi.telenormobil.no 09.04.10, 23:10 czasem taki pan, co sprzedaje balony w wesolym miasteczku jest juz tak zmeczony ze wszystkie balony mu sie placza i wychodza nowatorskie zlepy balonowe.....meczy mnie patrzenie na to cos- nie ma w tym ani lotu, ani pomyslu...w chwili realizacji juz bedzie jak potracony zlom. Moze to jakis gleboki portret naszego czasu ? Mnie to, jako rzezbiarza nie zachwyca. Nie mam sie czym ucieszyc. Tatlin-choc przysadziscie, zrobil ladna rzecz- i....bilologiczna, a jakze ! Jako przecieta muszla....bo ja taka starodawna jestem: szukam w naturze. "wszystko, co jest- bylo" ....i super ! Mam nadzieje, ze przyszli, czy obecni architekci nie beda uczyli sie na tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bingobing Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.16.170.22.tmi.telenormobil.no 09.04.10, 23:19 ale .....wlasciwie, dlaczego wieza Babel mialaby byc ciekawym obiektem atchitektoniczno-rzezbiarskim ? Sam w sobie pomysl budowania wiezy do Tronu Pana Boga jest niezbyt madry, a wiec sama wieza moze byc ilustracja- jak takiego typu eksperymenty sie koncza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akk Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.16.170.22.tmi.telenormobil.no 09.04.10, 23:22 wieza wiertnicza dla przyjaciol z marsa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heloł Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.internetia.net.pl 14.04.10, 00:31 w porównaniu z Tatlinem to bełkotliwy haos i zacofanie intelektualne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Akant Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: 130.60.150.* 30.04.10, 00:58 Dla mnie to kolosalna fajka wodna nie wykazujaca zadnego sensownego zwiazku z Londynem czy Wielka Brytania. Niech sobie Kapoor stawia takie symbole w swiecie arabskim, a nie w Europie. "Nowy znak rozpoznawczy Londynu"? Muzulmanski? Odpowiedz Link Zgłoś
inspiraation Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit 17.05.10, 23:12 Popieram! Jak dla mnie to jest kompletna klapa. PO co to komu? Chcą naśladować Paryż czy jak... Londyn kojarzy sie z Big Benem albo London Eye..a nie z stertą metalowych drutów. ;x Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gal Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 20:48 się uśmiałem z Waszych komentarzy ;) Co tu dużo pisać - widać co kto ma w głowie po skojarzeniach ;) Głupoty nie ukryjecie :D A co do samego projektu. Mnie osobiście też nie przekonuje. Niby z wieżą Eiffela było podobnie, że na początku się nie podobała i teraz projektanci będą się cały czas tym zasłaniać, że jak postawią to za ileś tam lat będzie to symbol. Może i tak, ale jednak teraz kratownica nie jest niczym nowym (tak jak w tamtych czasach) a mimo wszystko jakoś ten obiekt razi. Postawią i chyba na tym się skończy. Rollercoaster po ataku terrorystycznym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.uznam.net.pl 03.08.10, 22:02 Moja żona uwielbia takie CACKA. Dla Niej niech budują ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: 193.23.63.* 04.08.10, 11:18 Wygląda jak katastrofa żurawia budowlanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyna Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.10, 11:29 Spoko, nie najgorsza. A wręcz intrygująca. Takie kłębowisko słupów energetycznych po przejściu trąby powietrznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michałnieanioł Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.chello.pl 10.08.10, 02:45 pomysł perspektywiczny...jak postawią ten stelaż to ci co się im "mniej"podoba mogą go później obrzucić gliną w formie protestu i znajdzie się jakiś inny niezły gigant co z tego jakieś splecione MEGADŁONIE czy cuś w podobie wyrzeźbi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az51 Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.08.10, 23:45 Wieża Tatlina zdecydowanie ciekawsza, bardziej orginalna...a co do Warszawy, przy Nowym Jorku, Paryżu i Londynie, zawsze pozostanie prowincjonalnym Pcimem Dolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.wro-com.net 12.05.11, 08:40 Nuda. Wieża Eiffla. Fakt że wszystko co pionowe kojarzy się Wam ze wzwodem świadczy tylko o was. Brzydko się bawicie chłopcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 28. Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.11, 17:30 haha , mi też, się źle skojarzyła, ale szisza chyba rzeczywiście najbardziej psuje, tak czy inaczej, ta forma to totalna porażka :/ może jeszcze coś z tym zrobią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Londyn u stóp ArcelorMittal Orbit IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.05.11, 17:32 nie no jeszcze ta fota jakby miał jej zrobić loda.. i kolor.. penisy, nie, penisy, tak czy inaczej okropność Odpowiedz Link Zgłoś