Dodaj do ulubionych

Nowe osiedle we Wrocławiu

IP: *.ghnet.pl 13.05.10, 18:47
kawał dobrej architektury, aż żal że w kraku nic podobnego nie ma. tylko ta nazwa... nie mogła być mniej pretensjonalna?
Obserwuj wątek
    • Gość: gośc Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: 195.116.98.* 13.05.10, 19:15
      Architektura w porządku ale nazwa powinna być polska.Wystarczy że wieżowce są nazywane w Polsce w stylu Platinum albo Sea Tower
      ...
      www.nokaut.pl/#pid=38177
    • Gość: james Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.icpnet.pl 13.05.10, 19:18
      No niezła rzecz naprawde, duza odwaga zaproponowac cos tak kostkowatego i potrafic nadac mu ciekawa kolorystyke i nie nudzącą sie formę.
    • Gość: dddd Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.rev.pro-internet.pl 13.05.10, 20:16
      oby więcej takich w polsce !!!
    • keqi Re: Nowe osiedle we Wrocławiu 13.05.10, 20:20
      żelbetową, a nie "żelbetonową"
    • Gość: cukier Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: 212.145.123.* 13.05.10, 20:26
      Architektura ze smakiem. Ale nazwa do tego osidla pasuje jak pierogi ruskie na stole Elzbiety.
    • Gość: M.M. Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.chello.pl 14.05.10, 09:33
      Fajny detal, ale troche go dużo. Jesli wierzyć zdjęciom, nie mamy w zasadzi enic oprócz detalu. Brakuje jakiegoś oddechu tka w bryle jak i w elewacji. Ale generalnie dobrze że powstają takie budyneczki.
    • Gość: Julietta Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.adsl.alicedsl.de 14.05.10, 10:58
      To prawda, swietny projekt! Parter do strony podworza potraktowano moze troche po macoszemu...a moze tylko nie widac go dobrze na zdjeciach...Jak nazwa wloska, a nie polska - to powiem po prostu: Complimenti!
    • Gość: Gość Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 11:00
      Ciekawy detal, bardzo lubie cegłę. Ale w całości to trochę total, wnętrze zabudowy jak podwórko "więzienne". Ogólnie przytłaczające skalą - taka wielka "maszyna" do mieszkania
    • Gość: w.d. Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.10, 11:44
      Złapałam szczękę w kostkach...mieszkam niedaleko tej realizacji. Ej no może ja jestem dziwna ale w rzeczywistości wygląda to 100 razy gorzej, nie chciałabym tam mieszkać, patrze na zdjęcia i normalnie przykładowa realizacja do Architektury murator. Cudowne. Magia dobrego zajęcia, no niech mi ktoś to wytłumaczy...
    • Gość: jaś Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.chello.pl 14.05.10, 12:09
      no brawo panowie z krakowa brawo ,wrocław jest pełen smaków i to jest smaczne,
    • Gość: gam Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.10, 12:44
      Cytuj: "autorstwa Paul'a Heim'a i Albert'a Kempter'a" Chyba Paula Heima i Alberta Kemptera. Wszystko ładnie sie odmienia. A nadmiarowi apostrofów mówimy NIE.
    • Gość: grr. Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 13:32
      ...phiiiiiii, do cukier: corte VERONA, bo firma developerska nazwywa się VERONAbuilding....
    • Gość: pandzik Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.chello.pl 14.05.10, 13:39
      Nie wygląda to dobrze. Na krótką metę, w gości, OK. Ale mieszkać tam na co dzień... Chyba nie.
    • Gość: Gość Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 13:41
      kiszka ala gierek, pomalowana, lepsze materialy i nie z przydzialu ino za 30lat kredytu o ziemniakach i maslance :D
      sie zakurzy i ddrowo 21 wieku mamy...
    • Gość: Gość Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 13:46
      i do roboty w korkach 90minut w jedna strone...
    • Gość: Gość Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 13:48
      manhattan, lotos, titanic, wisniowa city... tam tez fajna arhytektura ;)
    • Gość: PMS Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.ict.pwr.wroc.pl 14.05.10, 13:51
      Ładne osiedle (i faktycznie - w.d. - na zdjęciu znacznie efektowniejsze niż w rzeczywistości).
      Tyle, że tuż obok jest i zajezdnia i ruchliwa Grabiszyńska, które psują nieco klimat...
    • Gość: kretko Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: 89.174.38.* 14.05.10, 13:52
      podzielam opinię w.d.
      mieszkam po sąsiedzku i w rzeczywistości blizej mu do koszmarku niż cuda architektury. klockowate mieszakania jak w lepszym akademiku i tandetna elewacja nie pomagają. niezaprzeczalną zaletą tego kompleksu jest lokalizacja "w mieście" i 10 minut tramwajem do centrum.
    • Gość: nitpicker Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 13:54
      "Paul'a Heim'a i Albert'a Kempter'a" - co to za jakaś koszmarna apostrofoza? Po polsku powinno być "Paula Heima i Alberta Kemptera".
    • Gość: aqq Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 13:55
      a to sie komus wogóle podoba
    • Gość: luk Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.jmdi.pl 14.05.10, 13:56
      to jest piękne? to ja wole wielką płytę.
    • Gość: Gość Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 13:56
      Partenon to to nie jest ino betonowo-plastikowe baraki bleeee
    • Gość: sinksink Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.10, 13:56
      NIe jestem architektem. Od razu zaznaczam, ale widziałam to na żywo. Budynki są koszmarne! Wyglądają jak z klocków lego. Nie chciałabym mieszkać w takim "cudzie" architektury. I dobrze ktoś napisał, że 30 lat kredytu. Za te ceny można spokojnie kupić dom pod Wrocławiem.
      Inna sprawa, że 1000 raz ładnieszy jest Belveder Park na krzykach. Tam są przynajmniej duże balkony/tarasy. Nie ma się wrażenia klaustrofobii. Ale to tylko moje zdanie.
    • Gość: gosc Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.washdc.fios.verizon.net 14.05.10, 13:58
      tragedia; jak w DDR
      www.flickr.com/photos/26265518@N00/3447609353
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka