Dodaj do ulubionych

Nowe osiedle we Wrocławiu

• Gość: gość Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.devs.futuro.pl 14.05.10, 14:00
      Potwierdzam, na zdjęciu całkiem nieźle ale w rzeczywistości niezła kupa przy ruchliwej drodze.
    • zgwalcony_panicz Re: Nowe osiedle we Wrocławiu 14.05.10, 14:06
      To osiedle wygląda w rzeczywistości tandetnie. Coś koszmarnego przyjedźcie tam i zobaczcie. Płytka klinkierowa prezentuje się jak najtańsze kafle do kibla, coś okropnego. Może i na projektach i z lotu ptaka to się przedstawia ciekawie ale z bliska to jest zwyczajnie brzydkie
    • Gość: uka Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: 79.173.0.* 14.05.10, 14:14
      naprawdę Wam się to podoba? Masakra jakaś, przecież to znane od dawna w PL blokowisko i nic poza tym. Budynek całkowicie pozbawiony ducha, indywidualizmu. 1000 identycznych balkonów, 100 identycznych okien, 1000 identycznych mieszkań. Słabe to jest na maxa. Współczuję osobom, które będą tam mieszkać.
    • Gość: Widziałem Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: 212.160.139.* 14.05.10, 14:21
      TRAGEDIA. W rzeczywistości kupa z gilem. Taniość i brzydota jakich mało. Dodatkowo WSZYSTKIE mieszkania są jednostronne, jak w hotelu.
    • Gość: bm Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.e-wro.net.pl 14.05.10, 14:22
      Przede wszystkim, to te budynki artystycznie kompletnie nie pasują do otoczenia - nijak się mają do klimatu i typu estetyki osiedla, na którym się znajdują. W innym miejscu to może i by były celnym pomysłem
    • Gość: totoror Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.sgh.waw.pl 14.05.10, 14:22
      brzydkie
    • Gość: tomasheq Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.182.147.191.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.05.10, 14:32
      potwierdzam, wygląda to okropnie. Nie współgra z otoczeniem, fatalne wykończenie, mieszkania nie są rozkładowe i z powodu bryły część jest zwyczajnie ciemna. Do tego w sąsiedztwie trasa przelotowa, huta, zajezdnia tramwajowa i gierkowskie mrówkowce. Całość ma się jak pięść do nosa
    • Gość: kil Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.icpnet.pl 14.05.10, 14:35
      Porządny kawałek architektury, szkoda, ze tak rzadko w naszym kraju inwestorzy decydują się na coś ciut bardziej odważnego. Troszkę tylko drażni nieco za wysoka attyka nad ostatnią kondygnacją, ale i tak słowa uznania.
    • Gość: lolek Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 14:38
      Co to za koszmarek?!
    • mciek81 Re: Nowe osiedle we Wrocławiu 14.05.10, 14:40
      Jak dla mnie to tragedia, na żywo wygląda naprawdę brzydko, jak jakiś upstrzony nie wiadomo czym kawałek betonu.
    • Gość: Gość Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.lanet.net.pl 14.05.10, 14:41
      tandeta
    • Gość: jakobhorner Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 14:47
      Paula Heima i Alberta Kemptera.
    • Gość: Enya Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.uznam.net.pl 14.05.10, 14:49
      Mnie się to wcale nie podoba. Okropne klocki, kojarzą mi się z celami więziennymi.
    • Gość: bleee Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.16.185.164.tmi.telenormobil.no 14.05.10, 14:56
      are u... NUTS!?
    • Gość: gieroy Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.chello.pl 14.05.10, 14:57
      Nie wiem, czy ta cegła to najszczęśliwsze nawiązanie. Wyglądają trochę jak TBSy w ładnym pudełku. Znacznie bardziej podoba mi się pierwsze lepsze wrocławskie osiedle, choćby Łubinowa goo.gl/6vpe. Ciekawe jak cenowo przedstawiają się mieszkanka w tym koszmarku...?
    • Gość: ka-mi-la789 Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 14:59
      Czy Waszą pierwszą myślą na widok tego budynku też było skojarzenie z Szuflandią? A dla autora darmowy korek z języka polskiego: myślników nie wtyka się co drugie słowo. W tym tekście ANI JEDEN nie został użyty poprawnie. O apostrofach już pisano wyżej, więc nie będę powielać.
    • Gość: wroclawianka Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 15:00
      może i ładne bo z gustami się nie dyskutuje (może się komuś podoba bo mi wcale) ale oprócz wyglądu powinno miec też coś co nazywa sie funkcjonalnością i jakoscią wykonania a niestety tym jak wrocławiacy wiedzą Verona BUliding nie grzeszy. Budynek ma własnie odbiory a poprawek tyle że brakuje stron w arkuszach reklamacyjnych.....
    • Gość: Aga Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.10, 15:01
      Jak na wiezienie to się nawet nadaje.... mi się wcale nie podoba!
    • Gość: w Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.as.kn.pl 14.05.10, 15:02
      Co wy pi...licie ??? to nie sa zadne cegly, zwykly betonowy odlany blok i z frontu przyklejone atrapy cegiel ktore juz teraz zaciekaja nieladnie.

sam budynek to koszmar, ma rok opoznienia, stal cala zime bez dachu i w srodku byla woda.
    • Gość: Gość Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.hicron.com 14.05.10, 15:04
      Proponuję autorom tekstu odwiedziny tego miejsca na żywo. Ręczę, że kolejny aurtykuł nie będzie taki antuzjastyczny. Jest to najbardziej klaustrofobiczne osiedle, jaki widziałem - odczucia są straszne i to wszystkich osób, które tam były i z którymi miałem okazję porozmawiać...
      Na projekcie i zdjęciach wszystko wygląda OK, niestety projektanci powinny mieć też świadomość, że w takich budynkach trzeba będzie również mieszkac...
    • Gość: dorotka Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.mostostal.waw.pl 14.05.10, 15:05
      chałupa jest okropna, nie tak we Wrocławiu używali cegły
    • Gość: YaBol Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.as.kn.pl 14.05.10, 15:06
      Zacznę od tego, że IMO ten budynek ma kiepskie położenie - bezpośrednio przy bardzo ruchliwej ulicy Grabiszyńskiej po której dodatkowo jeżdżą tramwaje, tuż obok znajduje się nasyp kolejowy, czyli kolejna "atrakcja" w postaci hałasu pociągów, a do Parku Grabiszyńskiego jest stosunkowo daleko - co najmniej 0,5 km, więc o szumie drzew i kwileniu ptaków można zapomnieć. Pewną atrakcję mogą stanowić zielone tarasy przy szczytowych mieszkaniach, ale smród spalin i hałas skutecznie IMO ją zniwelują. Zakończę tym, że dla mnie na żywo wyglądał ponuro podczas budowy i od początku mi się nie podobał jak przejeżdżałem obok. Wizualizacje i papka marketingowa przeważnie mało mają wspólnego z rzeczywistością.
    • Gość: atx Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.10, 15:10
      Ludzie, az tak sie nie sprzedaje, ze trzeba wrzucac na glowna strone 'gazeta.pl'?

Nie mowiac juz o tym, ze ten artykul od dawna juz wisial na bryle, natomiast komentarzy krytycznych bylo pod nim znacznie wiecej niz tu. Chociazby moj wlasny o stylistyce "musztarda i ketchup".
    • Gość: atx Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.10, 15:11
      "az tak sie nie sprzedaje" - mam na mysli "czy mieszkania w tym budynku az tak sie nie sprzedaja"
    • Gość: niunia Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.millercanfield.com 14.05.10, 15:14
      Wygląda jak blok z lat 6o przy Jana Pawła w Warszawie i przy placu Grzybowskim. Mnie się zupełnie nie podoba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka