Gość: gość Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.devs.futuro.pl 14.05.10, 14:00 Potwierdzam, na zdjęciu całkiem nieźle ale w rzeczywistości niezła kupa przy ruchliwej drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
zgwalcony_panicz Re: Nowe osiedle we Wrocławiu 14.05.10, 14:06 To osiedle wygląda w rzeczywistości tandetnie. Coś koszmarnego przyjedźcie tam i zobaczcie. Płytka klinkierowa prezentuje się jak najtańsze kafle do kibla, coś okropnego. Może i na projektach i z lotu ptaka to się przedstawia ciekawie ale z bliska to jest zwyczajnie brzydkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uka Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: 79.173.0.* 14.05.10, 14:14 naprawdę Wam się to podoba? Masakra jakaś, przecież to znane od dawna w PL blokowisko i nic poza tym. Budynek całkowicie pozbawiony ducha, indywidualizmu. 1000 identycznych balkonów, 100 identycznych okien, 1000 identycznych mieszkań. Słabe to jest na maxa. Współczuję osobom, które będą tam mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widziałem Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: 212.160.139.* 14.05.10, 14:21 TRAGEDIA. W rzeczywistości kupa z gilem. Taniość i brzydota jakich mało. Dodatkowo WSZYSTKIE mieszkania są jednostronne, jak w hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bm Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.e-wro.net.pl 14.05.10, 14:22 Przede wszystkim, to te budynki artystycznie kompletnie nie pasują do otoczenia - nijak się mają do klimatu i typu estetyki osiedla, na którym się znajdują. W innym miejscu to może i by były celnym pomysłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: totoror Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.sgh.waw.pl 14.05.10, 14:22 brzydkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasheq Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.182.147.191.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.05.10, 14:32 potwierdzam, wygląda to okropnie. Nie współgra z otoczeniem, fatalne wykończenie, mieszkania nie są rozkładowe i z powodu bryły część jest zwyczajnie ciemna. Do tego w sąsiedztwie trasa przelotowa, huta, zajezdnia tramwajowa i gierkowskie mrówkowce. Całość ma się jak pięść do nosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kil Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.icpnet.pl 14.05.10, 14:35 Porządny kawałek architektury, szkoda, ze tak rzadko w naszym kraju inwestorzy decydują się na coś ciut bardziej odważnego. Troszkę tylko drażni nieco za wysoka attyka nad ostatnią kondygnacją, ale i tak słowa uznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 14:38 Co to za koszmarek?! Odpowiedz Link Zgłoś
mciek81 Re: Nowe osiedle we Wrocławiu 14.05.10, 14:40 Jak dla mnie to tragedia, na żywo wygląda naprawdę brzydko, jak jakiś upstrzony nie wiadomo czym kawałek betonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.lanet.net.pl 14.05.10, 14:41 tandeta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakobhorner Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 14:47 Paula Heima i Alberta Kemptera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enya Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.uznam.net.pl 14.05.10, 14:49 Mnie się to wcale nie podoba. Okropne klocki, kojarzą mi się z celami więziennymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.16.185.164.tmi.telenormobil.no 14.05.10, 14:56 are u... NUTS!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gieroy Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.chello.pl 14.05.10, 14:57 Nie wiem, czy ta cegła to najszczęśliwsze nawiązanie. Wyglądają trochę jak TBSy w ładnym pudełku. Znacznie bardziej podoba mi się pierwsze lepsze wrocławskie osiedle, choćby Łubinowa goo.gl/6vpe. Ciekawe jak cenowo przedstawiają się mieszkanka w tym koszmarku...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka-mi-la789 Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 14:59 Czy Waszą pierwszą myślą na widok tego budynku też było skojarzenie z Szuflandią? A dla autora darmowy korek z języka polskiego: myślników nie wtyka się co drugie słowo. W tym tekście ANI JEDEN nie został użyty poprawnie. O apostrofach już pisano wyżej, więc nie będę powielać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawianka Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 15:00 może i ładne bo z gustami się nie dyskutuje (może się komuś podoba bo mi wcale) ale oprócz wyglądu powinno miec też coś co nazywa sie funkcjonalnością i jakoscią wykonania a niestety tym jak wrocławiacy wiedzą Verona BUliding nie grzeszy. Budynek ma własnie odbiory a poprawek tyle że brakuje stron w arkuszach reklamacyjnych..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.10, 15:01 Jak na wiezienie to się nawet nadaje.... mi się wcale nie podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.as.kn.pl 14.05.10, 15:02 Co wy pi...licie ??? to nie sa zadne cegly, zwykly betonowy odlany blok i z frontu przyklejone atrapy cegiel ktore juz teraz zaciekaja nieladnie. sam budynek to koszmar, ma rok opoznienia, stal cala zime bez dachu i w srodku byla woda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.hicron.com 14.05.10, 15:04 Proponuję autorom tekstu odwiedziny tego miejsca na żywo. Ręczę, że kolejny aurtykuł nie będzie taki antuzjastyczny. Jest to najbardziej klaustrofobiczne osiedle, jaki widziałem - odczucia są straszne i to wszystkich osób, które tam były i z którymi miałem okazję porozmawiać... Na projekcie i zdjęciach wszystko wygląda OK, niestety projektanci powinny mieć też świadomość, że w takich budynkach trzeba będzie również mieszkac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotka Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.mostostal.waw.pl 14.05.10, 15:05 chałupa jest okropna, nie tak we Wrocławiu używali cegły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaBol Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.as.kn.pl 14.05.10, 15:06 Zacznę od tego, że IMO ten budynek ma kiepskie położenie - bezpośrednio przy bardzo ruchliwej ulicy Grabiszyńskiej po której dodatkowo jeżdżą tramwaje, tuż obok znajduje się nasyp kolejowy, czyli kolejna "atrakcja" w postaci hałasu pociągów, a do Parku Grabiszyńskiego jest stosunkowo daleko - co najmniej 0,5 km, więc o szumie drzew i kwileniu ptaków można zapomnieć. Pewną atrakcję mogą stanowić zielone tarasy przy szczytowych mieszkaniach, ale smród spalin i hałas skutecznie IMO ją zniwelują. Zakończę tym, że dla mnie na żywo wyglądał ponuro podczas budowy i od początku mi się nie podobał jak przejeżdżałem obok. Wizualizacje i papka marketingowa przeważnie mało mają wspólnego z rzeczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.10, 15:10 Ludzie, az tak sie nie sprzedaje, ze trzeba wrzucac na glowna strone 'gazeta.pl'? Nie mowiac juz o tym, ze ten artykul od dawna juz wisial na bryle, natomiast komentarzy krytycznych bylo pod nim znacznie wiecej niz tu. Chociazby moj wlasny o stylistyce "musztarda i ketchup". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.10, 15:11 "az tak sie nie sprzedaje" - mam na mysli "czy mieszkania w tym budynku az tak sie nie sprzedaja" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Nowe osiedle we Wrocławiu IP: *.millercanfield.com 14.05.10, 15:14 Wygląda jak blok z lat 6o przy Jana Pawła w Warszawie i przy placu Grzybowskim. Mnie się zupełnie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś