Dodaj do ulubionych

Źle Urodzone

• Gość: Leszek Re: Źle Urodzone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 15:51
      Wszystko trzeba wyważyć. Rzeczywiście niektóre budynki z tego okresu są piękne, tylko zaniedbane. Problemem modernizmu jest niestety to, że niedobrze się starzeje. Wiele starszych budynków, nawet lekko podniszczonych nadal wygląda pięknie, a w nowszych wystarczy, że są brudne i to psuje całe wrażenie.
      Dla mnie osobiście niektóre obiekty z PRL są zdecydowanie ładniejsze (oczywiście pomijając ich stan) od tych współczesnych np. Dworzec Centralny i Złote Tarasy.

p.s. Mam nadzieję, że zdjęcie Os. Za Żelazną Bramą znalazło się wśród fotografii przez przypadek, bo jak dla mnie nie przedstwia ono jakieś większej wartości, a jedynie dewastuje przestrzeń sporego kawałka centrum Warszawy
    • cehaem Re: Źle Urodzone 06.09.10, 16:35
      @soraya

Materialy byly najwyzszej klasy, poniewaz architekci praktycznie nie mieli ograniczen budzetowych. Czesc materialow oraz wyposazenia sprowadzono z Zachodu. Zgubnym okazal sie jednak pospiech, tak, ze czesc prac wykonano bylejako. Np. konstrukcje dachu skladano metoda na chybil-trafil.
    • Gość: Mister Mississssss Re: Źle Urodzone IP: *.dream.net.pl 10.09.10, 19:32
      Rzygać Mi Się Chce.
    • Gość: kasi Re: Źle Urodzone IP: *.acn.waw.pl 29.10.10, 23:06
      zniszczyc to i zburzyc!

PS. W podobnym stylu buduje niestety Kulczyk Investments na chmielnej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka