jul.s Re: Dom w Burowie 21.09.10, 13:41 Pomysł pokrycia tego budynku /tylko przyzwoitego/ niezły , ale boję się o to drewno zastosowane na zawnątrz , nie wygląda "to" na najlepszą jakość , no i te kominy bardzo źle wygladają - powalają ten dom . julek Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Dom w Burowie 22.09.10, 09:56 a ja się chciałem spytać o dach. Jakim cudem dach ma wytrzymać dłużej niż kilka sezonów? Bardzo to wszystko ładne ale czy praktyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Login. P. Re: Dom w Burowie IP: *.pool.mediaWays.net 22.09.10, 12:32 Swietnie ze dach to ten sam material co drugi poziom. Ale glownie wiadomo DZIEKI BOGU bez okapu! Natomiast nie widze piorunochronu!!! Ciekawie wyglada ta skarpa choc niepotrzebnie ta wneka wejsciowa..troche malo strategiczne to, wychodzac z domu...nie lubie tego uczucia, gdy nie wiem co jest za rogiem. A tu sa dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 61st Re: Dom w Burowie IP: 109.243.40.* 25.09.10, 12:02 pierwsze skojarzenie - pitbull uroda pitbulla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Dom w Burowie IP: 94.75.121.* 26.09.10, 13:16 pierwsze co sie nazuca to ze ten dom ma za duzo balkonow i przybudowek. Taka typowa podmiejska architektura o skomplikowanej bryle, gdyby nie oblozony domu deskami niczym by sie nie wyroznial w okolicy. Po co w domu jednorodzinnym i to stojacym na duzej dzialce balkony, jak czesto z nich wlasciciele korzystaja? No chyba ze chodzi o te miejsce na suszaca bielizny, widocznej na jednym ze zdjec ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tsiser Re: Dom w Burowie IP: 178.56.17.* 13.10.10, 09:50 Zabawa kształtem do przesady, zeby nie powiedziec - do porzygania. Ale pomysł ciekawy Odpowiedz Link Zgłoś
kniazwitold Re: Dom w Burowie 13.10.10, 15:45 Deskowa elewacja musi potwornie smierdziec w okresie letnim :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: Dom w Burowie IP: *.fbx.proxad.net 13.10.10, 23:38 Dom a la stodola ;) Brzydki, dla wymagajacych z korzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
eri22 Re: Dom w Burowie 14.10.10, 08:23 Fajny domek, choć rzuty, a w szczególności kominek narożny-mnie rozczarowały :/ Ale to może kwestia wnętrzarzy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Dom w Burowie IP: *.interna2.uj.edu.pl 19.11.10, 12:17 W rzeczywistości wygląda znacznie lepiej niż na zdjęciach. Obecnie otoczony przemyślanym założeniem ogrodowym, zyskał wiele lekkości. Zdjęcia się sprzed kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Dom w Burowie IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.11, 08:45 Ładny? Rzecz gustu,ale jeśli chodzi o użytkowanie to ewidentna klapa ,bez okapów - to woda i lód ładnie spływają po ścianach/deskach/ no i zamakają ściany, i zolacja pod deskami /grzyb/ a deski elewacji do malowania co max 2 lata ,a po 6-10 zależy ,która ściana do wymiany.Popatrzeć owszem , mieszkać -nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat.w Re: Dom w Burowie IP: *.ghnet.pl 02.01.11, 23:44 Dla wszystkich, którzy niedowidzą i nie widzą OCZYWISTEGO choć pęknie subtelnego nawiązania do architektury góralskiej z-ne.pl/UserFiles/Image/miejsca/Zakopane/Zak_Kasprusie_27_Czerwony_Dwor_AR_05091455-.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
fxvi Re: Dom w Burowie 03.01.11, 20:27 woda spływa do wewnętrznych ocieplanych elektrycznie rynien, deski wyglądają tylko na przyklejone do budynku ale są osobno, świerku syberyjskiego nawet krakowskie powietrze nie zmorze, samoloty widać z daleka ale w ogóle nie słychać; mimo że koszmarnie brzydki to b. nowoczesny i praktyczny, poczytajcie o nim w NYT z lipca. Jest SUPER a kolegom architektom udało się wydymać ochronę krajobrazu itp. idiotyzmy.. Muszę go zobaczyć nie tylko na zdjęciach i opisach a z Zabierzowa mam niedaleko przez las. Odpowiedz Link Zgłoś