Dodaj do ulubionych

Najlepsze budynki ze Śląska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 16:38
Wszystkie realizacje prezentuja niezwykle wysoki poziom, szczególnie budynek sądu Archistudio i budynki medusagroup. Wszystkie oprócz żenującego projektu toalety... to chyba jakiś załosny żart. Nawet brak mi słów jak porównać trud i pracę przy każdym z tych budynków, a jak przy tej daremnej toalecie;/ Pani Beata G. powinna się wstydzić... z czym do ludzi?????
Obserwuj wątek
    • Gość: pedro Re: Najlepsze budynki ze Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 17:02
      mosz recht Ola, jak by Slonzoki pedzieli
    • Gość: Mi :) Re: Najlepsze budynki ze Śląska IP: 188.33.124.* 13.10.10, 17:05
      Zdecydowana większość budynków prezentuje bardzo wysoki poziom, ale też jakoś dziwnie konkurs jest zdominowany przez Medusagroup, nie mam pojęcia co np. w konkursie robi wnętrze ich pracowni? Jednak jury podjęło słuszną decyzję: Brawa dla ArchiStudia! :)
    • Gość: niagara Re: Najlepsze budynki ze Śląska IP: *.rybnik.vectranet.pl 13.10.10, 18:09
      Medusa! Architektura- 5, Lans- 5, Marketing- 5. We wszystkich dziedzinach dają rade.
    • Gość: ddddd Re: Najlepsze budynki ze Śląska IP: *.rev.pro-internet.pl 13.10.10, 18:36
      projekty fajne, ale co z tego jak sląsk to w 98% syf, brud i rozsypujące się kamienice oraz drogi z kocich łbów...
      • schl0 Re: Najlepsze budynki ze Śląska 14.10.10, 12:52
        "... oraz drogi z kocich łbów..."
        Szczególnie na A4 ce i A1ce ;))))
    • krokdyll Re: Najlepsze budynki ze Śląska 13.10.10, 19:33
      To jest konkurs na najlepszy budynek Medusagroup... Ale faktycznie wszystkie robia wrazenie. Tylko drzwi do kaplicy sa troche przesadzone... Nagromadzenie symboli chrzescijanskich na skromnych drzwiach jest jak dla mnie wpadka.
    • Gość: iska Re: Najlepsze budynki ze Śląska IP: *.25-79-r.retail.telecomitalia.it 13.10.10, 20:37
      szkoda ze nie ma zadnych rzutow ani przekrojow ani chociaz sytuacji. Ale fajnie ze Polska sie rozwija
    • Gość: silla Re: Najlepsze budynki ze Śląska IP: 212.91.5.* 13.10.10, 20:55
      @ddddd!
      Co Ty bredzisz?
      Randka w Katowicach nie udała się?
      Masz problemy z erekcją?
      Skąd akurat wzięło ci się akurat te 98%?
      Na pewno jesteś silesianofobem.
      Przyje
    • Gość: WW Re: Najlepsze budynki ze Śląska IP: *.chello.pl 13.10.10, 21:02
      Tak!
    • Gość: ja Re: Najlepsze budynki ze Śląska IP: *.ziemowit.ds.polsl.pl 13.10.10, 22:03
      Gdzie jest ten klub jazzowy???
    • Gość: Mi :) Re: Najlepsze budynki ze Śląska IP: 188.33.26.* 13.10.10, 22:42
      Klub Jazzowy jest częścią Teatru Rozrywki w Chorzowie. Początkowo byłą to kawiarnia przy Teatrze ale w właśnie w zeszłym roku została przekształcona na Klub.
    • Gość: Gość Re: Najlepsze budynki ze Śląska IP: *.echostar.pl 13.10.10, 23:29
      Patrząc, co ludzie wypisują w komentarzach, ten portal nie powinien się nazywać bryla.pl, ale zgorzkniałe-zera.pl, albo mega-malkontenci.pl. Zarabiają 1800 zł i myślą, że potrafią projektować.
    • Gość: gerry Re: Najlepsze budynki ze Śląska IP: 213.241.1.* 14.10.10, 06:50
      Mega! Bardzo mi się podoba! Śląsk prze do przodu, brawo! szczególnie podobają mi się lofty - mam do nich słabość. Te są lepsze nawet od tych w Żyrardowie: goo.gl/ZXrd - które spijają śmietankę zachwytu... Cała Polska w Cieniu Śląska! :)
    • Gość: larsen Re: Najlepsze budynki ze Śląska IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.10, 08:53
      Gdzie znajduje się ta kaplica ekumeniczna?
    • Gość: gość Re: Najlepsze budynki ze Śląska IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.10, 08:54
      no to wiadomo kto wygrał! katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,8509212,Piekna_slaska_architektura__Sad_i_domy_docenione__FOTO_.html
    • Gość: m-snt Re: Najlepsze budynki ze Śląska IP: *.protonet.pl 14.10.10, 09:17
      @ddddd!
      Byłeś człowieku tutaj kiedykolwiek? (i tak lepiej nie wpadaj zbyt często). Jak byś był(a) to byś takich głupot nie gadał(a), tylko odnosząc wielkie wrażenie zobaczyłbyś skrzyżowanie dwóch autostrad, inne szybkie i szerokie drogi, najwięcej przykładów najlepszej współczesnej architektury i najwięcej zieleni (tego akurat pani z geografii powinna cię nauczyć, albo jeszcze nauczy).
      Brawo Przemo i Łukasz!
    • Gość: dgk all day Re: Najlepsze budynki ze Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 09:32
      to teraz pomyślcie sobie,ze większośc polskich biur podchodzi do jakości i estetyki architektury ( bo po zdjęciach tylko o tym możemy mowic) w taki sposób jak biura prezentowane powyżej... polska byłaby dużo piekniejsza :) brawa dla wszystkich projektantów ;)
    • Gość: wies Re: Najlepsze budynki ze Śląska IP: 88.220.79.* 14.10.10, 09:58
      ty..m-snt ty to masz chyba jakies komplesy.. a jezdzij sobie tymi autostradami, skrzyzowaniami i sie ciesz!!
    • Gość: Konstr Re: Najlepsze budynki ze Śląska IP: 217.153.201.* 14.10.10, 14:32
      @Ola. W Szwecji sa ToiToje dla niepełnosprawnych.Fajne.
    • Gość: bak Re: Najlepsze budynki ze Śląska IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.10, 15:31
      @m-snt
      jeżeli chodzi o tereny zielone w miastach to z urbianistyki powinieneś/powinnas wiedzieć że poznań jest "najzieleńszym" miastem w PL.

jeżeli chodzi o Meduse to jaknajbardziej rozgłos im się należy bo robią naprawdę dobrą robotę.
    • Gość: zone Re: Najlepsze budynki ze Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 16:23
      TEN KIBEL RZĄDZI!!!!
    • Gość: zone Re: Najlepsze budynki ze Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.10, 16:26
      Brak mi słów!!! jak taki klop idzie zestawić z np. sądem w Katowicach?!?! Czy architekci wyrzekli się uczucia żenady??

Ten klop chcecie pokazać jako przykład działalności architektonicznej??

KWADRATOWYM KIBLEM CHCECIE EDUKOWAĆ INWESTORÓW???
    • Gość: Konstr Re: Najlepsze budynki ze Śląska IP: 217.153.201.* 14.10.10, 17:07
      Nigdy bym na tego klopa nie usiadł.
      Bałbym się że tam jaka gilotyna jest.
    • Gość: m-snt Re: Najlepsze budynki ze Śląska IP: *.protonet.pl 14.10.10, 17:23
      @bak
      A co ma tu Poznań do rzeczy? Jaka by nie była ilość zieleni w Poznaniu, to niezaprzeczalne jest to, że w Katowicach współczynnik ilości terenów zieleni w stosunku do powierzchni miasta należy do najwyższych w Polsce (zresztą całe województwo Śląskie tak ma). Nie tylko z 'urbanistyki' można o tym wiedzieć, bo wystarczy sobie popatrzeć na nasz region z lotu ptaka, żeby widzieć, w jak dużym stopniu jest zatopiony w zieleni (głównie leśnej).

Dobrze, że w sprawie Medusy się zgadzamy ;-)

@Gość: wies
      zajmij się leczeniem swoich kompleksów, zamiast szukaniem ich u innych (a już na pewno nie wśród Ślązaków - bo tu zakorzeniony jest racjonalizm, dlatego wszystko działa dużo lepiej - tak w architekturze, jak i w komunikacji, i innych dziedzinach - z czego można się tylko cieszyć, mimo że jest co robić dla dalszej poprawy).

• Gość: oly Re: Najlepsze budynki ze Śląska IP: *.138.136.53.bredband.tre.se 14.10.10, 21:34
      Gdzie tutaj są budynki z całego Śląska? Ja tu widzę tylko Górny Śląsk. Do szkoły redaktorzy i organizatorzy konkursu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka