Dodaj do ulubionych

Makabryła: rydzykowe imperium

• Gość: gosc Re: Makabryła: rydzykowe imperium IP: *.vs.shawcable.net 26.12.10, 18:36
      Juz takie powstawaly na swiecie, budowane z pieniedzy ludzi, ktorzy takim jak Rydzyk zaufali bo wyprano ich mozgi. Ci co zbudowali zostali bogaczami, ci co im dali, zanim sie zorientowali nie mieli nic. I ci bogaci mieli ich gdzies, bo juz wiecej nie mogli z tych biedakow wyciagnac. To okrutne, sekty tak robia. To oni tylko sie bogaca, to oni niszcza tych, ktorzy im im zaufali. Nieludzkie oszustwa, i najgorsze, ze to wszystko w imie Boga. Nie tego naszego, tego ich, z rogami.
    • Gość: gość Re: Makabryła: rydzykowe imperium IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.10, 18:47
      Mówie wam że to diabel w ludzkiej skórze.
    • asraz Re: Makabryła: rydzykowe imperium 26.12.10, 18:56
      DO uczonego enedue3; mnóstwo piszemy z "ó".
    • Gość: dr stress Re: Makabryła: rydzykowe imperium IP: *.xdsl.centertel.pl 26.12.10, 19:02
      Za to na czerskiej jest super! Forumowa banda biomasy, ma tam swój "kościół"...
    • kerrville Re: Makabryła: rydzykowe imperium 26.12.10, 19:04
      ..."Niestety jak to zwykle bywa z kościelnymi przedsięwzięciami - wszystko odbywa się poza kontrolą publiczną."...
      Gdy MacDonald buduje kolejny swoj punkt tez jest to poza kontrola publiczna. Dlaczego? gdyz nie wyciaga na to reki po pieniadze podatnikow.
      Rydzyk tez nie dostanie na to grosza z kasy rzadowej.
      Nie ma wiec powodow by troskac sie o finanse na ten projekt.
      Zas budowa walow przeciwpowodziowych to obowiazek rzadu a nie Kosciola.
      Rzad tylko mowi o projektach, zas Rydzyk nie marnotrawi pieniedzy lecz po prostu buduje. Dlatego jest on zly, bo pokazuje ze jak sie chce cos zrobic to mozna.
      Tego "salon" nigdy nie wybaczy!
      A powinni powolac Rydzyka na ministra gospodarki!
    • ajatuse Re: Makabryła: rydzykowe imperium 26.12.10, 19:05
      Rydzykowy kościół ośmiesza i unicestwia prawdziwy kk . Pewnie myślą że niedługo cały Watykan zmieni się w Dysneyland. Miłej zabawy !!!
    • jszmelc Re: Makabryła: rydzykowe imperium 26.12.10, 19:25
      I pomyśleć, że dawniej Kościół był mecenasem sztuki wysokiej, dzięki czemu do dziś nas cieszą dzieła sztuki sakralnej i architektonicznej. Dziś niestety jest zupełnie inaczej dominuje zły gust i jarmarczna tandeta. Szkoda wielka, że tak się dzieje w czasie, gdy większość centrów handlowych to koszmarki niestety i Kościół nie odstaje od tej tendencji. Pieniądze, które ludzie ofiarują na te ?dzieła? Rydzyka to są bez wątpienia dary serca, które tak niefrasobliwie są wydawane na te koszmarki architektoniczne.
    • Gość: mis Re: Makabryła: rydzykowe imperium IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.10, 19:29
      No coz, pewne rzeczy zarezerwowane jest tylko dla tych co nawet na eksterminacji swoich potrafili zrobi interes.
      Nie daje na to zlamanego grosza i zwisa mi to. Kasa mojej babci jest kasa mojej babci, i gowno mi do niej.
      Pozrowienia dla palantow.
    • Gość: Gość Re: Makabryła: rydzykowe imperium IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.10, 19:36
      kolejny super-kicz po Licheniu i Świebodzinie.
    • Gość: mixer Re: Makabryła: rydzykowe imperium IP: *.icpnet.pl 26.12.10, 19:43
      "Chęć inwestowania przez zakon jest jak najbardziej godna pochwały. Niestety jak to zwykle bywa z kościelnymi przedsięwzięciami - wszystko odbywa się poza kontrolą publiczną. Zakon poza jakąkolwiek dyskusją snuje wizje, sam wyłania projektantów, niejasne jest też finansowanie inwestycji."
      No przepraszam bardzo - ale czy jak np. Agora by coś chciała zbudować, a ktoś by napisał że poza jakąkolwiek dyskusją snuje wizje i sama wyłania projektantów, to czy taki ktoś nie został by uznany z idiotę? No chyba że zakonom w Polsce nie wolno już "snuć wizji"...

• punkt77 Re: Makabryła: rydzykowe imperium 26.12.10, 20:01
      Typowo odpustowo - dożynkowe klimaty - w sam raz dla moherów ze wsi i drobnomieszczańskiego plebsu.
    • Gość: q Re: Makabryła: rydzykowe imperium IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.10, 20:06
      ma byc to wizja szczesliwosci, religijny raj, a jest to w atmosferze blichtru, wychodzi z pod tego słoma i nie pachnie to pryjemnie, czy jest to też spełnienie etycznych wartości? smutne to w tym złocie
    • wlhonline Re: Makabryła: rydzykowe imperium 26.12.10, 20:09
      wygląda jak z Heroes'ów :D
    • szech-ter2 Re: Makabryła: rydzykowe imperium 26.12.10, 20:12
      no i dobrze , zazdrościcie?
    • a.k.traper Re: Makabryła: rydzykowe imperium 26.12.10, 20:24
      Skoro maja taki kaprys to niech załatwią formalności i budują, mam nadzieję, że Skarb Państwa nie będzie w to inwestował?
      Ciekawym jaka będzie opinia "zielonych" i wojewódzkich inspektorów różnych branż?
      Proponowałbym nowoczesną drogę krzyżowa dla qadów, może przyciągnąc więcej chętnych, od razu zastrzegam, że zrzekam się apanaży za taki szatański pomysł:)
    • bastiasz Re: Makabryła: rydzykowe imperium 26.12.10, 20:28
      a ja się trochę interesuję architekturą i jestem PRZECIWNIKIEM RYDZYKA, ale ten projekt naprawdę jest piękny. Podoba mi się bezpretensjonalne nawiązanie do KORONY. Jeśli bowiem przyjąć kategorie MAKABRYŁY to śmiem zauważyć, że dzisiaj po zaledwie 10 latach podpada pod nie siedziba na Czerskiej - szklany klosz z betonowymi "stylizacjami".
    • Gość: Janina Re: Makabryła: rydzykowe imperium IP: *.pool.mediaWays.net 26.12.10, 20:30
      nie bylam w stanie tej farsy przeczytac do konca, mozna by powiedziec "Boze ty widzisz a nie grzmisz"
    • Gość: Opar Absurdu Re: Makabryła: rydzykowe imperium IP: 94.75.121.* 26.12.10, 20:54
      Brawo Rydzol! I to jest właśnie "pomaganie ubogim" poprzez sięgnięcie do ich kieszeni. Kolejne niepotrzebne kuriozum.
    • kremilek Re: Makabryła: rydzykowe imperium 26.12.10, 21:04
      Lepsze to niż muzeum żydów w Warszawie. Z tego to dopiero będzie capiło czosnkiem i cebulą.
    • kadykianus Re: Makabryła: rydzykowe imperium 26.12.10, 21:05
      Nikt tak nie szkodzi zakichanemu kościołowi jak ta menda z Torunia. Facet jest tak pusty i chciwy, że nie wie, że te "monumentalne schody" wyniosą Polaków nie gdzie indziej, jak na szczyty ateizmu - czego sobie i mojemu krajowi życzę z całego serca.
    • Gość: ja Re: Makabryła: rydzykowe imperium IP: *.net-htp.de 26.12.10, 21:11
      To nie jest kościół, tylko wielka wszetecznica
    • szabepio Re: Makabryła: rydzykowe imperium 26.12.10, 21:32
      jesli będzie placil podatki to ok. ale w przypadku tego faceta szczególnie bym to kontrolowal.
    • enedue3 Re: Makabryła: rydzykowe imperium 26.12.10, 21:34
      Wolę dzieła o.Rydzyka jak dzieła redaktora Michnika.
      Pierwszy krzewi polskość drugi ją zochydza młodemu pokoleniu. Żeby nie byc gołosłownym dam przykład tej walki; walka z Radiem Maryja, dobrym imieniem AK, ZWZ, polonusami z Ameryki Południowej, kolekcją obrazów Porczyńskich ( przez niejakiego cwaniaczka z "miodem w uszach " dr Morkę )etc, etc.

Brawo o. dr T. Rydzyku tak trzymać i nie popuszczać!
      Agresywne lewactwo o znamionach faszyzmu szybko minie :))!
    • Gość: owieczka Re: Makabryła: rydzykowe imperium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.10, 21:35
      komuszkom, żydokomuszkom i bezbożnikom żal dupę ściska ale nie martwcie się, bo przecież nie dacie nawet grosika na ten cel
    • Gość: Gosc Re: Makabryła: rydzykowe imperium IP: *.dip.t-dialin.net 26.12.10, 21:49
      Slyszalem od Komtura krzyzackiego Calbeckiego
      ze po wybudowaniu tego "monstrum" Torun zmieni
      nazwe na miasteczko uciech katolickich - RYDZYKOWO !!!
      Moherowym miasteczkiem juz jest ale to malo !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka