Dodaj do ulubionych

rewolucja w projektowaniu-padlem i jeszcze leze

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 21:29
www.iwan.pl
nie znam cen ale
to pewnie rozwiazanie dla tych dla ktorych studenci sa za drodzy
tu widac ze nawet zawodowki nie skonczyli..
qmaan@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: kakaka Re: rewolucja w projektowaniu-padlem i jeszcze le IP: *.zax.pl / *.zax.pl 21.01.05, 23:28
      zagajenie godne wielkiego przedsiębiorcy:)
      a ceny są pod jakąś zakładką - adekwatne
    • Gość: Yoka Re: rewolucja w projektowaniu-padlem i jeszcze le IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 21.01.05, 23:40
      Jesooo! gzdie ty to znalazłeś?
      za dożo czasu spedzasz przy kompie..to niezdrowe
      • Gość: spacedreamer Re: rewolucja w projektowaniu-padlem i jeszcze le IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 00:05
        jak to mówi mój znajomy: zwinąłem dywan - ze śmiechu.
        Ale jak zobaczyłem galerię... parkiet się na mnie rzucił ;-)
        Bedę spał na wylewce.
        A jutro poproszę tę firmę o pomoc.
        • Gość: AL TO JEST MATRIX !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 00:21
          Na początek po przeczytaniu str głównej wskoczyłem na cennik i się
          zdenerwowałem , ale już po chwili ujrzałem GALERIĘ i wszystko zrozumiałem - TO
          MUSI BYĆ MATRIX
          PS. Może na którymś z RENDERÓW czai się biały króliczek i należy za nim
          podążać ?

Myślę że należy tą stronkę rozsyłać ku uciesze gawiedzi !
          pozdrawiam
    • Gość: KrArch Re: rewolucja w projektowaniu-padlem i jeszcze le IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 01:31
      Marność nad marnościami...i wszystko marność.
    • k2054 Re: rewolucja w projektowaniu-padlem i jeszcze le 22.01.05, 18:12
      dobre!
      jeszcze!
      kto zna jakies fajne adresy z podobnym badziewiem?
    • Gość: andrzej leśniak OŚWIADCZENIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 12:43
      OŚWIADCZAM ,że nie mam nic wspólnego z autorami i właścicielami strony
      www.iwan.pl , oraz że boleję nad przypadkową zbierznością nazwisk.

Z poważaniem Andrzej Leśniak ( KATOWICE )
      • Gość: ........ idea +, realizacja - IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 24.01.05, 02:20
        • nelken kuriozum! 24.01.05, 09:50
          • qmaan Re: kuriozum! 25.01.05, 14:22
            pare dni lezalem, ale ocknalem sie , wstalem
            a tu watek sie rozwinal calkiem calkiem
            patrzac obiektywnie jako klient
            mamy wszystko czego potrzeba - bo przeciez nie wiemy ze to badziew -

ladna strona
            niska cena
            szybko
            dostajemy jakis program !!!???
            zrozumiale wizualizacje na naszym wysokim poziomie

wyedukowani plastycznie klienci niech sie nie obraza ale sa malym procentem
            jedynie w szarej masie klienta

jestem zdania niestety
            ze to jest kierunek
            naszego matrixa

qmaan@gazeta.pl

• Gość: Iga Re: kuriozum! IP: 217.96.20.* 25.01.05, 16:35
              Wiecie co? Moje dziecko z uporem męczy na kompie Simpsy. Tam też można zrobić
              takie "ładne mieszkanko". Tyle, że dziecko ma lat 7 a "projekty" tego typu robi
              za zupełną darmoszkę.
              Są chętni?
              Ha, ha ,ha...
              ŻENADA po prostu!
    • Gość: BJU DESIGN Re: rewolucja w projektowaniu-padlem i jeszcze le IP: *.proszynskimedia.pl 26.01.05, 09:58
      aby wykonać takie "wizualizacjie", to nawet zawodówki nie musi nikt kończyć
      jak widać, siedmioletnie dziecko robi podobne, a za parę lat to dopiero będzie..
      ciekawa jestem jak wykonawca ma wyremontować mieszkanie na podstawie jakich
      wizualizacji
      jeśli ktoś chce zobaczyć jak powinien wyglądać prawdziwy projekt wnętrza to
      zapraszam na stronę:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=156&w=19324307&a=19324307
      • Gość: plotter Re: rewolucja w projektowaniu-padlem i jeszcze le IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 18:08
        no, to sie pan/pani BJU pochwalil/a
        nie pogadasz....
    • Gość: pool Przyganial kociol garnkowi IP: 62.29.248.* 31.01.05, 17:46
      Architekci od siedmiu bolesci. Skoro tylu 'profesjonalistow' to dlaczego tak
      brzydko wokol?
      Tak, moge zaraz uslyszec ze 'taki gust inwestora', ze 'sie nie da',
      ze 'pieniedzy malo'....

Zawsze powtarzam i beda trabil do lepetyn bez konca: zamiast uszczesliwiac
      nas 'dzielami architektonicznymi' zacznijcie od najmniejszych rzeczy!
      Dlaczego meble miejskie sa tak szkaradne!? Tutaj nie potrzeba pieniedzy i zgody
      notabli a mimo wszystko nikt nie potrafil ich zaprojektowac! Dlaczego zwykle
      domki sa takimi gargamelami?! To gust wlasciciela ale gdybyscie potrafili cos
      stworzyc to wlasciciel z cala pewnoscia przekonal by sie do tego!

Przestancie krytykowac i... najlepiej 'tworzyc'.
      • Gość: jacek placek Re: Przyganial kociol garnkowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 19:12
        bzdury wygadujesz !
        nic w tym temacie nie wiesz i prezentujesz totalną ignorancję ,
        a jak się ktoś na czymś nie zna to nie powinien się odzywać
        zachowujesz się jak kibol z wielkim bebechem ,który krytykuje piłkarzy że nie
        potrafią grać , a sam nie potrafi nawet kucnąć !

I co do jasnej ch... ma znaczyć to nieużywanie polskich znaków ?
        nie macie ludzie na klawiaturce klawisza "alt" ?

nic więcej w tym temacie
        • Gość: pool Re: Przyganial kociol garnkowi IP: 62.29.248.* 01.02.05, 09:42
          Zabolalo? :-)
          I bardzo dobrze! Dosc sra...a po miescie. Gdzie tylko znajda wolna dzialke to
          zaraz nam stawiaja najnowsza 'architekture'. Wziasc sie za to co jest
          (zaczynajac od projektowania chodnikow) i nie sra...c po miescie
          waszymi 'projektami'.
          • Gość: qmaan Re: Przyganial kociol garnkowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:13
            witamy zatem POOL - mecenasa przestrzeni miejskiej
            rozumiem ze przejdziemy teraz od slow do czynow
            prosze wybrac drobny fragment ulicy naszego miasta, jakąś wizytówkę
            ja zrobie projekt za darmo - czego sie nie robi dla naszego miasta i nowych
            pięknych detali
            a POOL zasponsoruje i wybuduje
            chocby kawalek chodnika
            qmaan@gazeta.pl
            • Gość: rs Re: Przyganial kociol garnkowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:35
              jestem za! tez zglaszam chec jednorazowego zaprojektowania za darmo - byle pool
              dal gwarancje ze nie zmieni projektu na tania ławeczke z hipermarketu!!!
              • Gość: ABC Re: Przyganial kociol garnkowi IP: 217.96.20.* 01.02.05, 13:17
                Panie i Panowie architekci,

nie ma się co oburzać. Pool ma rację. Żyjemy w brzydkich miastach z koszmarkami
                architektonicznymi pośród zabytkowych miejsc. Fakt, jestem (jak prawdopodobnie
                Pool) laikiem w tej dziedzinie, ale wolno mi mieć własne zdanie i głośno
                napiętnować brzydotę i efekciarsto bez związku z rzeczywistością. Wiadomo:
                pojęcie piękna i brzydoty jest pojęciem względnym, ale jak się
                widzi "tFurczość" takich, pożal się Boże "architektów" jak krytykowana tu Pani
                Iwan to scyzoryk sam się w kieszeni otwiera. Swoją drogą "cwana sztuka" z tej
                Pani Iwan. Kupiła za 90 PLN w M.M. programik pod tytułem "Zaprojektuj swoje
                mieszkanie" i teraz szuka naiwnych, którzy zechcą zapłacić za jej fantazje!
                Brrr!!! KOSZMAR!
                A wracając do tematu: swego czasu szukałam architekta, który zaprojektowałby
                moje mieszkanie. Napisałam dziesiątki e-maili, odwiedziłam wiele stron
                internetowych, odwiedziłam kilka pracowni i wysłuchałam dziesiątek opinii
                klientów różnych pracowni. Zdania Waszych klientów rozkładały się "pół na pół";
                jedni chwalili, inni zażegnywali się, że "już nigdy więcej". Spotkałam ludzi,
                którzy już w trakcie realizowania swoich projektów „pogonili” pewną panią
                architekt. Sama, oglądając propozycję pewnej pracowni omal nie parsknęłam
                śmiechem w twarz projektantowi, który przedstawił mi swoją propozycję mojego
                mieszkania. Mało tego, że wydał mi się daltonistą, odniosłam wrażenie, że to
                jest ten przypadek nawiedzonego architekta, który ma ambicje realizować własne
                wizje i marzenia za moje pieniądze. Całkiem spore zresztą.
                Wiem, że są też wśród Was prawdziwi Artyści, ludzie zdolni, kompetentni i z
                polotem – sama w końcu takiego architekta znalazłam i poleciłam kolejnym
                znajomym.
                Gorzej jednak, gdy z różnych przyczyn za projektowanie budowli użyteczności
                publicznej biorą się ci pierwsi – wtedy dochodzi do sytuacji, o których mówi
                Pool a jego krytyczne słowa mają niestety uzasadnienie.
                Potraficie przyjmować słowa uznania – nauczcie się też przyjmować krytykę, bo
                są wśród Was tacy, których twórczość jest po prostu policzkiem dla Waszego
                zawodu.
                • Gość: Kocurro POOLs = HOOLS IP: *.dobrynet.pl / *.dobrynet.pl 01.02.05, 14:07
                  ładnie ładnie :))) ale to co uprawia Hoojs (czy Pools) nie nazwałbym krytyką
                  tylko krytykanctwem.

Klepanie takich oczywistości niczego nie zmienia. W dodatku bełkoty Poolsa
                  przypominają wynurzenia przecietnego czytelnika Faktu albo jak ktoś zgrabnie
                  napisał brzuchatego kibola w siatkowym podkoszulku który pokrzykuje z piwskiem
                  przed telewizorem na piłkarzy.

Projektanci są różni, ale dużo zalezy też od wrażliwości inwestorów. To oni
                  podejmują kluczowe decyzje, finansują inwestycję w końcu decydują często o
                  doborze rozwiązań materiałowych. Moim zdaniem wina za bylejakość lezy po obu
                  stronach. Polecam lekturę ostatniej Polityki - link do artykułu znajduje się w
                  jednym z postów qmaana :)

• Gość: beaver Re: POOLs = HOOLS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 14:45
                    Szanowny Kocurro,

Czy Twoje projekty (ufam, ze jakies juz stworzyles) wyrozniaja sie taka sama
                    finezja jak ta "gra slow" Hools/Hoojs? To jest zalosne. Calkowicie podzielam
                    opinie ABC i Pools. To ze opinia Pools jest niezbyt wybredna w formie wcale
                    nie oznacza, ze jest nieobiektywna w tresci.

beaver
                    • Gość: Kocurro ech gra słów niewybredna w słowach ale... IP: *.dobrynet.pl / *.dobrynet.pl 01.02.05, 15:45
                      ..na poziomie krytyki architektonicznej Poola.Faktycznie dałem się podejść i
                      zniżyłem się do poziomu jego wypowiedzi, mea culpa... Wracając do tematu nie
                      wiem czym się zajmujesz Panie / Pani beaver zajmuje ale trudno chyba byłoby
                      siedzieć cicho kiedy ktoś nie wdając się w szczególy określa Twoją działalność
                      mianem SRANIA :))) Bardzo to obiektywne i treściwe co nie? Ja rozumiem że każdy
                      Polak zna się w 100% na:
                      a) polityce
                      b) medycynie
                      c) budowaniu
                      ale są jakieś granice. Szanuje inwestorów jeśli inwestorzy wykazują choć troche
                      szacunku dla mojej pracy. A dyskusja o architekturze niestety wymaga choć
                      troche wiedzy na ten temat poza wynurzeniami w rodzaju "idę po chodniku, widzę
                      budyn i robi mi się niedobrze"...
                • Gość: beaver Re: Przyganial kociol garnkowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 14:49
                  Czy moglabys dac namiary na swojego architekta, zdolnego i z polotem?

Dziekuje i pozdrawiam,
                  beaver
                  • Gość: ABC Re: Przyganial kociol garnkowi IP: 217.96.20.* 01.02.05, 15:26
                    Oczywiście, grozi to jednak tym, że za chwilę, zgodnie z panującą tu manierą
                    zostanę oskarżona o uprawianie niezdrowej kryptoreklamy. Więc uprzedzam
                    potencjalnych oskarżycieli: nie jestem pracownikiem, właścicielem, żoną,
                    narzeczoną, kochanką, córką, siostrą czy w jakikolwiek inny sposób skoligacona
                    z poniższą pracownią! :-)

www.wnetrzadlakazdego.com.pl
    • kingaf3 Re: rewolucja w projektowaniu-padlem i jeszcze le 01.02.05, 18:04
      WWW.IWAN.PL
      MUSZE PRZYZNAC JESTEM ROWNIEZ ZASKOCZONA?
      ALE CO,MOZNA DOSTAC ZA TAKIE PIENIADZE I PRZEZ INTERNET?
      MOZE ONI SOBIE DORABIAJA DO PENSJI? BO MAM WATPLIWOSCI CO DO WYKSZTALCENIA
      KIERUNKOWEGO...
    • Gość: pool Bylo ostro teraz...wersal. IP: 217.116.101.* 03.02.05, 20:49
      Na jakiej to podstawie szanowni panowi opieraja swoje twierdzenie zem ignorant
      i czytelnik faktu?

Slowo architekt (tutaj, w naszym kraju) brzmi dla mnie rownie zabawnie jak...
      pilkarz (ze posluze sie podpowiedzia o 'kibolu').
      Wokol mnostwo brzydoty 'zaprojektowanej' przez 'architektow', zgodnie z planem
      zagospodarowania zatwierdzonym przez 'naczelnych architekow'.

Ze oczywiste? Nie sadze. Ani troche nie jest oczywiste dlaczego tak jest a
      szukanie przyczyn jak zwykle odbywa sie u 'onych'.

Gro tego problemu to pojecie piekna. Choc ponad 85% ankietowanych (jeden z
      ostatnich artykulow Polityki) twierdzi ze nie jest im wszystko jedno jak
      mieszkaja, to jednak zdecydowana wiekszosc tych 85% zupelnie niedba o otoczenie.
      Dlaczego wiekszosc? Bo to widac 'golymi oczami'!
      Hipokryzja wiec (jak zreszta w innych 'badaniach'). Te same 85% nie kupi ani
      puszki farby na plot, ani nie posprzata obejscia, ani nie skosi trawy...

Pragne wam uswiadomic drodzy 'architekci' (to oczywiste ale wiekszosc z was
      absolutnie tego nie wie!), ze ARCHITEKTURA zaczyna sie na chodnikach, slupach
      ogloszeniowych, plocie posesji, lawce w parku....

Zacznijcie od tego a dopiero pozniej zacznijcie stawiac 'wspaniale budowle'!

Dlaczego twierdze ze nie tylko 'plebsy' nie maja pojecia o 'pieknie'?

- Dedukcja. Skoro w naszym kraju tak wiele jest miernot, dlaczego by architekci
      mieli byc wspaniali?
      - Tym co widze. Jak mozna stawiac budynki-gargamele typu Toi-Toi, Zepter, Smyk2
      na placu Pilsudskiego, Blockhaus w miejscu kina Moskwa, nowy ursynow (przy
      ktorym stary to perelka)... a nade wszystko ZWYKLE domki jednorodzinne od
      ktorych oczy bola. Tak, wiem, niektore z nich nie sa 'krajowe' - chodzi o
      przyklady.
      - itp itd.

Kiedy widze jak (chocby tylko w W-wie) zajmowane sa kolejne dzialki pod te cuda
      to serce mi krwawi. Dlatego moje wyrazenie o 'sr...' po miescie.
      Moze by tak adaptacja starych budowli?! Zajecie dzialki i wybudowanie kolejnego
      garmagamela ktory pozniej bedzie stal przez dziesieciolecia?

Panowie i panie architekci; wprawiajcie sie w modelach i naprawach elewacji a
      budujcie tylko jesli naprawde potraficie!
      • Gość: KrArch Re: Bylo ostro teraz...wersal. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 23:45
        "...co Ty wiesz o zabijaniu ?..." POOL
      • Gość: Kocurro "Bylo ostro teraz...wersal." - Dżizas człowieku IP: *.dobrynet.pl / *.dobrynet.pl 08.02.05, 12:25
        "Pragne wam uswiadomic drodzy 'architekci' (to oczywiste ale wiekszosc z was
        absolutnie tego nie wie!), ze ARCHITEKTURA zaczyna sie na chodnikach, slupach
        ogloszeniowych, plocie posesji, lawce w parku...."

cha cha no czyli na elementach które najczęsciej wybiera inwestor -właściciel
        posesji lub wydział inwestycyjny (ewentualnie wydział zieleni miejskiej) w
        gminie X :))) O płotach już nic nie mówie - nie można tego regulować w planach
        z wyjątkiem terenów objętych ochroną konserwatorską a stanowią one niezły popis
        twórczy wielu Kowalskich.

Ale mogę zrozumieć pianę na pysku szarego Polaka-Warszawiaka spacerującego
        wzdłuż któregoś z "parków bizesu". Za to malkontenctwa nie zniese !!!! Zamiast
        marudzić ciesz się lepiej kolego że architektoniczna I liga projektuje głównie
        w Twoim mieście :)))))

• Gość: armiadom Re: rewolucja w projektowaniu-padlem i jeszcze le IP: *.ztpnet.pl 25.02.05, 19:34
      a ja myślałam że ja jestem beznadziejna, ale teraz wiem żem geniusz

• Gość: architekt Re: rewolucja w projektowaniu-padlem i jeszcze le IP: *.acn.waw.pl 25.02.05, 19:51
        tak, mam podobne odczucia..

ale czy to nie wina tego genialnego programu do projektowania-pro100
        znacie go?, nie, zalujcie..dno dna..
        w nim kazdemu wydaje sie, ze umie...
        • ikkepl Re: rewolucja w projektowaniu-padlem i jeszcze le 04.03.05, 19:15
          posluchajcie!
          zrezygnowala..
          nie ma juz tej stronki...

zycze jej sukcesow, mimo wszystko!!
          ale jak sie poduczy..:((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka