Gość: qmaan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 21:29 www.iwan.pl nie znam cen ale to pewnie rozwiazanie dla tych dla ktorych studenci sa za drodzy tu widac ze nawet zawodowki nie skonczyli.. qmaan@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kakaka Re: rewolucja w projektowaniu-padlem i jeszcze le IP: *.zax.pl / *.zax.pl 21.01.05, 23:28 zagajenie godne wielkiego przedsiębiorcy:) a ceny są pod jakąś zakładką - adekwatne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoka Re: rewolucja w projektowaniu-padlem i jeszcze le IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 21.01.05, 23:40 Jesooo! gzdie ty to znalazłeś? za dożo czasu spedzasz przy kompie..to niezdrowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spacedreamer Re: rewolucja w projektowaniu-padlem i jeszcze le IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 00:05 jak to mówi mój znajomy: zwinąłem dywan - ze śmiechu. Ale jak zobaczyłem galerię... parkiet się na mnie rzucił ;-) Bedę spał na wylewce. A jutro poproszę tę firmę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AL TO JEST MATRIX !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 00:21 Na początek po przeczytaniu str głównej wskoczyłem na cennik i się zdenerwowałem , ale już po chwili ujrzałem GALERIĘ i wszystko zrozumiałem - TO MUSI BYĆ MATRIX PS. Może na którymś z RENDERÓW czai się biały króliczek i należy za nim podążać ? Myślę że należy tą stronkę rozsyłać ku uciesze gawiedzi ! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrArch Re: rewolucja w projektowaniu-padlem i jeszcze le IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 01:31 Marność nad marnościami...i wszystko marność. Odpowiedz Link Zgłoś
k2054 Re: rewolucja w projektowaniu-padlem i jeszcze le 22.01.05, 18:12 dobre! jeszcze! kto zna jakies fajne adresy z podobnym badziewiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej leśniak OŚWIADCZENIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 12:43 OŚWIADCZAM ,że nie mam nic wspólnego z autorami i właścicielami strony www.iwan.pl , oraz że boleję nad przypadkową zbierznością nazwisk. Z poważaniem Andrzej Leśniak ( KATOWICE ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ idea +, realizacja - IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 24.01.05, 02:20 Odpowiedz Link Zgłoś
qmaan Re: kuriozum! 25.01.05, 14:22 pare dni lezalem, ale ocknalem sie , wstalem a tu watek sie rozwinal calkiem calkiem patrzac obiektywnie jako klient mamy wszystko czego potrzeba - bo przeciez nie wiemy ze to badziew - ladna strona niska cena szybko dostajemy jakis program !!!??? zrozumiale wizualizacje na naszym wysokim poziomie wyedukowani plastycznie klienci niech sie nie obraza ale sa malym procentem jedynie w szarej masie klienta jestem zdania niestety ze to jest kierunek naszego matrixa qmaan@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: kuriozum! IP: 217.96.20.* 25.01.05, 16:35 Wiecie co? Moje dziecko z uporem męczy na kompie Simpsy. Tam też można zrobić takie "ładne mieszkanko". Tyle, że dziecko ma lat 7 a "projekty" tego typu robi za zupełną darmoszkę. Są chętni? Ha, ha ,ha... ŻENADA po prostu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BJU DESIGN Re: rewolucja w projektowaniu-padlem i jeszcze le IP: *.proszynskimedia.pl 26.01.05, 09:58 aby wykonać takie "wizualizacjie", to nawet zawodówki nie musi nikt kończyć jak widać, siedmioletnie dziecko robi podobne, a za parę lat to dopiero będzie.. ciekawa jestem jak wykonawca ma wyremontować mieszkanie na podstawie jakich wizualizacji jeśli ktoś chce zobaczyć jak powinien wyglądać prawdziwy projekt wnętrza to zapraszam na stronę: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=156&w=19324307&a=19324307 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plotter Re: rewolucja w projektowaniu-padlem i jeszcze le IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 18:08 no, to sie pan/pani BJU pochwalil/a nie pogadasz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pool Przyganial kociol garnkowi IP: 62.29.248.* 31.01.05, 17:46 Architekci od siedmiu bolesci. Skoro tylu 'profesjonalistow' to dlaczego tak brzydko wokol? Tak, moge zaraz uslyszec ze 'taki gust inwestora', ze 'sie nie da', ze 'pieniedzy malo'.... Zawsze powtarzam i beda trabil do lepetyn bez konca: zamiast uszczesliwiac nas 'dzielami architektonicznymi' zacznijcie od najmniejszych rzeczy! Dlaczego meble miejskie sa tak szkaradne!? Tutaj nie potrzeba pieniedzy i zgody notabli a mimo wszystko nikt nie potrafil ich zaprojektowac! Dlaczego zwykle domki sa takimi gargamelami?! To gust wlasciciela ale gdybyscie potrafili cos stworzyc to wlasciciel z cala pewnoscia przekonal by sie do tego! Przestancie krytykowac i... najlepiej 'tworzyc'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek placek Re: Przyganial kociol garnkowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 19:12 bzdury wygadujesz ! nic w tym temacie nie wiesz i prezentujesz totalną ignorancję , a jak się ktoś na czymś nie zna to nie powinien się odzywać zachowujesz się jak kibol z wielkim bebechem ,który krytykuje piłkarzy że nie potrafią grać , a sam nie potrafi nawet kucnąć ! I co do jasnej ch... ma znaczyć to nieużywanie polskich znaków ? nie macie ludzie na klawiaturce klawisza "alt" ? nic więcej w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pool Re: Przyganial kociol garnkowi IP: 62.29.248.* 01.02.05, 09:42 Zabolalo? :-) I bardzo dobrze! Dosc sra...a po miescie. Gdzie tylko znajda wolna dzialke to zaraz nam stawiaja najnowsza 'architekture'. Wziasc sie za to co jest (zaczynajac od projektowania chodnikow) i nie sra...c po miescie waszymi 'projektami'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qmaan Re: Przyganial kociol garnkowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:13 witamy zatem POOL - mecenasa przestrzeni miejskiej rozumiem ze przejdziemy teraz od slow do czynow prosze wybrac drobny fragment ulicy naszego miasta, jakąś wizytówkę ja zrobie projekt za darmo - czego sie nie robi dla naszego miasta i nowych pięknych detali a POOL zasponsoruje i wybuduje chocby kawalek chodnika qmaan@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Przyganial kociol garnkowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:35 jestem za! tez zglaszam chec jednorazowego zaprojektowania za darmo - byle pool dal gwarancje ze nie zmieni projektu na tania ławeczke z hipermarketu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Przyganial kociol garnkowi IP: 217.96.20.* 01.02.05, 13:17 Panie i Panowie architekci, nie ma się co oburzać. Pool ma rację. Żyjemy w brzydkich miastach z koszmarkami architektonicznymi pośród zabytkowych miejsc. Fakt, jestem (jak prawdopodobnie Pool) laikiem w tej dziedzinie, ale wolno mi mieć własne zdanie i głośno napiętnować brzydotę i efekciarsto bez związku z rzeczywistością. Wiadomo: pojęcie piękna i brzydoty jest pojęciem względnym, ale jak się widzi "tFurczość" takich, pożal się Boże "architektów" jak krytykowana tu Pani Iwan to scyzoryk sam się w kieszeni otwiera. Swoją drogą "cwana sztuka" z tej Pani Iwan. Kupiła za 90 PLN w M.M. programik pod tytułem "Zaprojektuj swoje mieszkanie" i teraz szuka naiwnych, którzy zechcą zapłacić za jej fantazje! Brrr!!! KOSZMAR! A wracając do tematu: swego czasu szukałam architekta, który zaprojektowałby moje mieszkanie. Napisałam dziesiątki e-maili, odwiedziłam wiele stron internetowych, odwiedziłam kilka pracowni i wysłuchałam dziesiątek opinii klientów różnych pracowni. Zdania Waszych klientów rozkładały się "pół na pół"; jedni chwalili, inni zażegnywali się, że "już nigdy więcej". Spotkałam ludzi, którzy już w trakcie realizowania swoich projektów „pogonili” pewną panią architekt. Sama, oglądając propozycję pewnej pracowni omal nie parsknęłam śmiechem w twarz projektantowi, który przedstawił mi swoją propozycję mojego mieszkania. Mało tego, że wydał mi się daltonistą, odniosłam wrażenie, że to jest ten przypadek nawiedzonego architekta, który ma ambicje realizować własne wizje i marzenia za moje pieniądze. Całkiem spore zresztą. Wiem, że są też wśród Was prawdziwi Artyści, ludzie zdolni, kompetentni i z polotem – sama w końcu takiego architekta znalazłam i poleciłam kolejnym znajomym. Gorzej jednak, gdy z różnych przyczyn za projektowanie budowli użyteczności publicznej biorą się ci pierwsi – wtedy dochodzi do sytuacji, o których mówi Pool a jego krytyczne słowa mają niestety uzasadnienie. Potraficie przyjmować słowa uznania – nauczcie się też przyjmować krytykę, bo są wśród Was tacy, których twórczość jest po prostu policzkiem dla Waszego zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocurro POOLs = HOOLS IP: *.dobrynet.pl / *.dobrynet.pl 01.02.05, 14:07 ładnie ładnie :))) ale to co uprawia Hoojs (czy Pools) nie nazwałbym krytyką tylko krytykanctwem. Klepanie takich oczywistości niczego nie zmienia. W dodatku bełkoty Poolsa przypominają wynurzenia przecietnego czytelnika Faktu albo jak ktoś zgrabnie napisał brzuchatego kibola w siatkowym podkoszulku który pokrzykuje z piwskiem przed telewizorem na piłkarzy. Projektanci są różni, ale dużo zalezy też od wrażliwości inwestorów. To oni podejmują kluczowe decyzje, finansują inwestycję w końcu decydują często o doborze rozwiązań materiałowych. Moim zdaniem wina za bylejakość lezy po obu stronach. Polecam lekturę ostatniej Polityki - link do artykułu znajduje się w jednym z postów qmaana :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beaver Re: POOLs = HOOLS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 14:45 Szanowny Kocurro, Czy Twoje projekty (ufam, ze jakies juz stworzyles) wyrozniaja sie taka sama finezja jak ta "gra slow" Hools/Hoojs? To jest zalosne. Calkowicie podzielam opinie ABC i Pools. To ze opinia Pools jest niezbyt wybredna w formie wcale nie oznacza, ze jest nieobiektywna w tresci. beaver Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocurro ech gra słów niewybredna w słowach ale... IP: *.dobrynet.pl / *.dobrynet.pl 01.02.05, 15:45 ..na poziomie krytyki architektonicznej Poola.Faktycznie dałem się podejść i zniżyłem się do poziomu jego wypowiedzi, mea culpa... Wracając do tematu nie wiem czym się zajmujesz Panie / Pani beaver zajmuje ale trudno chyba byłoby siedzieć cicho kiedy ktoś nie wdając się w szczególy określa Twoją działalność mianem SRANIA :))) Bardzo to obiektywne i treściwe co nie? Ja rozumiem że każdy Polak zna się w 100% na: a) polityce b) medycynie c) budowaniu ale są jakieś granice. Szanuje inwestorów jeśli inwestorzy wykazują choć troche szacunku dla mojej pracy. A dyskusja o architekturze niestety wymaga choć troche wiedzy na ten temat poza wynurzeniami w rodzaju "idę po chodniku, widzę budyn i robi mi się niedobrze"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beaver Re: Przyganial kociol garnkowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 14:49 Czy moglabys dac namiary na swojego architekta, zdolnego i z polotem? Dziekuje i pozdrawiam, beaver Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Przyganial kociol garnkowi IP: 217.96.20.* 01.02.05, 15:26 Oczywiście, grozi to jednak tym, że za chwilę, zgodnie z panującą tu manierą zostanę oskarżona o uprawianie niezdrowej kryptoreklamy. Więc uprzedzam potencjalnych oskarżycieli: nie jestem pracownikiem, właścicielem, żoną, narzeczoną, kochanką, córką, siostrą czy w jakikolwiek inny sposób skoligacona z poniższą pracownią! :-) www.wnetrzadlakazdego.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kingaf3 Re: rewolucja w projektowaniu-padlem i jeszcze le 01.02.05, 18:04 WWW.IWAN.PL MUSZE PRZYZNAC JESTEM ROWNIEZ ZASKOCZONA? ALE CO,MOZNA DOSTAC ZA TAKIE PIENIADZE I PRZEZ INTERNET? MOZE ONI SOBIE DORABIAJA DO PENSJI? BO MAM WATPLIWOSCI CO DO WYKSZTALCENIA KIERUNKOWEGO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pool Bylo ostro teraz...wersal. IP: 217.116.101.* 03.02.05, 20:49 Na jakiej to podstawie szanowni panowi opieraja swoje twierdzenie zem ignorant i czytelnik faktu? Slowo architekt (tutaj, w naszym kraju) brzmi dla mnie rownie zabawnie jak... pilkarz (ze posluze sie podpowiedzia o 'kibolu'). Wokol mnostwo brzydoty 'zaprojektowanej' przez 'architektow', zgodnie z planem zagospodarowania zatwierdzonym przez 'naczelnych architekow'. Ze oczywiste? Nie sadze. Ani troche nie jest oczywiste dlaczego tak jest a szukanie przyczyn jak zwykle odbywa sie u 'onych'. Gro tego problemu to pojecie piekna. Choc ponad 85% ankietowanych (jeden z ostatnich artykulow Polityki) twierdzi ze nie jest im wszystko jedno jak mieszkaja, to jednak zdecydowana wiekszosc tych 85% zupelnie niedba o otoczenie. Dlaczego wiekszosc? Bo to widac 'golymi oczami'! Hipokryzja wiec (jak zreszta w innych 'badaniach'). Te same 85% nie kupi ani puszki farby na plot, ani nie posprzata obejscia, ani nie skosi trawy... Pragne wam uswiadomic drodzy 'architekci' (to oczywiste ale wiekszosc z was absolutnie tego nie wie!), ze ARCHITEKTURA zaczyna sie na chodnikach, slupach ogloszeniowych, plocie posesji, lawce w parku.... Zacznijcie od tego a dopiero pozniej zacznijcie stawiac 'wspaniale budowle'! Dlaczego twierdze ze nie tylko 'plebsy' nie maja pojecia o 'pieknie'? - Dedukcja. Skoro w naszym kraju tak wiele jest miernot, dlaczego by architekci mieli byc wspaniali? - Tym co widze. Jak mozna stawiac budynki-gargamele typu Toi-Toi, Zepter, Smyk2 na placu Pilsudskiego, Blockhaus w miejscu kina Moskwa, nowy ursynow (przy ktorym stary to perelka)... a nade wszystko ZWYKLE domki jednorodzinne od ktorych oczy bola. Tak, wiem, niektore z nich nie sa 'krajowe' - chodzi o przyklady. - itp itd. Kiedy widze jak (chocby tylko w W-wie) zajmowane sa kolejne dzialki pod te cuda to serce mi krwawi. Dlatego moje wyrazenie o 'sr...' po miescie. Moze by tak adaptacja starych budowli?! Zajecie dzialki i wybudowanie kolejnego garmagamela ktory pozniej bedzie stal przez dziesieciolecia? Panowie i panie architekci; wprawiajcie sie w modelach i naprawach elewacji a budujcie tylko jesli naprawde potraficie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrArch Re: Bylo ostro teraz...wersal. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 23:45 "...co Ty wiesz o zabijaniu ?..." POOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocurro "Bylo ostro teraz...wersal." - Dżizas człowieku IP: *.dobrynet.pl / *.dobrynet.pl 08.02.05, 12:25 "Pragne wam uswiadomic drodzy 'architekci' (to oczywiste ale wiekszosc z was absolutnie tego nie wie!), ze ARCHITEKTURA zaczyna sie na chodnikach, slupach ogloszeniowych, plocie posesji, lawce w parku...." cha cha no czyli na elementach które najczęsciej wybiera inwestor -właściciel posesji lub wydział inwestycyjny (ewentualnie wydział zieleni miejskiej) w gminie X :))) O płotach już nic nie mówie - nie można tego regulować w planach z wyjątkiem terenów objętych ochroną konserwatorską a stanowią one niezły popis twórczy wielu Kowalskich. Ale mogę zrozumieć pianę na pysku szarego Polaka-Warszawiaka spacerującego wzdłuż któregoś z "parków bizesu". Za to malkontenctwa nie zniese !!!! Zamiast marudzić ciesz się lepiej kolego że architektoniczna I liga projektuje głównie w Twoim mieście :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armiadom Re: rewolucja w projektowaniu-padlem i jeszcze le IP: *.ztpnet.pl 25.02.05, 19:34 a ja myślałam że ja jestem beznadziejna, ale teraz wiem żem geniusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architekt Re: rewolucja w projektowaniu-padlem i jeszcze le IP: *.acn.waw.pl 25.02.05, 19:51 tak, mam podobne odczucia.. ale czy to nie wina tego genialnego programu do projektowania-pro100 znacie go?, nie, zalujcie..dno dna.. w nim kazdemu wydaje sie, ze umie... Odpowiedz Link Zgłoś
ikkepl Re: rewolucja w projektowaniu-padlem i jeszcze le 04.03.05, 19:15 posluchajcie! zrezygnowala.. nie ma juz tej stronki... zycze jej sukcesow, mimo wszystko!! ale jak sie poduczy..:(( Odpowiedz Link Zgłoś