Dodaj do ulubionych

inwentaryzacja?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 15:24
czym jest i na czym polega inwentaryzacja? kilkakrotnie słyszałam ,że
atchitekt czy nawet student robi inwentaryzacje. może mnie oświecicie?
dzięki
anka
Obserwuj wątek
    • Gość: pushkhar Re: inwentaryzacja? IP: 157.25.128.* 08.02.05, 16:20
      witam,
      inwentaryzacja - (p.łc. inventarium ‘spis’ od łc. invenire, inventum ‘odkrywać;
      dowiadywać się przez badanie’) 1. kontrolny spis towarów, rejestr posiadanych
      eksponatów itp. 2. ekon. ogół czynności ustalających rzeczywisty stan aktywów i
      pasywów przedsiębiorstwa, np. według spisu towarów, wykaz środków i porównanie
      ich z zapisem księgowym; inwentaryzator osoba dokonująca inwentaryzacji.

A w architekturze badz budownictwie, pomiar budynku w celu wykoaniania bazy na
      ktorej opierac sie bedzie caly proces projektowy
      • Gość: anka Re: inwentaryzacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 10:14
        dziękuję :)
        bardzo :)

oświecona anka
        • pushkhar Re: inwentaryzacja? 09.02.05, 10:51
          a prosze:)
          • Gość: blĄdyn Re: inwentaryzacja? IP: *.dobrynet.pl / *.dobrynet.pl 09.02.05, 13:35
            "Inwentaryzacyja - kolejny wymyślny termin przez Architektów róznej maści
            (patrz hasło: Architekty) używany, na celu zamydlenie oczy ciężkopracującemu
            inwestorowi-Kowalskiemu mający w celu wyłudzenia kasy czyli tak zwanej Mamony
            tudzież Szmalcefonu." z "Nowe Ateny albo akademiia wszelkiej sciencyi pełna,
            na różne tytuły jak na classes podzielona,mądrym dla memoryjału,idiotom dla
            nauki, politykom dla praktyki, melankolikom dla rozrywki erygowana". wydanie
            szóste rozszerzone...
            • Gość: pushkhar Re: inwentaryzacja? IP: 157.25.128.* 09.02.05, 18:56
              ciekaw jestem czy Twoim celem jest osmieszanie siebie czy tez wywolanie dyskusji
              na blizej nieokreslony temat zeby zasygnalizowac swoja (w tej dyskusji nic nie
              znaczaca)obecnosc?
            • Gość: Brunet Re: inwentaryzacja? IP: *.chello.pl 09.02.05, 22:07
              Ciekawe od kogo ty wyłudzas kasę. Od razu widać, że jesteś w temacie oszustw.
    • Gość: qa Re: inwentaryzacja? IP: *.acn.waw.pl 09.02.05, 21:40
      rr
    • Gość: anka przepraszam:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 14:19
      bardzo przepraszam,że moje niewinne (patrz: naiwne) pytanie wzbudziło niezdrowe
      emocje a może nawet przywołało koszmarne wpomnienia.
      Jednocześnie pragnę podziękować mniej rozemocjonowanym jednostkom za konkretną
      i rzeczową odpowiedź pozbawioną subiektywnego bagażu gorzkich , zawodowych
      doświadczeń.:)
      z poważaniem dla fa
      anka :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka