Gość: ciemność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 15:24 czym jest i na czym polega inwentaryzacja? kilkakrotnie słyszałam ,że atchitekt czy nawet student robi inwentaryzacje. może mnie oświecicie? dzięki anka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pushkhar Re: inwentaryzacja? IP: 157.25.128.* 08.02.05, 16:20 witam, inwentaryzacja - (p.łc. inventarium ‘spis’ od łc. invenire, inventum ‘odkrywać; dowiadywać się przez badanie’) 1. kontrolny spis towarów, rejestr posiadanych eksponatów itp. 2. ekon. ogół czynności ustalających rzeczywisty stan aktywów i pasywów przedsiębiorstwa, np. według spisu towarów, wykaz środków i porównanie ich z zapisem księgowym; inwentaryzator osoba dokonująca inwentaryzacji. A w architekturze badz budownictwie, pomiar budynku w celu wykoaniania bazy na ktorej opierac sie bedzie caly proces projektowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: inwentaryzacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 10:14 dziękuję :) bardzo :) oświecona anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blĄdyn Re: inwentaryzacja? IP: *.dobrynet.pl / *.dobrynet.pl 09.02.05, 13:35 "Inwentaryzacyja - kolejny wymyślny termin przez Architektów róznej maści (patrz hasło: Architekty) używany, na celu zamydlenie oczy ciężkopracującemu inwestorowi-Kowalskiemu mający w celu wyłudzenia kasy czyli tak zwanej Mamony tudzież Szmalcefonu." z "Nowe Ateny albo akademiia wszelkiej sciencyi pełna, na różne tytuły jak na classes podzielona,mądrym dla memoryjału,idiotom dla nauki, politykom dla praktyki, melankolikom dla rozrywki erygowana". wydanie szóste rozszerzone... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pushkhar Re: inwentaryzacja? IP: 157.25.128.* 09.02.05, 18:56 ciekaw jestem czy Twoim celem jest osmieszanie siebie czy tez wywolanie dyskusji na blizej nieokreslony temat zeby zasygnalizowac swoja (w tej dyskusji nic nie znaczaca)obecnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunet Re: inwentaryzacja? IP: *.chello.pl 09.02.05, 22:07 Ciekawe od kogo ty wyłudzas kasę. Od razu widać, że jesteś w temacie oszustw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka przepraszam:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 14:19 bardzo przepraszam,że moje niewinne (patrz: naiwne) pytanie wzbudziło niezdrowe emocje a może nawet przywołało koszmarne wpomnienia. Jednocześnie pragnę podziękować mniej rozemocjonowanym jednostkom za konkretną i rzeczową odpowiedź pozbawioną subiektywnego bagażu gorzkich , zawodowych doświadczeń.:) z poważaniem dla fa anka :P Odpowiedz Link Zgłoś