Dodaj do ulubionych

Opera Podlaska

IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 04.05.05, 09:56
www.sztuka-architektury.pl/index.php?ID_PAGE=715
Obserwuj wątek
    • Gość: tak... Re: Opera Podlaska IP: *.acn.waw.pl 04.05.05, 16:38
      a gdzie kryształ?
    • Gość: Kocurro Re: Opera Podlaska IP: *.dobrynet.pl / *.dobrynet.pl 06.05.05, 13:00
      Wyląda jak monumentalny grobowiec. Budzy chyba już wszystko wali według jednej
      sztancy. Pewnie dopisał jeszcze jakiś pseudointelektualny opisik w stylu
      EKOlekkologicznym

Ja mam inne pytanie, kto mu robi te wyczesane akwarelki :))) I czy dałoby się z
      czegoś takiego wyżyć :)))))
    • Gość: buzenval Re: Opera Podlaska IP: *.clients.easynet.fr 06.05.05, 14:06
      moze p.Budzynski niech juz da sobie spokoj z projektowaniem...
    • Gość: percival1 Re: Opera Podlaska IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 12.05.05, 11:40
      Jak ktos byl w Bialymstoku i wie, gdzie jest Teatr Lalek, amfiteatr i inne, to
      patrzac na ten projekt uchichra sie po pachy. Tworczosc pana Budzynskiego z
      niewielkimi wyjatkami raczej sobie szanuje. Jednak w tej postaci ten projekt
      nie wpisuje sie za zadna cholere w miasto!!! Ktos zaraz powie - a w co sie tam
      wpisywac? Trzeba uwaznie spojrzec na miasto, na jego za i przeciw - na pewno
      cos ciekawszego niz skrzynie obrosnieta bluszczem (ktory nota bene bedzie przez
      wiekszosc roku swiecil gola...bryla z racji na temperatury) i zakopana
      kolumnada.
      Poza tym uderzajaca jest inna kwestia: nie do konca pamietam wszystkie
      nazwiska, ale wydaje mi sie, ze przedstawicieli zawodu z Bialegostoku to w jury
      nie bylo zbyt wielu ? :))) Nie wierze, ze zaden nie byl zainteresowany.
      • Gość: Kocurro Re: Opera Podlaska IP: *.dobrynet.pl / *.dobrynet.pl 12.05.05, 12:56
        Zapominasz o pseudoantycznym amfiteatrze.

"Budzy" wieje z tych ostatnich prac konkursowych starczą stęchlizną - ZAWSZE
        jest zieleń i kolumnadka (dobrze że nie z miedzi patynowanej ;) ), koniecznie
        jakieś luźne odwołanie do ekologii (no bo jest w końcu ładny bluszczyk) i
        wyczes obrazek.

W sądzie był przedstawiciel inwestora i UM no i przedstwiciele SARPu, pytanie
        jakiego oddziału???

Trudno mi jednoznacznie chwalić czy ganić twórczość "Budzego" - z jednej strony
        ciekawe realizacje (biblioteka BUW - palce lizać), z drugiej kiepskie
        intelektualnie, odbijane jak ze stempla, ignorujące otoczenie projekty
        konkursowe...
    • ert3 Re: Opera Podlaska 13.05.05, 10:31
      www.sztuka-architektury.pl/index.php?ID_PAGE=755
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka