Gość: . IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 04.05.05, 09:56 www.sztuka-architektury.pl/index.php?ID_PAGE=715 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tak... Re: Opera Podlaska IP: *.acn.waw.pl 04.05.05, 16:38 a gdzie kryształ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocurro Re: Opera Podlaska IP: *.dobrynet.pl / *.dobrynet.pl 06.05.05, 13:00 Wyląda jak monumentalny grobowiec. Budzy chyba już wszystko wali według jednej sztancy. Pewnie dopisał jeszcze jakiś pseudointelektualny opisik w stylu EKOlekkologicznym Ja mam inne pytanie, kto mu robi te wyczesane akwarelki :))) I czy dałoby się z czegoś takiego wyżyć :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzenval Re: Opera Podlaska IP: *.clients.easynet.fr 06.05.05, 14:06 moze p.Budzynski niech juz da sobie spokoj z projektowaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: percival1 Re: Opera Podlaska IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 12.05.05, 11:40 Jak ktos byl w Bialymstoku i wie, gdzie jest Teatr Lalek, amfiteatr i inne, to patrzac na ten projekt uchichra sie po pachy. Tworczosc pana Budzynskiego z niewielkimi wyjatkami raczej sobie szanuje. Jednak w tej postaci ten projekt nie wpisuje sie za zadna cholere w miasto!!! Ktos zaraz powie - a w co sie tam wpisywac? Trzeba uwaznie spojrzec na miasto, na jego za i przeciw - na pewno cos ciekawszego niz skrzynie obrosnieta bluszczem (ktory nota bene bedzie przez wiekszosc roku swiecil gola...bryla z racji na temperatury) i zakopana kolumnada. Poza tym uderzajaca jest inna kwestia: nie do konca pamietam wszystkie nazwiska, ale wydaje mi sie, ze przedstawicieli zawodu z Bialegostoku to w jury nie bylo zbyt wielu ? :))) Nie wierze, ze zaden nie byl zainteresowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocurro Re: Opera Podlaska IP: *.dobrynet.pl / *.dobrynet.pl 12.05.05, 12:56 Zapominasz o pseudoantycznym amfiteatrze. "Budzy" wieje z tych ostatnich prac konkursowych starczą stęchlizną - ZAWSZE jest zieleń i kolumnadka (dobrze że nie z miedzi patynowanej ;) ), koniecznie jakieś luźne odwołanie do ekologii (no bo jest w końcu ładny bluszczyk) i wyczes obrazek. W sądzie był przedstawiciel inwestora i UM no i przedstwiciele SARPu, pytanie jakiego oddziału??? Trudno mi jednoznacznie chwalić czy ganić twórczość "Budzego" - z jednej strony ciekawe realizacje (biblioteka BUW - palce lizać), z drugiej kiepskie intelektualnie, odbijane jak ze stempla, ignorujące otoczenie projekty konkursowe... Odpowiedz Link Zgłoś
ert3 Re: Opera Podlaska 13.05.05, 10:31 www.sztuka-architektury.pl/index.php?ID_PAGE=755 Odpowiedz Link Zgłoś