22.07.05, 21:06
okna
Obserwuj wątek
    • Gość: Spacedreamer Re: okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 21:30
      Nareszcie jakiś ciekawy wątek!
      • dzira Re: okna 22.07.05, 21:54
        a może drzwi?
        • Gość: Spacedreamer Re: okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 22:45
          Polemizowałbym!
    • menysek Re: okna 27.07.05, 11:58
      OKNA...
      Bardzo poproszę!
      Wymarzyłam sobie ze szprosami, ale cena rzuciła mnie na kolana. A mam takie
      zwykłe paskudztwa 1,5/1,5. Ktoś ma propozycje? Może dwa zrobić nieotwierane,
      przeszklone na całości (na tej ścianie jedyne dwa)?
      Czy firmy Petecki są dobre? A może jednak da się jakieś niedrogie, dobre (hi,
      hi) a jednak ze szprosami?
      • 2.m Re: okna 27.07.05, 12:05
        O, nareszcie proza!
        Tak, jak się da, daj FIXy (nieotwierane), gdzie się da, ale pamiętaj o myciu,
        jak to nie parter a podziały na całej elewacji rozważaj, nie w oknie
        oderwanym od reszty domu.
        • menysek Re: okna 27.07.05, 12:40
          Proza, i to nie wykształcona. Parter oczywiście.
          Podziały w całym domu są osiągalne własnie poprzez podział okien (w kazdym
          razie tylko tyle wymyśliłam) - domek jest prosty z dwuspadowym dachem, balkon z
          przodu i z tyłu - żadna filozofia. Własnie chciałam rozbić jakoś te jednorodne
          przestrzenie... Nie wiem jak jeszcze mozna to zrobić ładnie i niedrogo.
          • 2.m Re: okna 27.07.05, 12:57
            > przodu i z tyłu - żadna filozofia. Własnie chciałam rozbić jakoś
            > te jednorodne przestrzenie... Nie wiem jak jeszcze mozna to zrobić
            > ładnie i niedrogo.

Niedrogo to tak jak pisałem. Jeżeli dom może wygladać nowocześnie a opis na to
            wskazuje, nie bał bym się braku podziałów - lubię jak okna nie widać z wnętrza.
            Konretne podziały trudno mi doroadzić bez planu i elewacji - może prześlij coś.
            • Gość: Menysek Re: okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 13:34
              Dzięki! Chyba właśnie tak zrobię.
              Chwilowo nie mam nic w wersji elektronicznej, ale może uda mi się cos wgrać.
              Domek nie jest piekny, zwłaszcza, że architektka skopała nam parę rzeczy (za
              naszymi plecami zrobiła niezgodnie z ustaleniami, co odkryliśmy dopiero na
              budowie!) i konieczne zmiany tylko oszpeciły elewacje - tak, że przydałoby sie
              spojrzenie fachowca.
              Pozdrawiam.
              M
    • 2.m Re: okno 27.07.05, 12:09
      Tak: nie-ściana, przegroda wybiórcza. Czy integrująca?
      • Gość: architekt22 Re: okno IP: *.acn.waw.pl 01.08.05, 00:05
        nie..
        wybierajaca...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka