Dodaj do ulubionych

poszukuję architekta

IP: *.polkomtel.com.pl 03.08.05, 17:49
Poszukuję architekta , który nie będzie się bał dosyć odważnie podejść do
tematu zaprojektowania i zaaranżowania wnętrza mieszkania 106 m na 2
poziomach.
Czy znacie kogoś zaufanego kto by się podjął ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek Re: poszukuję architekta IP: *.polkomtel.com.pl 03.08.05, 17:51
      dodam że mieszkanie jest w wawie - wiec najlepipej żeby taka osoba była z
      okolicy. Moga być studenci ostatniego roku.
      • Gość: Spacedreamer Re: poszukuję architekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 18:35
        Do odważnych projektów trzeba mieć trochę doświadczenia, bo wymyślić sobie cuda
        i wymodelować je na komputerku jest łatwo, a kiepski projekt wykonawczy może
        wszystko zabić. Efekt - parodia zaprojektowanego wnętrza i utopiona kasa.
        • Gość: monika Re: poszukuję architekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 20:15
          Jakby facet temat potraktował poważnie, wziął kasę w rekę to by poszukał poza
          forum. Tu się wymienia poglądy, nie szuka klientów i zleca robotę. A tak
          potrzebny odwazny student. Pozniej zawsze mozna pochwalic sie znajomym - sam to
          wymysliłem, no nie.
          • Gość: Spacedreamer Re: poszukuję architekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 20:18
            Racja. Ten student faktycznie powinien być odważny ;-).
            • Gość: monika Re: poszukuję architekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 20:21
              W sumie jak skonczy robote, wezmie kasę to szukaj wiatru w polu. A zrealizowac
              trzeba...
              • Gość: Spacedreamer Re: poszukuję architekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 20:34
                Otóż to. Na którym wydziale architektury czy arch. wnętrz robi się w ramach
                zajęć projekty wykonawcze, takie życiowe dla konkretnego wykonawcy?
                Takie, żeby nie dzwonił co 5 min. z pytaniami o to i o tamto.
                Nigdzie! Tego się trzeba nauczyć na kilku pierwszych projektach - swoje trzeba
                przejść ;-).
          • Gość: Kashia Re: poszukuję architekta IP: 193.28.187.* 04.08.05, 13:19
            Drogi Wojtku,
            Z praktycznego punktu widzenia nie polecam szukania w roli architekta "studenta
            ostatniego roku" - bo student to nie architekt. Poza tym, forum to nie jest
            njlepsze miejsce na szukanie, proponuje abys popytał sie sprawdzonych
            znajomych - z takiego polecenia jest najbezpieczniej.
            Pozdr
    • Gość: architektka Re: poszukuję architekta IP: *.pai.net.pl 04.08.05, 10:41
      prosze o podanie emaila kontaktowego, prześle ofertę.
      • Gość: monika Re: poszukuję architekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 10:45
        A jednak coś mamy do zaoferowania.!!!! Na innym poscie jedziesz po koledze z
        forum, a tu łapiesz robote. Pokaż cokolwiek, ocenimy, czy warto, chętnie
        zdjęcia, bo wizualizacje to każdy dla sportu robi.
        • Gość: Spacedreamer Re: poszukuję architekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 10:55
          Coś mi tu pachnie feministycznym równouprawnieniem. Zamiast "pani architekt"
          mamy tutaj językołamacz w postaci "architektki".
        • Gość: architektka Re: poszukuję architekta IP: *.pai.net.pl 04.08.05, 11:33
          a nie mozna łapać roboty? nie rozumiem do czego pijesz..
          ...ja się nie rozpisuję jak pishor: "Nie widziałem niczego co zrobiliście więc
          sami rozumiecie.Nie tracę jednak nadziei,że w końcu odważycie się i poza samym
          gadaniem popiszecie się czymś jeszcze.Bo jak wiadomo gadanie i to do tego
          anonimowe niewiele kosztuje" ...wiec pozostawiam swój dorobek ocenie w realu. :-
          )
          • Gość: wojtek Re: poszukuję architekta IP: *.polkomtel.com.pl 04.08.05, 14:01
            wyobraźcie sobie że ktoś nie ma tak niesamowitego wyczucia smaku jak wszech
            wiedzący ludzie na takim forum jak to. I co za tym idzie szukają pomocy
            specjalistów na, których jest w danym momencie ich stać. Ceny za projekt i
            nadzór zaczynają sie od 100 a mnie po prostu w tej chwili na to nie stać.
            Wykonawstwo tez mnie nie interesuje bo nim zacznę cos robić upłynie pare
            miesięcy. Szukam osoby która uczciwie podejdzie do tematu na moich warunkach -
            na warunkach które mogę w tej chwili spełnić. A co do chwalenia się czyimiś
            projektami - to może tylko mitomani i zamiłowania ludzie od bicia piany tak sie
            zachowują. Bądźmy świadomi swoich umiejętności i nie osądzajmy od razu innych.
            Wszystkich zainteresowanych z wawy proszę o kontakt pod @
            wojciech.wilkowski@polkomtel.com.pl
            • Gość: Spacedreamer Re: poszukuję architekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:45
              Widzisz Wojtek, to nie jest takie proste.
              Jeśli masz na projekt np 5000zł to możesz tą kasę niepotrzebnie wtopić.
              Znajdź kogoś z doświadczeniem - osobę ,która przynjmniej 2-3 projekty
              zrealizowała i zastanów się czy projektować całość. Lepiej zlecić trudniejszą
              część mieszkania - hall, salon, łazienki darując sobie sypialnie, komuś kto
              sobie poradzi niż puścić całość przez ręce jakiegoś pseudo dekoratora po kursie.
              I nie jest to mądrzenie się tylko dobre, szczere rady. I jeszcze jedna rada, bo
              nie wszyscy jeszcze chyba przywykli - negocjuj ceny i dobrze poszukaj, bo znam
              takich co biorą do 200zł/m2 co w naszych realiach jest kwotą b. wysoką, a walą
              takie kalafiory, że jakbym miał bejzbola pod ręką... .
              • Gość: wojtek Re: poszukuję architekta IP: *.polkomtel.com.pl 04.08.05, 20:41
                jestem tego świadom ze trzeba szukać - wiec szukam na wszelkie możliwe sposoby -
                jednym z nich jest to forum. potrzebuje kogoś kto zaprojektuje pierwszy etap
                czyli rozsądne użytkowe i nietuzinkowe wnętrze - na razie chce projekt
                przesunięcia ścianek lub ich wywalenia. A jeśli spodobają mi sie propozycje -
                będę dalej z tak a osoba współpracował. Wszystko w spokojnych etapach bez
                ciśnienia
    • Gość: JN arch. Re: poszukuję architekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 23:23
      witam, jesteśmy właśnie na etapie konczenia dokumentacji podobnego "odważnego"
      projektu łącznie z realizacją, zapraszamy na stronę www.jnarchitekci.com.pl
      oraz prosimy o kontakt
      JN
    • Gość: Spacedreamer Re: poszukuję architekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 23:49
      Wojtek podał maila!
      Ręce opadają.
      • Gość: wojtek Re: poszukuję architekta IP: *.polkomtel.com.pl 05.08.05, 11:12
        jak widzisz Spacedreamer jest sporo osob chętnych do współpracy, przestan
        krytykować i zrób cos pożytecznego

BTW
        Dziękuje wszystkim za namiary - postaram się skontaktować z osobami których
        projekty zamieszczone na stronach www necie najbardziej mnie zainteresują
    • Gość: Projektantka Re: poszukuję architekta IP: *.itpp.pl 04.08.05, 23:53
      Podnoszę rękawicę...chętnie podejmę się wyzwania, które Pan rzucił. zapraszam
      do kontaktu mailowego kasia.merta@poczta.fm w celu omówienia szczegółów
      możliwej współpracy.pzdr

• Gość: c_studio Re: poszukuję architekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 10:56
      podejmiemy się tylko poważnej współpracy
      pozdrawiam
      architektki dwie
      • Gość: libresense Re: poszukuję architekta IP: *.autocom.pl 07.08.05, 11:17
        nowoczesne , minimalistyczne wnętrza wili@autocom.pl
    • Gość: andy Re: poszukuję architekta IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.05, 17:07
      odezwij sie - dam ci namiar dobrego architekta

moje@o2.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka