Dodaj do ulubionych

dlaczego architekci nie zajmą sie architekturą????

IP: *.chello.pl 02.09.05, 11:08
Mam wrażenie że w NASZYM PIĘKNYM KRAJU ZAWÓD ARCHITEKTA WNĘTRZ NIE
ISTNIEJE... W POJECIU OGÓŁU JAK NAJBARDZIEJ NORMALNE JEST ŻE PROJEKTAMI
WNĘTRZ ZAJMUJĄ SIĘ ARCHITEKCI/ PO POLIBUDZIE...CZY NIE SADZICIE,ŻE ARCHITEKT
POWINIEN ZAJMOWAĆ SIĘ SWOJĄ DZIAŁKĄ, A WNĘTRZARZ SWOJĄ??? TAK... TAK... W
DOBIE BEZROBOCIA KAŻDY MOŻE SIĘ ZAJĄĆ ARCHITEKTURĄ WNĘTRZ... A CO???WYSTARCZY
MIEĆ TYLKO DOBRE KONTAKTY... I UMIEĆ SPRZEDAWAĆ LUDZIOM BAJKI... CZY TEN
ZAWÓD NIE POWINIEN BYĆ CHRONIONY/ A MOŻE LICENCJA????
CIEKAW JESTEM OPINII NA TEN TEMAT....
JAK WSPOMINACIE WSPÓŁPRACĘ Z ARCHITEKTEM WNĘTRZ, A JAK Z ARCHITEKTEM????
Obserwuj wątek
    • Gość: g1 Re: dlaczego architekci nie zajmą sie architektur IP: *.chello.pl 02.09.05, 11:10
      moze za duzo ich........po studiach....i nie robią uprawnień z wiadomych
      względów...
      • Gość: architekt Re: dlaczego architekci nie zajmą sie architektur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 13:05
        Architekt nie jest tytułem naukowym. Kazdy moze nazwac sie architektem.... przeczytaj ogloszenia opracy..."Architekt systemow komputerowych..."..
        Architekt, po zdaniu egzaminu panstwowego na uprawnienia, staje sie pelnoprawnym czlonkiem Izby Architektow. Moze projektowac budynki.
        Czy wnetrza potrzebuja specjalistow z uprawnieniami? Jak sobie wyobrazasz egzamin na uprawnienia? Dobór kolorów? Wyczucie proporcji?... przeciez KAZDY moze to robic! Owszem, architekci miewaja lepsze wyczucie proporcji i kolorow, ale to nie jest regula.
      • ryba1001 Re: dlaczego architekci nie zajmą sie architektur 02.09.05, 13:17
        nie mają pracy to wymyślają zeby gdzieś zaistnieć
    • Gość: M Re: dlaczego architekci nie zajmą sie architektur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 14:33
      Architektura i architektura na siebie zachodzą i nie mogą być rozpatrywane
      oddzielnie, chyba że mówimy o aranżacji mieszkania w bud. wielorodzinnym. Dalej
      z wnętrzami sztuka, sztuka użytkowa, z architektura z urbanistyką a ta z
      urbanistyką i polityką.
      Porażki wnętrzarskie nie mają wpływu na wspólne otoczenie, więc po co
      ograniczać i tworzyć biurokraję? Jeżeli rynek słabo weryfikuje to również Twoja
      wina.
      M.
      P.S. Mam też wrażenie, że mylisz architekturę wnętrz z dekoratorstwem.
      • Gość: eri dlatego! IP: *.acn.waw.pl 02.09.05, 15:07
        tak projektuje arch. wnętrz:
        www.binder.waw.pl/index.html
        a tak architekt:
        img122.imageshack.us/img122/453/44ku.jpg

jest zapotrzebowanie i na to i na to...niestety
        • Gość: eri Re: dlatego!-raz jeszce! IP: *.acn.waw.pl 02.09.05, 15:08
          tak projektuje arch. wnętrz:
          www.binder.waw.pl/index.html
          a tak architekt:
          img122.imageshack.us/img122/453/44ku.jpg
          jest zapotrzebowanie i na to i na to...niestety
          • Gość: M Re: Fakt: niestety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 16:43
            > jest zapotrzebowanie i na to i na to...niestety

Fakt: niestety. Dekoratorstwo. Ale kto wie czy "tak tylko pytam" nie utwierdzi
            się w swojej pierwotnej opinie :)) Trzeba wychowowyać od przedszkola.
            • architekt22 Re: Fakt: niestety 05.09.05, 07:38
              ciekawe jak wyglądaja ich studia? wiecie może? ja spotkałam się z kilkoma
              architektami wnętrz i zawsze byłam zdruzgotana
              te studia to chyba jak kursy dekoratorów wnętrz
              • Gość: taktak Re: Fakt: niestety IP: *.chello.pl 07.09.05, 09:45
                owszem...wiemy...wiemy....bo skonczylismy
                studia wcale nie sa latwe...i nie ma tam zbyt wielu osob nie trzymajacych
                kontaktu z ziemią - na bieżąco
                Mysle ze architekt wnetrz jest znacznie blizej czlowieka w swoich realizacjach
                niz architekt po polibudzie...inna skala ...Panie i Panowie!!!!
                trwaja 5 lat i to jest 5 długich lat zapierdzielu
        • Gość: g2 Re: dlatego!/ NO NIE.... IP: *.chello.pl 02.09.05, 22:57
          Ta ODPOWIEDŹ TO TRAGEDIA...SKĄD SIE WZIĘŁA TA BABECZKA I TE REALIZACJE...????
          KOSMOS???? NAWET STRONA JEST DO KITU...........BRAK MI SŁOW
          ALE TWOJE ZDANIE NA TEN TEMAT TEZ JEST DO NICZEGO...super
          podejście...faktycznie...tylko pozazdroscic takiej stronniczosci
          POZDRAWIAM
          • Gość: a22 Re: dlatego!/ NO NIE.... IP: *.acn.waw.pl 05.09.05, 07:32
            a co? miałam powtarzac frazesy?

pokaż mi choc jedną, CIEKAWĄ stronę architekta wnetrz! w polsce..
            • Gość: hmm Re: dlatego!/ NO NIE.... IP: *.chello.pl 07.09.05, 09:49
              POKAZE CI JAK JĄ ZROBIĘ...a to juz niedługo....( za jakis czas... bo trzeba
              pozbierac wlasne dokonania ...porobic fotki i miec co pokazac...a ja do tego
              podchodze powaznie i byle czego pokazywac nie bede....tak wiec milo by mi bylo
              otrzymac Twój adres internetowy...zeby wyslac link- i wtedy (kiedys)
              porozmawiamy
              • Gość: a22 a bardzo prosze! IP: *.acn.waw.pl 07.09.05, 09:56
                architekt22malpagazeta.pl
                • Gość: a22 o, inni artysci!! IP: *.acn.waw.pl 07.09.05, 10:29
                  www.elkazaryn.pl/galeria_1.html
                  www.architektwnetrz.com.pl/realizacje.html
                  www.annachoinska.com.pl/glowna.html
                  www.architektwnetrz.pl/main-projekty.html

ja tylko wpisalam architekt wnetrz w googlach...
                  • Gość: buchaa haaaa Re: o, inni artysci!! IP: *.chello.pl 08.09.05, 12:11
                    artysci....he he... taplamy sie we wlasnym blotkuuuu...ta pani z
                    www.architektwnetrz.pl jest po polibudzie bucha haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

TAK...TO JEST PRZYKŁAD TEJ WASZEJ WIELKIEJ ARCHITEKTURY -KOCHAM WAS LUDZIE!!!!
                    www.architektwnetrz.pl/gfx/foto2/foto036.jpg
                    www.architektwnetrz.pl/gfx/foto2/foto067.jpg
                    A TO MOJE ULUBIONE ZDJECIE Z GALERII WNĘTRZ NOWOCZESNYCH:
                    www.architektwnetrz.pl/gfx/foto2/foto037.jpg
                    PO TEJ LEKTURZE KOCHAM WAS/DUMNYCH ARCHITEKTÓW/ NAWET BARDZIEJ
                • aliste Re: a bardzo prosze! 07.09.05, 11:39
                  chyba nie wytrzymam....przesle Ci na maila w nastepnym tygodniu...kilka zdjec
                  z /niepokończonych/ realizacji.... bo do strony jeszcze chyba dluzej niz
                  myslalam....i ocenisz...czy to kolejne wymysly "dekoratorskie"...czy moze
                  jednak architektura wnetrz... i sobie pogadamy...mam nadzieje
                  • Gość: a22 Re: a bardzo prosze! IP: *.acn.waw.pl 07.09.05, 14:01
                    czekam :-)))

byc moze to brzmi zbyt ostro-ja wiem, ze koledzy po architekturze
                    politechnicznej tez robia buble we wnetrzach

i wszystko zalezy od czlowieka, od jego predyspozycji, gustu itp

ale zapraszam, moze cos sie z tego urodzi??? szukam wspolniczki!!
                    • Gość: a22 Re: a bardzo prosze! IP: *.acn.waw.pl 07.09.05, 14:01
                      ale przyznasz, ze trafilam z tamtymi artystkami???
                      • Gość: aliste Re: a bardzo prosze! IP: *.chello.pl 08.09.05, 12:15
                        ja trafiłam jeszcze lepiej....myślę że jestem bezkonkurencyjna...przeczytaj moj
                        ostatni dodatek specjalny......( bucha haaaa) nie zdradze tajemnicy...he heee
                        • Gość: olek5 Re: a bardzo prosze! IP: *.chello.pl 08.09.05, 12:17
                          KURCZE...A TAKI ADRES ....TAKA DOMENA....SERCE SIE KRAJE
                          • Gość: a22 Re: a bardzo prosze! IP: *.acn.waw.pl 08.09.05, 12:40
                            bije sie w piersi-szkarada!!!
                            ale ona tam jest tylko szefową... ma architektow wnetrz do pracy..
                            ...............................................................
                            czekam na twoje obrazki!! :))
                            • Gość: ALISTE Re: a bardzo prosze! IP: *.chello.pl 08.09.05, 13:46
                              tak...czy inaczej....KLASYKA...przeslalam moje wypocinki ...ciekawe co
                              powisz... tylko delikatnie ...prosze...swoja drogą to ciekawe co ty masz do
                              pokazania???
    • Gość: G__D Re: dlaczego architekci nie zajmą sie architektur IP: *.generacja.pl 03.09.05, 15:59
      architekci po polibudzie maja znaczne predyspozycje do zajmowania się
      wnętrzami... bo wnętrza to ważny element architektury.To że w naszym kraju rola
      architekta często sporowadzona jest do tego by wybrał rodzaj papy itp czym na
      ogół na świecie zajmują się budowlańcy to już specyfika rynku lokalnego
      (Polska) Tylko u nas jest coś co się zwie standartem deweloperskim ( gołe
      ściany, brak łazienek itd) więc zostaje pole do popisu dla szerokiej masy
      dekoratorów, dekoratorów, architektów itd. Osobiście uważam że wnętrza należą
      do do projektu architektonicznego jako jego kontynuacja przedłużenie ideii
      zewnętrznej, sposobu na życie proponowanego przez architekta...ponieważ nikt
      wpolsce nie lubi by mu mówiono jak ma życ realia są najczęściej odmienne.
    • Gość: nn Re: dlaczego architekci nie zajmą sie architektur IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 07.09.05, 20:00
      nn

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka