Dodaj do ulubionych

jak dostać się na studia?

IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 20.10.05, 20:31
Studia architektoniczne - dostępne tylko dla elity?
Czy aby dostać się wydział architektury na jakiejkolwiek uczelni (oczywiście
na studia dzienne) trzeba mieć w rodzinie architekta?
Czy łapówkarstwo dotyczy także tego wydziału i to w jeszcze większym stopniu?
Czy ktoś, kto zaczyna studia architektoniczne od razu jest przegrany, jeśli w
którymś pokoleniu z kolei nie ma architektura w rodzinie?
Obserwuj wątek
    • Gość: noname Re: jak dostać się na studia? IP: *.toya.net.pl 21.10.05, 11:53
      weź daj sobie na wstrzymanie
      1. żeby sie dostać, normalnie przez rok chodzisz na lekcje rysunku - pozostałe
      egzaminy czyli jakaś tam matematyka jezyk są banalne i na niskim poziomie
      2. nikt nie patrzy, czyim synem/ córką jesteś
      3. studia są dość praco- i czasochłonne, wiec jesli uwazasz ze pochodzenie
      załatwiłoby cokolwiek, lepiej idz na jakies zarzadzanie , tam nie trzaba sie za
      wiele wysilać
      4. zawod architekta jest bardzo trudny ( to w istocie jeden z trudniejszych
      zawodów), do tego niezwykle stresujacy i odpowiedzialny. Satysfakcja jest
      wielka, ze robi sie cos dla ludzi i ze cos człowiek po sobie zostawi innego niz
      dobrze poukładane papiery na biurku , jesli nie czujesz tego lepiej daj sobie
      spokój. Praktycznie, nie sposób zrobic w tym zawodzie prawdziwej kariery, jesli
      nie jest to twoją pasją , wiec zastanow sie dobrze co jest twoim celem w zyciu
      pzdr
      • Gość: gość#001 Re: jak dostać się na studia? IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 21.10.05, 14:37
        Dzięki wielkie!!! A już myślałam, że nie mam szans. No ale skoro tak sprawa
        wygląda, to po prostu cudownie. Nio i nie wiem czy potrafiłabym robić coś innego ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka