Gość: juva IP: *.devs.futuro.pl 16.11.05, 16:36 mam pytanko, czym najlepiej - jakimi farbami pomalować lodówke , która jest troszke podrapana a chciałabym ją troszke odnowić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doradzacz Re: czym pomalować lodówke?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 02:33 propozycja I: Trzeba lodówkę dokładnie oczyścić z istniejącej farby, najlepiej opalarką lub płynem do usuwania powłok malarskich. Jeśli Ci się nie chce przynajmniej odrapać z łuszczącej się farby. Następnie dokładnie oczyściś z tłuszczy i uzupełnić ubytki masą szpachlową, przeszlifować papierem ściernym po wyschnięciu pomalować farbą gruntującą. Po wyschnięciu gruntu jeszcze raz przeszlifować drobnoziarnistym papierem ściernym. Odkurzyć dokładnie i umyć lodówkę. Po wyschnięciu nałożyć powłokę lakierniczą ( tutaj nie podaję jaką aby nie reklamować firm), najlepiej poradzić się sprzedawcy sklepu z materiałami chemicznymi. propozycja II: Oddać lodówkę do renomowanej firmy lakierniczej-blacharstwo samochodowe. propzycja III: Kupić nową lodówkę w promocji lub na raty,albo wymienić okna na tradycyjne okna skrzynkowe, idzie zima, przestrzeń między skrzydłami świetnie będzie nadawała się na przechowywanie żywności. Osobiście sprawdzałem ; szyneczka i serek o wiele smaczniejsze niż z chłodziarki a masełko wystawione stroną używaną do słońca zachowuje świeżość nie tracąc swej smarowności. Serdecznie pozdrawiam, liczę na recenzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axx Re: czym pomalować lodówke?? IP: 5.5R* / *.nyc.untd.com 20.11.05, 00:20 Lodowek sie nie maluje tylko sie wyrzuca na smietnik. Mozna oddac rowniez pani Kwasniewskiej. Mam na mysli te fundacje na biedne dzieci(i chore) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: czym pomalować lodówke?? IP: *.chello.pl 20.11.05, 09:17 Słusznie.......................... Odpowiedz Link Zgłoś