Gość: JACEK IP: *.granica.bytom.pl 21.11.02, 21:04 Jestem na etapie wyboru dachówek.Proszę o opinie dot.jakości,trwałości,koloru i innych.Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: RPO Re: Wasze opinie nt.dachówek IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 22.11.02, 09:03 Gość portalu: JACEK napisał(a): > Jestem na etapie wyboru dachówek.Proszę o opinie dot.jakości,trwałości,koloru > i innych.Z góry dziękuję. Dachówka betonowa jest najtrwalsza i najtańsza, ale na dachach z dużą ilością załamań kosze wyglądają okropnie-są z blachy. Dachówka ceramiczna jest droższa i dużo mniej trwalsza i nie ma też jak dachówka betonowa gotowych wykończeńa ale jest najładniejsza. Blacha dachówkopodobna i inne wynalazki to porównywalny koszt ale brzydsze i o gorszych walorach użytkowych, np blacha wzmaga odgłosy deszczu. Rodzaj pokrycia powinien być dobrany w projekcie przez architekta. Bez oglądania domu czy też projektu trudno wybrać najlepszą opcję.Każde z pokryć ma zalety i wady, jego zastosowanie zależy od konkretnej sytuacji.Np jeżel twój dach ma mnóstwo załamań, daszków, różnych pochyleń to optymalnym pokryciem jest papa dachówko podobna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chryso Re: Wasze opinie nt.dachówek IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.02, 22:25 Kolega ma rację. Ale jesli bedzie to betonowa , to zdecydowanie polecam BRAAS jako firme Odpowiedz Link Zgłoś
rena10 Re: Wasze opinie nt.dachówek 11.12.02, 14:59 Ja mam położoną dachówkę Roebena - kolor kasztanowy. Prezentuje się pięknie natomiast co do jakości to nie polecam. Moi fachowcy (2 ekipy) bardzo narzekali na wykrzywienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Re: Wasze opinie nt.dachówek IP: *.inet.pl 12.12.02, 10:57 A jakby porównać ceramiczną angobowaną i betonową, to jak by wypadły? Odpowiedz Link Zgłoś