Dodaj do ulubionych

złote tarasy

IP: *.chello.pl 17.01.03, 22:38
jak zwykle najciekawsze dyskusje o architekturze toczą sie na innych forach,
np. warszawa. Jak w życiu, fachowcy nie mają nic do powiedzenia.

Jak przełkniecie budowę kolejnego centrum rozrywki w Warszawie? Podoba się
wam ta architektura i ideologia? Wy również twierdzicie, jak pani z tv, że
powstaje nowe centrum miasta? Tego nas uczono? Tzn. sami się tego uczyliśmy?

A może architekci tu nie zaglądają?
Obserwuj wątek
    • Gość: michal Re: złote tarasy IP: *.zigzag.pl 18.01.03, 09:35
      Nie bedac fachowcem jestem srednio zachwycony tym projektem.Atutem ma byc spora
      ilosc zieleni,w tym park,kaskady wody,jednak pierwsze wrazenie(podobno najwaz-
      niejsze)jest takie sobie.O wiele bardziej interesuje mnie kwestia odbudowy
      palacow Saskiego i Bruehla,dalszej renowacji Pragi oraz przykrycia Trasy Lazien-
      kowskiej i przebudowy Placu na Rozdrozu zgodnie z konkursowym projektem.Wtedy
      powstaloby naprawde nowe i intrygujace miejsce.
      • antoslaw Re: złote tarasy 23.01.03, 21:30
        Wspomniales wazne dla Warszawy miejsca, jednak uwazam, ze najwazniejszy dla
        miasta pozostaje Plac Defilad, a konkretnie jego zagospodarowanie. Zlote Tarasy
        to nic szczegolnego, wielki moloch ze sklepami, biurami i hotelami. Oczywiscie
        nie jestem przeciwnikiem budowy ZT i ciesze sie, ze miejsce ktore straszylo
        pustka prze ponad 50 lat, zostanie zagospodarowane. Lepiej niech bedzie wielkie
        centrum handlowe niz pusty plac, na ktorym przed wojna bylo tak pieknie i
        wielkomiejsko ... :(
        • Gość: michal Re: złote tarasy i nie tylko IP: *.zigzag.pl 24.01.03, 20:48
          Rzeczywiscie,Plac Defilad to kluczowa sprawa.Dzisiaj w Kurierze Warszawskim
          slyszalem ze ma wkrotce odbyc sie wielka debata w sprawie zagospodarowania tego
          terenu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka