miyoko 01.07.06, 10:02 Szukałam do aranżacji mojego mieszkania architekta i znalazłam jednak jak się okazało Pan jest po ASP .Jak myślicie czy warto mu powierzyć projektowanie mieszkania czy poszukać kogoś po architekturze???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: q Re: Pytanie do architektów IP: *.acn.waw.pl 01.07.06, 10:16 zobacz co robi, bo niektorzy arch wnetrz sa dekoratorami.. jesli ci odpowiada jego styl-jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
miyoko Re: Pytanie do architektów 01.07.06, 11:30 Gość portalu: q napisał(a): > zobacz co robi, bo niektorzy arch wnetrz sa dekoratorami.. > jesli ci odpowiada jego styl-jest ok No właśnie uczucia bardzo mieszane:(Zapytałam czy jest możliwe zobaczenie wizualizacji komputerowej zaprojektowanych pomieszczeń, Pan odpowiedział, że to zbyt czasochłonne.Mam wątpliwosci czy powierzyć własnie takiej osobie moje mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architekt Re: Pytanie do architektów IP: *.net.autocom.pl 01.07.06, 12:54 hmmm 1. zależy o co chodzi w projekcie - jezeli przy okazji trzeba zmieniać rożne instalacje, ingerować w konstrukcję, itp - można pogadać z architektem z uprawnieniami 2. jeżeli tylko kolory, itp - to czasami kolega po ASP moze byc lepszy i miec wiecej cierpliwości do detali 3. po co od razu wizualizacje - mogą być szkice ! czasami wizaualizacja zabiera zbyt dużo czasu w stosunku do ceny jaką ktoś płaci - więc nie ma co się upierać Odpowiedz Link Zgłoś
miyoko Re: Pytanie do architektów 01.07.06, 15:42 Gość portalu: architekt napisał(a): > hmmm > > 1. zależy o co chodzi w projekcie - jezeli przy okazji trzeba zmieniać rożne > instalacje, ingerować w konstrukcję, itp - można pogadać z architektem z > uprawnieniami > > 2. jeżeli tylko kolory, itp - to czasami kolega po ASP moze byc lepszy i miec > wiecej cierpliwości do detali > > 3. po co od razu wizualizacje - mogą być szkice ! czasami wizaualizacja zabiera > > zbyt dużo czasu w stosunku do ceny jaką ktoś płaci - więc nie ma co się upierać Dzięki wielkie za wyczerpujacą odpowiedz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Pytanie do architektów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 08:40 O matko! Na pewno mgr sztuki architekt wnętrz po ASP będzie lepszy przy projektowaniu wnętrz niż inż. architekt po polibudzie. Ale jeżeli Pan jet po malarstwie lub rzeźbie to bym radziła uważac. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architekt Re: Pytanie do architektów IP: *.net.autocom.pl 02.07.06, 10:50 nie jest powiedziane, że absolwent ASP czy Politechniki jest w czymś lepszy - to zależy od człowieka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wazne Re: Pytanie o projektantow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 13:15 Szczerze mowiac znam niewielu projektantow (po studiach na politechnice), ktorym dalbym jakies swoje mieszkanie, poniewaz mam wieksze umiejetnosci niz tacy projektancji, ale ... moje zdolnosci i umiejetnosci zwiazane sa z aranzacja wnetrza, aby bylo ono bardzo funkcjonalne (pozbawione wszystkich nonsensow, jakie oferuja deweloperzy obecnie na rynku)- gdyzjestem mezczyzna i czuje trzecie wymiar. Natomiast kolorystyke i wlasciwa dekoracje wnetrza (bez oswietlenia) zawsze pozostawie kobiecie-projektantowi, gdyz jak 99% mezczyzn nie czuje tego zagadnienia. Bedac calkowicie szczerym, nie sadze, aby na tym cienkim portalu mial czas pisac ktokolwiek, kto ma cos do powiedzenia w sprawie. Dlatego nie odpisze na ewentualna polemike, poniewaz nie widze powodu polemizowac w wiekszosci z niedouczonymi studentami czy absolwentami politechniki, kierunku badz co badz technicznego jak budowa cepa, albo domoroslymi znawcami architektury i aranzacji wnetrz. Architektem jest takze pan projektujacy obwody na plycie glownej komputera, bo to architektura komputera. Odpowiedz Link Zgłoś