Dodaj do ulubionych

lampeluna warszawa -kto zna?

IP: *.stegny.2a.pl 21.08.06, 01:58
Czy ktoś zna firmę zajmującą się urządzaniem wnętrz Lampeluna w Warszawie
ewentualnie inne, które preferuje podobny, ultranowoczesny styl?
Proszę o informacje, ewentualnie kontakt na adres: partizant@gazeta.pl
Dziekuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: znam ja znam IP: *.pai.net.pl 21.08.06, 21:28
      młodego człowieka, ktory wygrał parę konkursow.. poznałam go przy jednym z
      nich... ma niezłe pomysły. szkoda, ze na stronie są jedynie projekty i ultra-
      realne wizualizacje, a nie ma zadnej realizacji...
      • Gość: masa Re: ja znam IP: *.stegny.2a.pl 22.08.06, 00:05
        Bardzo dziekuję za odpowiedź. Niestety na stronie, która jako jedyna mi się
        spodobała, nie podano żadnego telefonu, stąd moje pytanie: kto zna?
        Zastanawiam się, co tego faktu, że na stronie przedstawiono projekty, a nie
        realizacje, wynika dla mnie, potencjalnego klienta. Ja będę urządzać mieszkanie
        w realu i chcę, żeby się to udało jak najlepiej w praktyce, nie tylko w teorii.
        • Gość: znam Re: ja znam IP: *.pai.net.pl 22.08.06, 20:49
          jeśli nie ma kontaktu, o to coż.. moze to jeszcze zamysł pracowni, moze jeszcze
          nie działa na 100%..
          proponuję poszukać wsrod ogłoszeń architektow np. w portalu www.architekci.pl

czasami to co na stronach - to czysty marketing.. warto mimo wszystko mieć
          kontakt emailowy bądź osobisty z przyszłyma rchitektem. i nie szukać jedynie w
          stolicy. świetni architekci, bardziej offowi są poza w-wą..
      • pishor Re: ja znam 22.08.06, 21:17
        No faktycznie. Z żalem muszę przyznać, że robi wrażenie. Z żalem, bo... :) Ale
        przy okazji. Napisałaś:" szkoda, że na stronie są jedynie projekty i ultra-
        realne wizualizacje, a nie ma żadnej realizacji"..., A "masa" na to : " co z
        tego wynika dla mnie jako dla klienta"? No właśnie... Co z tego wynika dla
        klienta?
        • Gość: znam Re: ja znam IP: *.pai.net.pl 23.08.06, 13:06
          wynika to, że poki co ma doczynienia z super wytrawnym wizualizatorem. no i
          osoba o takim a nie innym wyczuciu estetyki. i moze oceniać jedynie PROJEKTY, a
          nie REALIZACJE.
          gdyby nie wynikalo nic, to w pismach architektonicznych czy wnetrzarskich
          pokazywano by właśnie wyżyłowane-wizy, a pokazuje sie jednak zrealizowane
          wnetrza.
          projekt to jedno, a mozliwosć jego zrealizowania drugie.
          bardziej cenię strony, na ktorych znaleźć mozna zdjecia z realizowanych
          projektów, a nie same wizualizacje, choćby najbardziej realistyczne...
          • pishor wizualizacje na stronach www 23.08.06, 13:43
            Gość portalu: znam napisał(a):

> wynika to, że poki co ma doczynienia z (...)
            > osoba o takim a nie innym wyczuciu estetyki.
            To chyba dobrze ? W końcu "wyczucie estetyki" w tym zawodzie to chyba ważna
            sprawa ?

> i moze oceniać jedynie PROJEKTY, a nie REALIZACJE.
            No tak, byłoby miło móc ocenić i to i to. Ale już na podstawie wizualizacji
            można doskonale zorientować się w "możliwościach" projektanta. Ponadto
            właściwie tylko one dają szansę na idealne przedstawienie założeń projektu.
            Dlaczego? Ano dlatego, że jest na nich "nie skażona" przez działania inwestora
            i wykonawców idea autora projektu (chociaż z pewnymi naleciałościami
            wynikającymi z dostosowania projektu do oczekiwań inwestora).
            Jest jeszcze wiele innych czynników uzasadniających takie właśnie działanie ale
            nie chcę się tu o nich zanadto rozpisywać.

> gdyby nie wynikalo nic, to w pismach architektonicznych czy wnetrzarskich
            > pokazywano by właśnie wyżyłowane-wizy, a pokazuje sie jednak zrealizowane
            > wnetrza.
            To akurat argument jako-taki.Zważywszy na fakt, iż pisma te mają dużo większe
            możliwości w przygotowaniu profesjonalnej sesji fotograficznej, niż daje to
            aparat cyfrowy. A tylko fotografia zrobiona profesjonalnie pozwala pokazać
            walory prezentowanego wnętrza. Pomijam tu "radosną" niczym nie skrępowaną,
            twórczość inwestorów w "upiększaniu" własnych, nawet najlepiej
            zaprojektowanych, czterech kątów. A także tych "wiele innych czynników", o
            których pisałem powyżej.

> projekt to jedno, a mozliwosć jego zrealizowania drugie.
            Zgoda. Ale przyznasz sama, że nikt odpowiedzialny nie prezentowłby na swojej
            stronie projektów "awykonalnych". Byłaby to wtedy tylko "sztuka dla sztuki", a
            nie o to tu przecież chodzi.

> bardziej cenię strony, na ktorych znaleźć mozna zdjecia z realizowanych
            > projektów, a nie same wizualizacje, choćby najbardziej realistyczne...
            Cóż - Twój wybór. Myślę jednak, ze nie oznacza on totalnego odrzucenia
            tych, "wizualizacyjnych" stron?
            Pozdr.
            • Gość: znam Re: wizualizacje na stronach www IP: *.pai.net.pl 23.08.06, 15:34
              hihi.. no niestety bronisz tak wizualizacji, bo sam masz strone nafaszerowaną
              nimi. nie zatrudnilabym Cię, niestety, oglądajac te wizualizacje. nie dlatego,
              ze są "drewniane" same w sobie, bo to w sumie kwestia narzędzia jakim się
              dysponuje.. osobiscie wole szkice, odręczne rysunki, ktore często pokazują ideę
              lepiej niz niejedna wizualizacja...
              po prostu nie widzę ani jednej realizacji na twojej stronie. chocby zdjeć z
              budowy..

wnetrza mozesz sobie wymyslać i ustawiać wedle swojego gustu i pomysłow, mozesz
              robic projekty abstrakcyjne, bawiąc się programem komputerowym.. zdjecia
              realizacji juz trudniej podrobić...

niestety. totalnie odrzucam prezentacje bazujące jedynie na wizualizacjach. to
              mało profesjonalne.
              • Gość: q Re: wizualizacje na stronach www IP: *.acn.waw.pl 23.08.06, 15:45
                fakt
                ja tez jestem pod wrazeniem obrazkow kraszewskiego, ale coz-wiekszosc z tych
                rzeczy jest albo nie do zrobienia, albo nie do zycia..np umywalka przy szafie
                stojaca..bzdura-gnój naokolo po pierwszym myciu zebow
              • pishor Re: wizualizacje na stronach www 23.08.06, 17:59
                OK.
                Zreasumujmy (popraw mnie, jeśli źle Cię zrozumiałem).
                Prezentowanie swoich prac przy pomocy wizualizacji jest niefajne i świadczy o
                braku profesjonalizmu, ponieważ istnieje duże prawdopodobieństwo, że tak
                naprawdę nie są to żadne prezentacje prawdziwych projektów, a tylko, ot takie
                sobie wirtualne zabawy (domyślam się - tworzone w przerwie na papierosa).
                Natomiast prezentowanie swoich projektów w postaci zdjęć jest dużo bardziej
                profesjonalne i, dodatkowo, daje pewność, że są to rzeczywiście wnętrza
                wykonane przez, prezentującego owe zdjęcia projektanta.

Cyt."mozesz robic projekty abstrakcyjne, bawiąc się programem komputerowym..
                zdjecia realizacji juz trudniej podrobić..." (?!)

Jednym słowem KAŻDE zdjęcie na stronie, nawet "zdjęcie z budowy" (sic!),lepsze
                jest od wizualizacji. Lepsze od nich są nawet "szkice i rysunki odręczne", bo,
                w przeciwieństwie do wizualizacji, lepiej pokazują ideę... Domyślam się też,
                że, jako bardziej pracochłonne niż wizualizacja, muszą wskazywać na fakt iż
                dotyczą rzeczywistej działalności projektowej, a nie takiego tam sobie
                rysowania :)
                OK.
                Pozdr.
                • Gość: znam Re: wizualizacje na stronach www IP: *.pai.net.pl 23.08.06, 21:35
                  mniej wiecej mnie zrozumiałeś.. choc trochę przeinaczyłeś, zeby wyszło na
                  twoje..

nie każde zdjęcie jest dorbe na stronę. ale widziałam jedna strone pracowni, na
                  której były zdjecia z budowy, ktore znakomicie pokazywały o co chodzi. ba,
                  wnetrze wyglądało jak kartonowo-gipsowa makieta, jeszcze bez kolorow, bez
                  materiałow wykończeniowych.widzialam w tym zamysł. i to, ze projekt się
                  realizuje, a należał do estetyki minimalistycznej, trudnej..

nie doceniasz szkiców... jeśli prześledzisz strony europejskich, a w
                  szegolności jednak amerykańskich, architektow o znaczącym dorobku, zobaczysz,
                  że szkice to podstawa... bo to zapis idei.
            • niepokornik canon 300d pytanie 29.08.06, 10:15
              mam pytanie-zamierzam kupić canona 300d.na jednym z forów przeczytałam że
              cyfrowych lustrach nie jest możliwy podgląd obrazu z monitorze lcd przed
              zrobieniem zdjęcia: "nie da się na nim kadrować zdjęć przed ich wykonaniem
              wynika z konstrukcji aparatu lustrzanego. Światło, które wpada przez
              obiektyw, odbija się od lustra, obraz rzutowany jest na matówkę, a następnie
              widziany w celowniku." będzie to moja pierwsza lustrzanka cyfrowa dlatego
              chciałam się upewnicz czy jest to prawdą
          • Gość: gość portalu a ja chyba nie znam IP: *.acn.waw.pl 23.08.06, 19:58
            Gość portalu: znam napisał(a):
            > wynika to, że poki co ma doczynienia z super wytrawnym wizualizatorem. no i
            > osoba o takim a nie innym wyczuciu estetyki. i moze oceniać jedynie PROJEKTY, a
            > nie REALIZACJE.

Dziękuję. Na koleżankach z branży zawsze można polegać :)
            Jeżeli faktycznie znamy się, proszę skontaktuj się ze mną. Pokażę Ci na żywo
            kilka renderujących się właśnie budów z których jestem zadowolony w
            przeciwieństwie do tych, które nie łapią się przyjętej konwencji a wynikają z
            zapotrzebowania rynku.

Jeżeli faktycznie jesteś praktykiem, zapewne umiesz ocenić budżet na podstawie
            projektu, wiesż że przy takich inwestycjach zazwyczaj przeprowadza się konkurs
            zamknięty i z pewnością wiesz również że taka estetyka jest ciężkostrawna dla
            znakomitej większości odbiorców co powoduje że projekt kończy się na koncepcji.

Ja Ciebie też...
            pozdrawiam serdecznie :)
            • domgalaxy Re: a ja chyba nie znam 23.08.06, 20:35
              pozwole sobie dorzucic swoje 2 grosze. moim skromnym zdaniem zamieszczanie na
              stronach autorskich jedynie wizualizacji jest swego rodzaju zaslona przed
              zestawianiem wirtualnej tresci z rzeczywistym, zrealizowanym projektem. nie
              twierdze ze ci ktorzy maja jedynie wizualizacje, bez fotografi to zli
              projektanci. to cos jak kupic samochod jedynie na podstawie katalogu, a kupic
              po probnej jezdzie. jak wspomnialem to jedynie moja osobista opinia, pozdrawiam.
              • Gość: znam Re: a ja chyba nie znam IP: *.pai.net.pl 23.08.06, 21:25
                i właśnie o tym mówiłam wcześniej. nie oceniam tyh projektów ani projektanta.
                ba! uwazam, ze adam kraszewski jest wysmienitym projektantem form
                przemysłowych.
                dokładnie to. po prostu fakt: na stronie są PROJEKTY i tylko je można oceniać,
                jako projekty, przez ultra-realistyczne wizualizacje... ba! na jedna prawie sie
                nabralam.. ;-)

zycze mu, zeby wreszcie coś zakońćzyło się realizacją i żeby mógł umieścić na
                stronie zdjecia z realizacji... poki co, nie wiem co z nich wynikło... i tyle.
                • domgalaxy Re: a ja chyba nie znam 23.08.06, 22:03
                  problem w tym ze sa tacy ktorzy celowo zamieszczaja wizy a unikaja publikacji
                  zdjec. inna rzecz ze czesto gesto wizki sa o wiele bardziej interesujace niz
                  realizacje.
                  • rutinofino ajachyba 23.08.06, 23:20
                    domgalaxy, pokaż nam coś swojego:)
                    Jakieś realizacje, w ostateczności jakiś rendering.
                    A później się broń:)
                    • domgalaxy Re: ajachyba 23.08.06, 23:30
                      w natloku pracy nie mialem okazji zamowic sobie strony internetowej. Kiedy
                      zaczynalem nie bylo jeszcze internetu i w miare uplywu lat i rosnoacej grupy
                      klientoe nie jest to narzedzie ktore bardzo potrzebuje...ale cos pomyslimy :)
                • Gość: Tola Re: a ja chyba nie znam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 21:49
                  Kompletnie nie pojmujesz konwencji - w tym przypadku wizualizacja jest
                  najlepsza formą prezentacji projektu, lepszą nawet od fotografii realizacji
                  tego projektu, ot tak, PO PROSTU. A dlatego jest najlepszą formą, bo facet
                  najprawdopodobniej robi najlepsze wizki w kraju, do tego robi dobre projekty,
                  więc naturalne jest, że to łączy.
                  Nic nie wiemy o tym czy on szuka klientów - może po prostu lubi projektować
                  wnętrza, a moze jest tak zawalony zleceniami, że nawet nie podaje kontaktu do
                  siebie na stronie. Może uważa, że klient, który bardziej ceni doskonale podany
                  zamysł projektowy (umozliwiający też klientowi włączyć się w proces
                  projektowania) niż zdjecie z budowy, a więc moze uważa, że jest lepszym
                  klientem.
                  • Gość: domgalaxy Re: a ja chyba nie znam IP: *.dowco.com 24.08.06, 21:51
                    Oj Tola, Tola ;)
                    • Gość: Tola Re: a ja chyba nie znam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 21:53
                      No co:P
                      • domgalaxy Re: a ja chyba nie znam 24.08.06, 22:02
                        prosze sie nie podszywac pod mojego nicka

dziekuje, domgalaxy - prawdziwy i jedyny
    • tgaform Re: lampeluna warszawa -kto zna? 14.09.06, 17:45
      lampeluna - są świetni,rewelacyjna strona ( podobna do tamizo )-jak bedę mjał
      okazję zaproszę ich do współpracy przy swoich projektach, trzeba ich
      promować.Mam nadzieję że znajdą odpowiednich klientów którzy polubią ich klimaty
      i nie bedą musieli ich zmieniać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka