Dodaj do ulubionych

projekt i robotnicy - pomoc potrzebna i rada

11.09.06, 18:32
szukam, uczciwej, dobrej, mądrej, myślącej, dokładnej, sprawdzonej ekipy
budowlanej...:) wiem marzenia.. ale
i pomocy przy urządzeniu mieszkania od stanu surowego do... końca. MIeszkanie
ma 70 m i już jest oddane. Bardzo proszę o pomoc.
Maja
Obserwuj wątek
    • Gość: bob Re: projekt i robotnicy - pomoc potrzebna i rada IP: *.chello.pl 11.09.06, 19:19
      15 Euro za godzinę odpowiada Ci to . Lub zapomnij ale pomarzyć zawsze możesz .
      • Gość: mif Re: projekt i robotnicy - pomoc potrzebna i rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 20:36
        Gość portalu: bob
        , nvel ekipa.wawa, vel dobrydomnapisał(a):

> 15 Euro za godzinę odpowiada Ci to

gimli-1.um.warszawa.pl/edg_wyszukiwarka/edg_wyszukiwarka_det.asp?id=109402
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=18948503&wv.x=1&a=19584913
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=35574558&a=35605009
    • Gość: edyta Re: projekt i robotnicy - pomoc potrzebna i rada IP: *.centertel.pl 11.09.06, 20:47
      mamy projektantkę z ekipą budowlaną. u nas robili remont pod jej nadzorem
      (projekt oczywiście też jej), nie mieliśmy żadnych zastrzeżeń technicznych,
      terminowych ani kosztowych. mogę jutro przesłać zdjęcia na priva, bo jutro
      skończą podłogi, więc na razie nie wchodzę. mieszkanie (95 m) odebraliśmy na
      początku lipca w bez podłóg i białego montażu, oni weszli w połowie lipca i
      pracowali z przerwą na dostawę podłogi. robiliśmy rozeznanie na rynku, bo
      myślałam, że projektantka da nam swoją sprawdzoną ale drogą ekipę. okazało się
      że byli dużo tańsi niż inni. naprawdę jesteśmy zadowoleni z tego teamu. jeśli
      chcesz namiary to mogę przesłać na maila. pozdrawiam.
      • Gość: bob Re: projekt i robotnicy - pomoc potrzebna i rada IP: *.chello.pl 11.09.06, 21:24
        Gość portalu: edyta napisał(a):

mamy projektantkę z ekipą budowlaną. u nas robili remont pod jej nadzorem
        > (projekt oczywiście też jej), nie mieliśmy żadnych zastrzeżeń technicznych,

Ile , ten niby ideał kosztuje , Statystycznue robocizna czs szacyjecie na oko
        Że dużo to wiemy , lecz , czy inwestora zamawiającego , stać na to ,
        ( to też ważne ).
        • Gość: edyta Re: projekt i robotnicy - pomoc potrzebna i rada IP: *.centertel.pl 12.09.06, 08:26
          hmmm, czuję trochę kpiny w tym tekście...ale...
          moge odpowiedzieć jedynie ile mnie kosztował ideał a nie ile kosztuje wogóle bo
          nie wiem ile inni płacą - ja zapłaciłam 67 zł za m2 za projekt, a za roboty
          10.200,- zł oczywiście bez kosztów materiałów. jeśli chcesz wiedzieć to robiłam
          rozeznanie wśród projektantów i tylko jedną osobę trafiłam tańszą ale nie
          wzięłam jej bo nie chciała w podanej przez siebie cenie jeździć ze mną po
          sklepach i wybierać płytki, wanny itd.
          jak to oceniasz? drogo czy nie?
          • Gość: bob.b Re: projekt i robotnicy - pomoc potrzebna i rada IP: *.chello.pl 12.09.06, 17:55
            No no Edyta dziekuję za odwagę ( rzadko spotykane ) lecz strasznie tanio to ,
            to nie jest . Ale tylko dla 98 % społeczności Polski. zważając na falt że GUS
            ujawnił niesdawno 250 000 bezrobotnych budowlńców . Jesteś niemal ,,bohaterka,,
            Pracując w tym zawodzie no , no Chyba część klientów na urodę , ,Uwodzisz,,
            Bez kontekstów osobistych OPOZDRO , daj jakiś namiar , na się
            ( spawy zawodowe ) ma email - firma-ekipa@wp.pl .
            • Gość: mif Re: projekt i robotnicy - pomoc potrzebna i rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 19:26
              Gość portalu: bob.b vel dobrydom, vel ekipa.wawa napisał(a) głupoty:
              gimli-1.um.warszawa.pl/edg_wyszukiwarka/edg_wyszukiwarka_det.asp?id=109402
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=18948503&wv.x=1&a=19584913
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=18948503&a=19553400
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=18948503&a=19656924
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=35574558&a=35605009
            • Gość: edyta Re: projekt i robotnicy - pomoc potrzebna i rada IP: *.centertel.pl 12.09.06, 20:44
              widzę, że dyskutujesz jako "fachowiec", który nie ma zleceń i siedzi przy
              komputerze wyszukując nowych tematów do dyskusji, bo się nudzi i nie ma co
              robić z nadmiarem czasu. dobrze, że ja na takich, pożal się Boże, fachowców nie
              trafiłam. nie mierz innych swoją miarą, bo nie każdy jest taki jak ty. nie
              jestem projektantem, ale chyba na szczęście nie jestem, bo widzę z tego forum,
              że to grono raczej nieprzyjaznych sobie ludzi. to dziwne, bo ja lubię swoich
              kolegów i koleżanki po fachu.
              • Gość: mif Re: projekt i robotnicy - pomoc potrzebna i rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 21:22
                Gość portalu: edyta napisał(a):
                > że to grono raczej nieprzyjaznych sobie ludzi.

Ależ lubimy romka. I autor i menda, też go lubią. To on nas nie lubi.
        • Gość: gość Re: projekt i robotnicy - pomoc potrzebna i rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 08:58
          > Ile , ten niby ideał kosztuje , Statystycznue robocizna czs szacyjecie na oko
          > Że dużo to wiemy , lecz , czy inwestora zamawiającego , stać na to ,
          > ( to też ważne ).

a teraz bobku weź swoje tabletki i spróbuj napisać to jesze raz - po polsku
    • Gość: mif Re: projekt i robotnicy - pomoc potrzebna i rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 21:11
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=156&w=47667814&a=48051092
      PS
      Moje uwagi, o ogłoszeniach drobnych, na forum, typu oferuję wykonawstwo...
      dotyczą nie tylko architektów.
      • Gość: autor suchajcie no ,laskowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 22:09
        suchajcie no ,laskoski
        przeciez maja wyraznie pisze:

szukam, uczciwej, dobrej, mądrej, myślącej, dokładnej, sprawdzonej ekipy
        budowlanej

to dlaczego zabierasz głos?
        czytać nie umicie ,laskoski
        dlaczego robita wcinke nie do temata
        wicie laskoski ,trza umic czytac miedzy wierszyma

ja bym na waszej miejsówce ,laskoski ,brał i po 20 ojro za godzine
        bedac człekiem obytym i wykształconym ,ceniłbym se ,swoje wiedze na większe
        kase ,laskoski
        pierdyknijcie ,laskoski te noszenie cementa po piętrach ,i weśta się za
        inteligientne robote
        napiszta cóś ,laskoski na forum architektura
        niech se ludzie poczytajum móndre słowa

a tak na powaznie ,roman,odświerzyłem twoja strone ,bo juz mi wygasał termin
        myslisz ze żle zrobiłem?
        chciałem ci odpuscić jak bliżniem przystało ,ale nie byłem sobie w stanie
        odmówić
        napisz cos z sensem ( chociaz raz ) to zamkne twoje dwie strony i bedzie spoko
        mówie powaznie
    • Gość: Iwona projekt + wykonawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 09:52
      Witam :)
      jestem architektem , mam za sobą wiele realizacji, chętnie pomogę Pani przy
      urządzaniu mieszkania - za cenę niższą niż 67zł/m2 ;)
      Mogę również dać namiary na 2 porządne ekipy . Proszę o podanie maila, prześlę
      link do swojej strony i ofertę cenową :)
      • Gość: ferdynand zdziwion do iwony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 10:48
        czy ta cena 67 ( graniczana) to cena netto czy brutto?
        i czy cena 30 zl za metr jest nizasza od 67 zl ?
        z matmy wynika ze tak ,a z ekonomii?

i czy cena metra dotyczy metra biezacego ,kwadratnego ,czy moze chodzi nam o
        sześciany?
        prosze o sprecyzowanie oferty
        moge dac po 30 zl brutto za metr bieżacy - od drzwi do okna
        • Gość: bob Re: do iwony specoferta dla Ferdzia IP: *.chello.pl 12.09.06, 18:14
          Ferdynad z Edytą nie wygrasz okokoło 70 zł za m 2 , chyba że uda Ci się
          zbajerować staruszkę z emeryturą 600 zł miesięcznie . Za jakość i klasę to sie
          płaci Ferdynandzie. Pomoć w kraju jest 7 mln emerytów, znajdzie się i dla
          Ferdzia spec-oferta. nie wylewaj łez , tylko do roboty chłopie ....
    • Gość: bob..b Re: projekt i robotnicy - pomoc potrzebna i rada IP: *.chello.pl 12.09.06, 18:26
      Maja , daj sobie spokój . To forum i raczej cały portal to Forum dla
      znudzonych bezczynnością ekspertów od wszyskiego naraz./ Gdybyś zapytała ile
      kosztują czerwome figi o gdzie to kupić , odpowiedzi byłyby podobne . A tobie
      trzeba konkretów , a nie , tylko gadania nudziarzy /
      • Gość: gość Re: projekt i robotnicy - pomoc potrzebna i rada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 09:05
        > Maja , daj sobie spokój . To forum i raczej cały portal to Forum dla
        > znudzonych bezczynnością ekspertów od wszyskiego naraz

masz rację bobku, twój bezładny bełkot na forach dom i architektura jest tego
        najlepszym przykładem
        • Gość: autor zostawta romka w spokoju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 10:24
          ja stanowczo protesuje przeciwko takiej postawie
          więcej tolerancji dla osób psychicznie chorych
          roman nie jest niebezpieczny dla otoczenia ,on jest niebezpieczny jedynie dla
          siebie
          jest co prawda niezborny myslowo ,ale to nie powód aby na niego napadać
          ma problemy z psychiką ,nawet z prawidlowym wypowiadaniem swoich potarganych
          mysli ,ale to tez ( podobno ) chomik - sapiens

wszyscy lubia zabawnego romka
          nikt nie traktuje go powaznie
          czasem ktos mu dokopie ( np ja)
          ale to juz szczyt ,zeby z romkiem polemizowac i próbowac go ustawiać do pionu
          traktowanie romka na powaznie jest SUROWO WZBRONIONE

wiecej tolerancji dla zdolnych inaczej

aj lawiu roman
          kismy ( wiesz gdzie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka