Dodaj do ulubionych

nowa-forma.pl

16.06.07, 23:03
czy ktos zna taka pare architektow? Maja biuro na Puławskiej w Warszawie.
Polecili mi ich znajomi znajomej:) moze ktos z nimi pracowal bezposrednio i
moze sie pochwalic efektami?
Obserwuj wątek
    • Gość: czlowieknikt Re: nowa-forma.pl IP: *.acn.waw.pl 23.06.07, 10:47
      Witam,

Jestem osoba ktora zrealizowala pelny projekt z "Chlopakami z Nowej Formy" - od
      projektu z wizualizacjami do realizacji gdzie Nowa Forma byla odpowiedzialna za
      nadzor na wykonaniem i dostarczenie mebli do calego mieszkania.

Wlasnie konczymy - za tydzien przeciecie w wstegi ;) Moje wrazenie sa bardzo
      pozytywne - Tomek i Piotr to dwoch pasjonatow tworzacych swietny Zespol, ktorzy
      maja swietne pomysly, maja swietna orientacje w tym co sie dzieje na swiecie
      (slynne opowiesci i zdjecia z Mediolanu ;), bardzo kreatywni i konsekwentni w
      swoich projektach. Bylem calkiem zielony jak zaczelismy ale po zakonczeniu mam
      poczucie ze dostalem projekt swietnie do mnie dopasowany, gdzie architekci
      robili go razem ze mna i co dla mnie wazne - ze "smaczkami". Lazienki zrobili
      odjazdowe ;)O drzwiach do garderoby nie wspominajac (wczoraj widziala je moja
      Kolezanka - zazwyczaj mocny krytyk [nazywam Ja zartobliwie "nie podoba mi sie" -
      i byla pod duzym wrazeniem...)

Jak to w przypadku takich projektow - bywaly ciezkie chwile. Z perspektywy czasu
      ta wspolpraca miala jedna wazna ceche - wiarygodnosc. Zdarzylo sie raz czy dwa
      ze mielismy sprawy niedogadane i efekt koncowy byl troche inny niz ten ktory
      sobie wyobrazalem. Nie bylo waznej rzeczy, ktorej chlopaki nie wzieliby "na
      klate" i wykonali poprawki/zmiany. To naprawde wazne, laik nie jest w stanie
      ogarnac wszystkiego a im dalej w realizacje tym bardziej zalezy zeby utrzymas
      standard, ktory sie wypracowalo. Dla mnie to bylo bradzo wazne i pozwolilo
      spokojnie przetrwac "kryzysy".

W kontekscie powszechnych narzekan na wspolprace z architektami brzmi to
      wszystko troche cukierkowo - wiem, ale naprawde polecam wspolprace z Nowa Forma.
      Poza tym, ze odwalili kawal dobrej roboty to jeszcze mocno sie zakumplowalismy
      )ciekawe co Oni by na to powiedzieli?). Znow - dla niektorych to obojetne, dla
      mnie to byl bardzo mily element naszej wspolpracy. Dlatego tez - poki co ;) -
      polecam dookola Chlopakow i mam nadzieje ze ich firma sie bedzie jeszcze
      bardziej udawac.

Jak to na gieldzie - rekomendacja na "Kupuj" ;)

Jesli potrzebna bylaby weryfikacja jestem gotow pokazac co "narozrabiali" ;)
      Prosze wtedy o kontakt na mail dmilke@aster.pl

Pozdrawiam,
      Darek

P.S. Chlopaki - jak to jakims cudem znajdziecie i przeczytacie to wiecie gdzie
      trzeba przelac pieniadze ;)
    • zuza_69 Re: nowa-forma.pl 01.07.07, 15:16
      Witam,

Jestem ciekawa kiniu117 czy dotarłaś do nich?
      Jeśli tak to, jakie wrażenia?
      Od znajomych o nich słyszałam a niebawem mnie czeka wykończenie domu.
      • Gość: autor Re: nowa-forma.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 19:26
        zuza_69 napisała:

> Witam,
        >
        > Jestem ciekawa kiniu117 czy dotarłaś do nich?

tak kinia dostała od nich
        ale teraz my jedziemy do nich i oni tez dostaną
        szcczególnie ze takie kity sprzedają

tak ze spoko zuza
        damy im taki łomot ze juz nie beda spampwac w taki głupi sposób
      • Gość: kinia117 Re: nowa-forma.pl IP: *.spray.net.pl 01.07.07, 21:23
        dotarłam do nowej formy i jak na razie mam sam bardzo dobre zdanie na ich
        temat. Ja co prawda nie korzystalam z ich uslug kompleksowo tylko prosilam o
        pomoc w przebudowie funkcjonalnej mieszkania ktore dopiero sie buduje. Ale
        jesli o to chodzi chlopaki sie uwineli swietnie bo czasu ja niestety nie mialam
        za wiele. Dostalam najpierw trzy propozycje z ktorych wybralam jedna a pozniej
        na bazie tej jednak jeszcze 6 podobnych a jednak roznych poza tym sa b. mili
        przyjaznie nastawieni nie sprawiajawrazenia jakby mi laske robili ze pomagaja
        bo niestety i z takimi architekami zdarzylo mi sie rozmawiac. Geralnie wielki
        pozytyw. Na razie nie zobowiazalam sie znimi wspopracowac po odbiorze
        mieszkania ale jak tylko finanse mi na to pozwola na pewno zdecyduja sie z nimi
        wspolpracowac
        • Gość: zenek Re: nowa-forma.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 22:13
          Gość portalu: kinia117 napisał(a):
          ..........jakby mi laske robili .....???????????

a mnie też by zrobili ?
          to jakieś młode pedzie czy cos z demobilu ?

opisz nam jak to było : jesteś babą a oni robili ci laskę
          qrna szkoda ze tego nie widziałem
          • Gość: boom Re: nowa-forma.pl IP: *.wifi.agh.edu.pl 04.07.07, 11:11
            "nie sprawiajawrazeniZenek nie podniecaj się tak szybko i czytaj uważnie:
            „nie sprawiajawrazenia jakby mi laske robili”
            Czyli laski nie było.
            a jakby mi laske"
            • Gość: autor Re: nowa-forma.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 14:35
              to ze nie sprawiają wrazenia ,,jakby laskę robili '
              to ni eznaczy ze laski nie było
              nie sprawiaja tylko wrazenia
              boom cos nie tak z logiką
              • kinia117 Re: nowa-forma.pl 04.07.07, 22:59
                za kazdym razem jak czytam takie glupoty - mam tu na mysli odpowiedz zenka
                zastanawiam sie co trzeba miec w glowie ze sie chcialo reagowac na literowke -
                nawet nie literowke bo po prostu nie uzywam zwykle polskich liter piszac na
                forum
                no ale skoro sie ktos nudzi, gdyby ktos rzeczywiscie chcial sie dowiedziec
                czegos o architektach z nowej formy zapraszam na maila
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka