stanleykubrick 20.01.09, 13:14 Średnio mnie zachwyca, ale jak na Libeskinda przynajmniej jest inaczej;) Mimo wszystko trudno uniknąć mu manierycznych naleciałości. Przydałoby się więcej zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: starybrowarek Libeskind w Düsseldorfie IP: *.beyond.pl 20.01.09, 13:28 mniami budyneczek, chciałoby się zschrupać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starybrowarek Re: Libeskind w Düsseldorfie IP: *.beyond.pl 20.01.09, 13:29 upssss....to nie było do nowego potworka Liebeskinda a do TEATRU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozdrowicki Re: Libeskind w Düsseldorfie IP: 89.174.104.* 20.01.09, 13:33 Kurcze, Libeskind zaprojektował coś w miarę normalnego, aż trudno w to uwierzyć. Budynek rzeczywiście jest całkiem przyzwoity i ciekawie współgra z otoczeniem, choć nie obyło się bez typowych libeskindowskich naleciałości (ad stanleykubrick: przepraszam za powtórzenie, ale naprawdę świetnie to ująłeś). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozue Re: Libeskind w Düsseldorfie IP: *.chello.pl 20.01.09, 14:04 no tak widziałbym plac społeczny we wrocku , taki wypolerowany libeskind byłby akurat, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosciu Re: Libeskind w Düsseldorfie IP: 91.84.26.* 20.01.09, 14:45 Pierniczeje na starosc Pan Daniel... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Libeskind w Düsseldorfie IP: *.mediadirection.com.pl 20.01.09, 15:19 przeciętniak jak się patrzy Odpowiedz Link Zgłoś
gsb Re: Libeskind w Düsseldorfie 20.01.09, 15:44 Przyzwoicie. Przypomina trochę budynek Banderii 4 w Warszawie. Zastanawiam się czy te wzorki na fasadach jak wyjdą z mody nie będą wzbudzać złych emocji... I chyba lepiej dałoby się ograć bliskość wody. p.s. budynek teatru rzeczywiście wspaniały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BK Re: Libeskind w Düsseldorfie IP: *.chello.pl 20.01.09, 16:40 Jest OK, dobrze ze pan Libeskind ustrzegł sie przed powtórką z samego siebie (chociaż w przeciętny sposób) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D: Re: Libeskind w Düsseldorfie IP: *.rubyn.com 20.01.09, 18:37 Kurcze jest cos nachalnego w tym placu. Nie wiem moze mu sie skala omsknela, bo bardziej przypomina wnetrze architektoniczne niz urbanistyczne. A moze miasto potrzebuje takiego wyciszajacego miejsca? Tak wyrwane z kontekstu renderingi wygladaja ninaturalnie. Elewacje bez bazy i nie wykonczone u gory sprawiaja ze plac ma cos z magazynu wyladowanego kontenerami. Chyb brakuje opracowanego przyziemia. Wiezowce lepiej mu wychodza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piona Re: Libeskind w Düsseldorfie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 11:26 ja pierd... bez przesady ... gadacie jakbyscie byli po prostu lepszymi projektantami od libeskinda . ...plac kontenery...wizki ...dzizyyys ...z dupy argumenty ... jak dla mnie udany, spokojny, ładny , z klasą, nowoczesny z pomysłem i nie przesadzony w formie... reasumując - udało się :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D: Re: Libeskind w Düsseldorfie IP: *.rubyn.com 21.01.09, 23:59 piona.. "udalo sie :]" udalo sie postawic dwa kloce ktore wygladaja jakby ktos oszklil kilkupoziomowy parking i jeszcze udalo sie nie opracowac przestrzeni publicznych.. Gadasz jakbys byla po prostu gorszym projektantem. Podkreslam ze pisze o tym co widze (a nie zawiele widac bo znowu nie ma zadnych planow). A zeby nie byc zbyt prostolinijnym to: ladnie opracowal strone od jeziorka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek21k Re: Libeskind w Düsseldorfie IP: 82.177.38.* 24.01.09, 15:56 jak złota 44 ma styl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewka Re: Libeskind w Düsseldorfie IP: 83.168.125.* 27.01.09, 11:44 nic specjalnego niestety. jak dla mnie zero kreatywnosci..moze i taki styl.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek21 Re: Libeskind w Düsseldorfie IP: 82.177.38.* 01.02.09, 12:31 ale w sumie, jak piękne są niemieckie miasta, wystarczy popatrzeć, a widać jaki tam panuje ład i porządek ... ...mam nadzieję, że kiedyś i my się doczekamy, gdy Warszawa, czy inne polskie miasta będą wyglądać jak to na zdjęciu z lotu ptaka... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
harrus Re: Libeskind w Düsseldorfie 13.07.09, 22:39 o lol pierwszy prawdziwie udany projekt libeskia :) Odpowiedz Link Zgłoś