gsb 21.01.09, 23:08 w tej kategorii rzeźbiarskich, inspirowanych dekonstruktywizmem budynków - ikon, to jest na prawdę urocze i nieprzegadane. I nie gubi funkcji. Dodatkowy + za ciekawą okładzinę na elewacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lumberjack Re: Wieżowiec Miyi Tower w Chinach IP: *.chello.pl 21.01.09, 23:35 ciekawa koncepcja, miło że oczyszczą tą rzekę. architektura powinna nie tylko stawiać budynki, ale też zmieniać otoczenie. może w tym przyoadku się uda?? Odpowiedz Link Zgłoś
prosze_cie Re: Wieżowiec Miyi Tower w Chinach 22.01.09, 08:46 no napoczatku pomyslalem sobie ze jak chiny to komuna ale chwile pozniej przypomniala mi sie arch w beijing2008 co udowodnilo ze ten "kroliczy" narod jak chce to potrafi wybudowac cos innego (bo przy tylu malych raczkach made in china niemam watpliwosci ze wogole sa w stanie budowac). jak dla mnie to budynek ciekawy i z pewnoscia wyrozniajacy sie na tle reszty szklanych domow ... nowe miasto? ok ciekawie sie zaowiada z takim bydynkiem i idea wykorzystania zasobow naturalnych miejsca tylko co bedzie z rzeka jak powstanie tam chocby drugi szanghaj a rzeka juz nie bedzie taka fajna i czysta??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Wieżowiec Miyi Tower w Chinach IP: *.wroclaw.mm.pl 22.01.09, 22:25 fajne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architekciuch Re: Wieżowiec Miyi Tower w Chinach IP: *.opgk.krakow.pl 23.01.09, 09:57 A mnie nie przekonuje - dlaczego od tej wieży odrastają jakieś łapki, ogonki - bez tego kimonka byłoby lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
harrus Re: Wieżowiec Miyi Tower w Chinach 13.07.09, 22:37 co to jest? zdeformowana wieża aiffla? Odpowiedz Link Zgłoś