Dodaj do ulubionych

Renowacja w stylu COPY - EDIT

• Gość: student Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 16:55
      nic za mnie nie placicie i skoncz juz prosze te polityczno-socjalistyczne wrzuty. jesli ktos tu za kogos placi, to ja swoje podatki i ubezpieczenia oddaje na doplaty do rolnikow, gornikow, a przede wszystkim zwiazkowcow.
      mam wiec nadzieje, ze Twoja wypowiedz byla podszyta kpina.
      ale mimo to, skonczmy juz.
    • Gość: Adi Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: 188.33.72.* 01.07.09, 19:32
      Maria Strzałko dostałaby zawału...
    • Gość: wapw Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: 85.222.87.* 01.07.09, 20:02
      rany osoba ktora pisala 'tekst' nie zrozumiala wogole o co chodzi z tym budynkiem, to ze tam beton jest w roznych odcieniach i ze czuc przez to ze to jest wspolczesne to nie ma zadnego znaczenia. idea jest taka ze robimy wielka betonowa mase nawet z dachem ktora jest jedna wielka rzeźbą (orginalny i kontrowersyjny sposob wpisania sie w otoczenie) w ktorej nieregualnie nie zgodnie z podzialami poziomymi i pionowymi elewacji tej rzezby zostaly umieszczone duze przeszklenia w proporcjach calkiem sie odcinajacych od przeszlosci. budynek jest jednym wielkim zestawieniem konstrastow w przeroznych plaszczyznach, realizacja interesujaca ale tylko raz jako pewien wyjatek i odstepstwo
    • Gość: katowiczanka Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 21:19
      projekt ciekawy, ale ja mam podobne wątpliwości co ziutek- część budynku nie bedzie miała naturalnego oswietlenia, szkoda że nie pokazali jak ten budynek wygladałby w środku.
    • Gość: student Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 21:48
      wygladalby? ludzie kochani! on wyglada!
      a jak jest w srodku - wystarczy spojrzec na ich strone internetowa www.fouquets-barriere.com.
    • Gość: radny PO [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.09, 09:13
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: sonda [...] IP: *.1.20.195.pp.com.pl 02.07.09, 09:53
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • rec303 Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT 02.07.09, 10:12
      Czad.Już widzę rozmowę z konserwatorem zabytków. :D
    • Gość: katowiczanka Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 10:29
      no tak, przejęzyczyłam sie. Studencie, nie musisz się tak bulwersować, w ramach pokuty pójdę i sie ubiczuje ze rozgniewałam czytelnika forum :/
    • Gość: student Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 10:33
      a kto tu jest rozgniewany? to juz nie mozna rzeczowo odpisac, zeby nie byc posadzonym o gniew?
    • Gość: Adam Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.09, 10:50
      a mnie się pomysł podoba... troszkę straszy tak mała ilość okien, współcześnie budynki to raczej same okna, ale mimo to jest w tej zaburzonej strukturze coś co przyciąga oko
    • Gość: wwhhyy Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.artbuild.be 02.07.09, 11:09
      po pierwsze to straszniz spozniony ten portal, projekt byl juz szeroko komentowany przeszlo 2 lata temu !!!!!!

pozatym to warto dodac ze projekt jest doskonala odpowiedzia na restrykcyjne wymagania konserwatora zabytkow,
      koncept - choc kosztowny genialny w swojej prostocie i w zasadzie niezaprzeczalny, owszem rozumiem ze jedny sie cos podoba a innynnym mniej , ale ja bym tylko dodal ze w architektorze wyglad elewacji to nie wszystko, tak jak w tym przypadku elewacja jest wynika z ideii i programu a nie kompozycji(co wydaje sie byc w polsce i nie tylko baaardzo popularne).

Ja bym polecil rzczej poprostu odwiedzic hotel i wtedy ewentualnie krytykowac jego komforty,

a prweciez nawet komfort jest pojeciem wzglednym i jest innaczej interpretowany w innych kulturach.

polecam odwiedzic strone architekta : edouardfrancois.com/project_detail.php?project_id=36
    • Gość: Architekciuch Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.opgk.krakow.pl 02.07.09, 11:52
      Strona architekta niezła - print scrny z autocada - można spokojnie w pracy oglądać :D ...
    • Gość: radny PO Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 12:30
      bardzo ciekawa architektura. zaskakująca i nowatorska
    • Gość: gość Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.icpnet.pl 02.07.09, 18:08
      Świetne...genialne...mega...super!!!
    • Gość: Mat Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.icpnet.pl 03.07.09, 01:25
      To była renowacja istniejącego budynku czy renowacja kwartału poprzez uzupełnienie jej nową tkanką?
    • Gość: Mat Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.icpnet.pl 03.07.09, 01:27
      *(go)
    • Gość: radny PO TEN PRAWD Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.acn.waw.pl 04.07.09, 21:20
      Zaraz zaraz,,,, to JA JESTEM RADNYM Z PO. TEN wpis o 12.30 z 2.07.2009 to jakiegos bękarta, który sie podszywa. Precz z Olechowskim!!!
    • Gość: demonek Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.icpnet.pl 07.07.09, 00:26
      drogi panie radny, zajmijmy się architekturą a nie polityką :)

budynek jest straszny, głównie te "doklejone elementy", moim zadaniem gdyby nie okna, które nadają charakteru całości nie byłoby czym się chwalić
    • Gość: koko Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 10:33
      genius!:)
    • Gość: lot Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 12:24
      dla mnie makabryła
    • Gość: common man Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 21:42
      aby sobie obejrzeć jaką piękną jest ta architektura wyzwalająca pawie warto kuknąć na stronę www.blogbox.com.pl/blog/koszmary-architektury/ bodajże 5 zakładka - tam jest podobny przykład z Rosji... ;)
    • Gość: Don Pedro Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 10:48
      fantastiko
    • harrus Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT 11.07.09, 03:49
      te okna wyglądają jak telewizory a tak poza tym to co to za pytanie czy w zgodzie z otoczeniem, czy na przekór narzuconym stylom? wiadomo że to pierwsze. o lol o co teraz sie rozbijaja problemy w architekturze
    • Gość: miki Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: 77.236.0.* 26.07.09, 11:46
      REWELACJA..!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka