Gość: r IP: *.habar.com.pl 01.07.09, 10:36 super - genialny pomysł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ppop Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.atm2-0-74451.bynxx17.customer.tele.dk 01.07.09, 10:44 co to copy edit? btw polecam inne zakrecone projekty eduarda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lumberjack Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.chello.pl 01.07.09, 10:47 nieźle, edi, nieźle. koleś ma swój styl i dobrzemu to wychodzi. więcej takich u nas, a nie jaskrawo pomalowany sobieski i inne potworki Odpowiedz Link Zgłoś
model-ka Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT 01.07.09, 11:16 no w końcu jakiś nowy pomysł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 11:20 cos malo tych okien, moze sa od podworza, a jak nie to tam jest ciemno jak w norze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy jak nowy Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.gemini.net.pl 01.07.09, 11:35 Hmm, pomysł jest, czy nowy, to bym nie powiedział, do sobieskich i innych naszych warunków na pewno nie ma co porównywać ;) wydaje mi się że to jest kolejny budynek typu: "świetnie wygląda na prezentacji a w realu mniej ważne". Na folderze tego hotelu na pewno robi wrażenie, sprawia wrażenie nowatorstwa etc. ale moim zdaniem siła tego projektu polega tylko na tym że jest bardzo inny od otoczenia. Można by np. zrobić hotel wysadzając stary, i rozstawić łóżka polowe w tych gruzach i na pewno coś takiego robiło by wrażenie w Nowym Jorku np. ale sorry, mnie to co zrobił ten pan zupełnie nie przekonuje. kolejny raz: www.domoklik.pl/virtualtour.php?vt=domoklik_83 zamiast architektury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwidon Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.chello.pl 01.07.09, 11:39 super elewacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terminator Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.chello.pl 01.07.09, 11:53 copy - paste znam, ale copy - edit nie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny PO Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.09, 11:54 obskurniactwo, bezguście, zły smak, tandeta, prymitywizm, dyskopolo, alek kwasniewski, leperiada, jarmarczny styl. Nie podoba mi się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny PIS Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: 217.153.125.* 01.07.09, 11:58 wyjatkowo zgadzam sie z przedmowca. Powiem wiecej, po co takie rzeczy robic, po co? Nie lepiej zrobic normalna fasade, okna, gzymsy? to takie niby nowoczesne, progresywne a w gruncie rzeczy doslowne i nieciekawe. Sadze, że np. Pan Czesław Bielecki by to lepiej zaprojektowal, troche nowoczesnie ale i eklektycznie, z powiewem historii, my w PIS bardzo go sobie cenimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europarlamentarzys Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.atm2-0-74451.bynxx17.customer.tele.dk 01.07.09, 12:47 cenimy Eduarda Francoise! Marie Curie-Sklodowska i Chopina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PyK. Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.09, 13:03 Świetnie. Najpierw forum było zaśmiecane reklamami i linkami do innych stron. Teraz mamy pseudopolityczne dyskusje. Aż strach, co czeka nas dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny PO Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.09, 13:22 spokojnie powoli przeczytaj raz jeszcze. Pomyśl chwilę. Potrzebujesz wiecej czasu to mysl dalej. odpocznij. przeczytaj raz jeszcze. odpocznij. pomysl..... widzisz teraz, w tych wpisach nie ma zadnej polityki. jestem radnym. jestem z tego dumny. podpisuje sie odwaznie tym kim jestem. Nie jest to wcale polityczna sprawa. Też jak jestes odwazny mozesz się podpisać tym kim jestes, na przykład Alfons Pizdecki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: common man Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 13:36 to niby ma być odkrywczy pomysł. Autor wlazł do swojego pokoiku i zobaczył telewizor na ścianie, zafascynowało go to i wlepił na fasadę parę telewizorów. Jeden wielki syf... no ale każdy ma swój gust...taaaa. Pewnie autor poprzedniej fasady przewraca sie w grobie. Ciekawe kiedy pomalują wieżę Eifla na różowo z seledynowymi kropkami a łuk tryumfalny na zielony majtkowy i wykręcą z niego takie małe formy- zahahdidki zakończone ostrymi liebeskindkami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 14:09 kwasniewski i leperiada wprowadzily polityke do tej dyskusji. prosze, nie robcie z tego portalu smietnika. dosc juz tego na internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europosel PO Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.atm2-0-74451.bynxx17.customer.tele.dk 01.07.09, 14:15 polityka i architektura to nierozerwalne elementy, niestety w polszcze jeszcze sobie ludzie z tego sprawy nie zdaja, w koncu nie na darmo uwaza sie nas za zacianek, kraine wiecznej zimy i bialych niedzwiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stacha Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.chello.pl 01.07.09, 14:33 nie róbcie z bryły onetu, plizz. kiedyś było tu tak spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny PIS Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: 217.153.125.* 01.07.09, 14:54 Ty student wez sie do nauki lepiej, zwiazkowcy i robotnicy musza placic za twoje fanaberie i studia. Architektura ma sluzyc polityce panstwa i oddawac jego charakter, koniec, a nie takie farmazony ja ten budynek...A PO i rudy donek sa wlasnie za taka postepowa i "nowoczesna" architektura, ktora ma sie nijak do historii kraju, polityki, naszego kosciola... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.static.vip-net.pl 01.07.09, 14:58 do makabryly z tym!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 15:47 za swoje fanaberie place sam, a Was prosze jeszcze raz o opuszczenie tego miejsca z tym politycznym bagnem. mam nadzieje, ze architektura nigdy nie bedzie ozeniona z polityka, calym smrodem tego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architektdiabla Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 15:50 jeden z moich ulubionych wspolczesnych obiektow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: watcher Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.09, 15:55 mowcie co chcecie-ale mi sie bardzo podoba...a moze to moja slabosc do francuskiej architektury;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politolog Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.atm2-0-74451.bynxx17.customer.tele.dk 01.07.09, 16:38 student- architektura OD ZAWSZE byla, jest i pewnei bedzie ozeniona z polityka. OMA, MVRDV - to dobre wspolczesne przyklady polaczenia. A dobra moderna lat 30 na slasku? to tez wynik politycznej rywalizacji polsko - niemieckiej. itd, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny PIS Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: 217.153.125.* 01.07.09, 16:52 Student, to my związkowcy i działacze, rolnicy i gornicy, robotnicy placimy za ciebie. Sam to mozesz sobie na impreze pojsc (zamiast na roraty). Wg. programu PIS panstwo bedzie ingerowac w architekture, silne rzady okraszone architektura, jak we francji. Politycy beda decydowac o architekturze, czy ci sie to podoba czy nie. Architektura musi byc historyczna i oddawac ducha panstwa. To PO chcialaby tzw. architektury wspl bez ograniczen, bez odniesien do historii i polityki, taka "wolnosc" to my wkrotce zniesiemy, po nastepnych wyborach polska bedzie nasza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Renowacja w stylu COPY - EDIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 16:52 w ten sposob, to wszystko jest pozenione z polityka, nawet to co jesz (obecnie z polityka UE). Odpowiedz Link Zgłoś