Dodaj do ulubionych

Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009

• Gość: rtg Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 10:25
      Widziełem film o tym domu, w którym inwestor wypowiada się na temat inwestycji .Po jego wypowiedzi wydaje mi się, ze ten budynek powstał bo koles nie ma co robić z kasą:]... powiedział też, że być może postawi drugi...
      Jak sie mu bedzie mieszkac to sie okaze ale luzak z niego, widać, że zagrzeje d..w jednym miejscu:]
      Poki co dobrze by było gdyby pojawilo sie wiecej takich inwestorow :P
    • Gość: Nonieeee Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 12:51
      Placek anteny satelitarnej mnie rozwalil... Ta druga zreszta tez.
    • Gość: gosc Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 20:34
      facet mowi ,ze chcial postawic drugi tylko zastanawia sie po co, bo mu sie super mieszka. na tym filmie widac tez jak ten dom wyglada naprawde (nie jest tak wyczyszczony w srodku) moim zdaniem jeszcze lepiej.
    • Gość: Gośc Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.centertel.pl 22.07.09, 21:37
      Zapraszam do Wrocławia - Komorowice.Nowe osiedle tzw.Osada Gencz.Fajnie ,przenikające się bryły prostopadłościanów,czysto i estetycznie "ale" jakoś tak smutno. Pozdrawiam Gośc
    • Gość: ser Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: 79.110.198.* 22.07.09, 23:07
      nieźle w tym T.Love zarabiają chłopaki,parę złotych to wszystko kosztowało...
    • priller Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 23.07.09, 00:04
      w końcu doczekaliśmy się powstania w polsce jakiegoś nurtu architektury (a może nawet i sztuki w ogóle) na skalę światową. PROMESISM. promesism niesłusznie bywa uznawany za kontynuację nikiforyzmu.
    • priller Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 23.07.09, 00:06
      ach, i u mnie wpisy radnego z ziobropolski wywołują wzruszenia.
    • Gość: Cekin Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 00:49
      Bardzo podobają mi się takie domy, teraz mieszkam w typowym projekcie. Jaki może być pirazyoko koszt takiego/podobnego/w tym rodzaju projektu? Czy koszt budowy znacząco odbiega od standardowych stawek?
    • swiatlo Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 23.07.09, 01:10
      Ja wiem czy ten beton mi się podoba? To ja już wolę domek z dachem, płotkiem i piwoniami niż taką bryłę bez charakteru.
      Tylko snoby w takich domach mieszkają.
    • Gość: wlacznik Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 02:02
      mysle ze czas cie swiatlo oswiecic
    • 3xm Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 23.07.09, 05:41
      Szczególnie rewelacyjny jest pomysł schodów wewnątrz. Jak przyjdzie urwanie chmury to będzie miał fajny wodospadzik lejący się prosto do domu.
    • Gość: gitar Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 08:20
      Na www.kwkpromes.pl jest film o tym domu, w nowościach. opowiada Perkoz, gada Konieczny.Warto obejrzeć!
    • Gość: motyla noga Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.xdsl.centertel.pl 23.07.09, 13:39
      Aż tyle kapuchy to "gwiazdy" jednak nie czeszą - na balustrady na dachu już nie wystarczyło.
    • Gość: as Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.mtib.gov.pl 23.07.09, 15:14
      Ojej! Nie wygląda jak karłowaty dworek przykryty czerwoną blachodachówką ze ścianami docieplonymi styropianem i w jaskrawym kolorze!!!! Polakom sie nie spodoba. Dla Polaka dom to koniecznie z pustaka, blachy i styropianu! Wersja dla bogatszych - obity deskami imitującymi bale i blachodachówką w ciemnym kolorze.
    • Gość: KRASHAN Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 09:18
      Nie wiem czym się jaracie, jak dla mnie jest mroczny źle wykończony i ma sporo straconej przestrzeni, może ktoś umie mnie przekonać do tego projektu?
    • Gość: gosc Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 18:11
      posluchaj krashan co mowi perkoz w filmie a propos swiatla w domu itd.. to cie przekona:-)bo on tam mieszka. chyba ze z zalozenia krytykujesz wszystko co zdzialalo kwk:-)
    • Gość: KRYSTYNA Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: 82.160.136.* 25.07.09, 17:35
      "Szczególnie rewelacyjny jest pomysł schodów wewnątrz. Jak przyjdzie urwanie chmury to będzie miał fajny wodospadzik lejący się prosto do domu"- POPIERAM. Rolą architekta jest tez przewidywanie jak będzie uzytkowane to co się zaprojektuje i jakie z tego konsekwencje wynikają.Wystarczyło dorobic jakieś zadaszenie/przekrycie dla ochrony "schodów wewnątrz" -jeśli architekt zaprojektował taki domek że och i ach -to nie powinno to być to dużym problemem aby połączyc funkcję i konstrukcję.A syf który będzie sie tam zbierał jednak nie będzie taki fajny.
    • Gość: Jack Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.09, 01:00
      Trochę trąci chłodem, niestety. Po części jak muzeum a po części jak galeria handlowa. Za dużo klockowatości. Ale pomysł potraktowałbym jako wstęp do dalszych prac.
    • Gość: Miki_22 Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: 194.156.48.* 24.08.09, 13:13
      Pomysł, bryła, atrium wewnątrz - wszystko pięknie. Co się komu podoba. Mnie natomiast dziwi, że nikt nie zwrócił uwagi na zieleń. Architektura to nie tylko budynek, ale także otoczenie. A na zamieszczonych zdjęciach widać, że mieszkańcy mają chyba problemy z utrzymaniem trawników (wypalone przez słońce plamy, brak prawidłowego koszenia i nawożenia).
    • Gość: iwo Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.dyn.orange.at 29.08.09, 13:56
      moze i pomyslowe te wygiecia,ale calosc jakos szczegolnie nie zachwyca,wyglada dosc biednie,pomiedzy wygieta szklana fasada a urocza rampa niebawem zbierze sie brud,ktory perkoz bedzie musial chyba patykiem wyciagac.
    • ewaholo Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 09.09.09, 22:22
      Panowie, dom OUTrialny nie "koniecznie" jest najlepszym projektem, ale widać jury dostrzegło wyraźną tendencję człowieka do symbiozy z naturą. Tak jak słowo 'organic' przy cenie marcewki w Londynie gwarantuje dobry utarg. Za to mnie najbardziej podoba się koncepcja domu Aatrialnego i odsyłam do źródeł www.worldarchitecturenews.com/index.php?fuseaction=wanappln.projectview&upload_id=768 oraz www.tvp.pl/kultura/magazyny-kulturalne/forma-i-przestrzen/wideo/robert-konieczny
    • Gość: koniczyna Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 12:29
      bardzo fajnie wygląda. z jednym małym ale, studio na górce jest doklejone, chyba w ostatniej chwili, a poza tym na piątkę. Jeszcze jedno , na jednym ze zdjęć widać sąsiedni dom brzydactwo. Wniosek jest taki że jak ktoś decyduje się na budowę "koniecznie" musi lepiej wybierać okolicę.
    • Gość: greg Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: *.tktelekom.pl 02.10.09, 23:57
      Projekt może i innowacyjny ale kompletnie nie praktyczny dla życia. Elementy trudne w utrzymaniu czystości i deszczówka wlewająca się do środka. Gratulacje za antene na dachu z przeciągniętym kablem pewnie z okna.
    • Gość: info Re: Dom OUTrialny w finale LEAF Awards 2009 IP: 94.230.21.* 25.04.10, 20:16
      UPRAWNIENIA ARCHITEKTONICZNE DLA INŻYNIERÓW BUDOWNICTWA

www.konstruktorbudowlany.fora.pl/uprawnienia-certyfikaty,26/konstruktor-architekt-nie-dajmy-sie-zwariowac,1806.html

www.muratorplus.pl/biznes/wiesci-z-rynku/komu-jakie-uprawnienia_66729.html

Dziękuję BRYLE za nieusuwanie tej ważnej dla inżynierów budowlanych informacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka