coralin Re: Dziś pachnę... 24.01.05, 15:22 Osmanthus OJ. Długo trwa ostra, chłodna i świdrująca nuta znana z Eau d'Issey. Ale niestety w gorszym wydaniu. Długo trzeba czekać aż wyłonia sie z tego kwiaty. Zapach wtedy ciut przypomina Parfum d'Ete Kenzo. Ale generalnie moje wrażenie jest nienajlepsze. Odpowiedz Link
kalia_t Rano Python Trussardi :))) a wieczorem mix 24.01.05, 21:14 zapachowy: Givenchy My Cuture i S.F Incanto Imponujacy początek zaliczył S.F.(wspaniały), obecnie prowadzi My Couture:))) Odpowiedz Link
salma88 Re: Cos innego:) 24.01.05, 22:19 Rano uzylam Tmeperamento jak jzu wspomnailam:) Ale jako, ze wywietrzaly to sie zaczelam psikac roznosciami w Sephorze. Byly to: Trussardi Skin (cos w sobie ma, ale jest troche... meski?), Tresor oraz Jil Sander Pure. Wiec zajezdzam kilkoma zapaszkami:D Odpowiedz Link
mathilde17 Re: Dziś pachnę... 25.01.05, 17:38 Ogólnie Narciso Rodriguez, poza tym testowałam SL raz jeszcze i: prawy nadgarstek - dogorywa na nim Arabie, którą długo szorowałam, bo pachnie jak kurczak curry, a na lewym - Santal Blanc - znośny. Trawię też jeszcze Un Bois Vanille, tylko za mało w nim Bois, a za dużo Vanille. Więc w dalszym ciągu podoba mi się tylko Daim Blond; aha, nie testowałam jeszcze Vetiver Oriental. Odpowiedz Link
coralin Re: Ormonde-pięknie:)) 26.01.05, 16:44 Każda nuta podoba mi się. Zapach jakby stworzony dla mnie;) Przyprawy połączone z fiołkiem na początku a potem te same przyprawy z nutami drzewnymi. Cudowny, wyjątkowy zapach:)Zawiera wszystko to czego szukam w perfumach Uwielbiam wąchać kolendrę w kuchni, fiołek to kwiat zapamiętany z dzieciństwa- pamietam jak wyczekiwałam kiedy w znajomym miejscu pojawią sie wreszcie te fioletowe maleńkie kwiatuszki, a drzewne nuty pieknie na mnie leżą. Odpowiedz Link
balbina_alexandra Mania (stara rzecz jasna) 27.01.05, 00:35 Dziś spokojnie, zapach blisko ciała - spędziłam dzień z przyjaciółką w ciąży i naprawdę musiałam wybrać coś spokojnego, niezbyt inwazyjnego - a ona Manię lubi :) na kwiatki niestety za zimno... Odpowiedz Link
forevermore79 Armani Black Code... 27.01.05, 15:05 z probki, lekki poslizg w Polsce z premiera- no ale nie uwazam, zeby specjalnie bylo na co czekac. Slodka, choc nietrwala, lekko tytoniowa wariacja na temat typu "Le Male" z wyraznie wyczuwalnymi nutami poprzednich zapachow Armaniego- Emporio Night i Manii. Ladny, ale bez charakteru - ciekawe, jaki bedzie kolejny zapowiadany duet Emporio City Glam. Odpowiedz Link
nikielka Re: Armani Black Code... 27.01.05, 15:16 Ooo! Dzięki Ci bardzo za opinię o tym zapachu. Bardzo byłam go ciekawa (w związku z prezentem walentynkowym dla męża). Ale niestety katar pokrzyżował moje plany. Swoją drogą to paskudne uczucie - nic nie czuć. Ciągle coś wącham czy już czuję, ale niestety. Przecież mi tak nie zostanie na zawsze... Odpowiedz Link
adam_am Re: Armani Black Code... 31.01.05, 08:11 A mi się strasznie spodobał tak, że już jestem nieco uzależniony... i wiem że będzie to kolejny 'mój zapach'! Forevermore ma rację co do nuty zapachu, bo dość długo używam 'Le male' i są podobnego rzędu. Odpowiedz Link
gosia25 Re: Dziś pachnę... 27.01.05, 19:17 Chanel 5.Nigdy bym nie przypuszczała, że może za mną chodzić ten zapach. Odpowiedz Link
balbina_alexandra I ja się rozgrzewam w mroźny dzionek... 27.01.05, 23:43 Dziś moje kolejne podejscie do Angela :) rzadko bo rzadko używam, bo jednak moje otoczenie słabo toleruje - no z małymi wyjątkami. Przyznam się szczerze, że na mnie Angel pachnie jakoś inaczej i nie jest to tylko moje zdanie... No pora oswajać się dalej :))) Odpowiedz Link
strega Re: Dziś pachnę... 28.01.05, 12:30 Winter Delice, pasuje mi do widoku za oknem :) Odpowiedz Link
balbina_alexandra Rozkosznie! 28.01.05, 13:11 Co za boski, leniwy dzień! Z wizją słodkiego nieróbstwa aż do wieczora :) wstałam dość późno - nie mogłam wczoraj spać po mojej pogawędce astrologicznej z Dori i rozmyślałam jeszcze pół nocy nad różnymi kwestiami - dziś leżałam w wannie z olejkami bitą godzinę, następnie namaściłam się obficie moim najświeższym nabytkiem, czyli balsamem Kenzo Jungle Tigre :) w południe spryskałam sie jeszcze wodą do kompletu i błogość pełna :))) Odpowiedz Link
sorbet Re: Rozkosznie!:-) 28.01.05, 15:07 Weekend się juz u mnie zaczął. A dzień miałem b. pracowity nasłuchując mądre referaty, hehe. CdG Palisander. Odpowiedz Link