Dodaj do ulubionych

lewatywa w jodze

14.12.04, 19:05
czy ktos z was robi lewatywe? w jodze jest to podobno powszechna praktyka.
interesuja mnie korzysci z tego plynaca:). jakiej uzywacie hmm rurki;)?
gdzie ja mozna kupic. dzieki za kazda odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • pan_na_wodzie Re: lewatywa w jodze 18.12.04, 19:33
      ja robię lewatywę połykając kawałek prześcieradła i czekając aż przejdzie do
      końca że tak powiem
      • marekd65 Re: lewatywa w jodze 26.12.04, 13:03
        Z tego co wiem to lewatywę robi się w zaparciach a nie w jodze.
    • kiki4 Re: lewatywa w jodze 29.12.04, 16:45
      Lewatywa jest jedna z technik oczyszczajacych organizm. Bardzo polecam. Mozesz
      kupic w aptece worek do wlewek doodbytniczych. Nie polecam gotowych wlewek bo
      zawieraja roztwory soli fizjologicznej i przy czestszym stosowaniu moze
      doporwadzic do zaburzen elektrolitowych. Ja stosuje lewatywe przy bolach glowy,
      jak robie glodowke i jak jestem chora. Bardzo pomaga! Ach jakie korzysci.
      Jedzac to co jemy nasz organizm odklada wszelkie zanieczyszczenia w jelicie
      grubym. Pozbywajac sie ich oczyszczamy nasz organizm. Czasem zaleca sie tez
      czyszczenie jelita grubego stosujac mieszanki ziolowe ale to juz musisz
      poszukac w internecie bo nie wiem czy w Polsce mozna takie tabletki dostac.
      • elli_nika Re: lewatywa w jodze 01.01.05, 10:54
        Czasem zaleca sie tez
        > czyszczenie jelita grubego stosujac mieszanki ziolowe ale to juz musisz
        > poszukac w internecie bo nie wiem czy w Polsce mozna takie tabletki dostac

Tabletki niekoniecznie, wystarczy samemu przygotowac wywar, np. z rumianku. Ale
        oczywiście najlepiej skonsultowac się wcześniej z doświadczonym nauczycielem
        jogi lub ajurvedy.
        • varshavsky Re: lewatywa w jodze 01.01.05, 21:42
          o rany! to jest jakies chore i straszne...
          • elli_nika Re: lewatywa w jodze 02.01.05, 16:59
            > o rany! to jest jakies chore i straszne...

No nie brzmi to za dobrze. Ja sama do domowego stodowania lewtyw nigdy się nie
            przekonałam, ale z powodu problemów zdrowotnych (brak przyswajania skladników
            odżywczych) przeszłam kiedyś serię zabiegów hydrokolonoterapii i wiem, ze mi to
            bardzo pomogło.
        • kiki4 Re: lewatywa w jodze 02.01.05, 23:18
          Aby wyczyscic jelito grube wywar z rumianku nie wystarczy. Nie robi sie tego
          stosujac lewatywe ale stosujac mieszanki ziol, ja znam tabletki i krople,
          doustnie! Caly zabieg trwa okolo 2 do 3 tygodni. Informacje mozna znalezc w
          internecie pod haslem colon cleanising.
    • kakani23 Re: lewatywa w jodze 05.01.05, 22:51
      odpowiedz dotyczy wielowiekowej tradycji stosowania przez jogich lewatyw z
      m... i m... odparowanego. wiec raz jeszcze przypominam: odparowany do 1/3
      objetosci lub swierzy ze srodkowego strumienia znakomicie oczyszcza, zalecane w
      czasie glodowek
      • tellyjelly Re: lewatywa w jodze 20.01.05, 15:21
        z jakiego m...? zaciekawilo mnie to. macie jakieskonkrtne przepisy??

dlaczego to jest "straszne?? czyzby ktos brzydzil sie wlasnego ciela??

chce zrobic glodowke..
        dlatego kazda informacja mi sie przyda.
        • salamba Re: lewatywa w jodze 26.01.05, 15:48
          m...? to po prostu odparowany mocz. Polecam książke Małachowa- wszystko opisane
          bardzo szczegółowo. W jodze robi się lewatywę zwaną Szankh Prakszalana- jest to
          lewatywa przy której wypija sie słoną wodę, potem kilka asan. Ja robie lewatywę
          wg. Małachowa(polecił mi ją lekarz ajurwedy podczas zabiegu hydrokolonoterapi).
          Niektórych to brzydzi nie wiem dlaczego. Czy nie brzydzi te osoby myśl, że noszą
          w sobie kamienie kałowe i gnijące resztki- nawet kilka kilo?!!!
        • salamba Re: lewatywa w jodze 26.01.05, 15:54
          A i jeszcze jedno- do tego celu najlepiej kupić w aptece irygator do
          lewatyw(cena ok. 15 zł). Cały zabieg trwa ok 4 minut. Na początku dość
          nieprzyjemnie ale wynagradza ci męki przerażający widok tego co wyszło i
          oczywiście rewelacyjne samopoczucie. Po przeprowadzeniu całej serii zabiegów
          znika cellulit, trądzik, cera robi się ładna, brzurz płaski, włosy zdrowe i
          lśniące. Polecam!
    • q0q0q0 Re: lewatywa w jodze 01.02.05, 11:37
      cos slyszalem o tym, jednak nadal nie wiem jak to sie robi. kupuje sie w aptece
      jakas rurke, czy cos? po wsadzeniu w odbyt mam wykonywac jakies ruchy brzuchem
      chyba... moze ktos wyjasni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka