01.12.05, 04:09
Pytanie kieruje glownie do Zettrzy, bo wg wyszukiwarki jest ona wlasciwie jedyna osoba, ktora sie na
temat tych zapachow wypowiadala (ale moze ktos inny tez je zna). Zettrzy, podkreslalas wiele razy,
ze sa to zapachy malo zdecydowane, czy to znaczy, ze pachna slabo, czy sa nietrwale (moze jedno i
drugie). Czy probowalas je mieszac? Opisy na stronie brzmia ciekawie, kilka by mnie skusilo, tym
bardziej, ze mam znizke w Glossie... Napisz troche wiecej o nich ogolnie i powiedz, ktore, jesli bys
juz musiala wybierac, podobaja Ci sie najbardziej?
Obserwuj wątek
    • nitulina Re: Jo Malone 01.12.05, 20:57
      Ja jestem na etapie fascynacji, chociaż zamówione miesiąc temu próbki nie
      dotarły.
      Jednak Ginger&nutmeg i Black Vetyver Cafe na 100% nabędę drogą kupna ;)
    • zettrzy Re: Jo Malone 03.12.05, 03:29
      sa to zapachy trwale i nie slabe, raczej takie bezplciowe - niby lipa np. ale
      jakby rozwodniona i jakas taka podwiednieta; no i bez etykietki trudno
      zdecydowac czy to kwiat pomaranczy czy wiciokrzew, brakuje im zdecydowanej
      definicji, sa nijakie

nigdy nie mieszam perfum, wiec nie probowalam

lepsze niz perfumy typu perfumy sa kremy do ciala (body creme) poniewaz
      zawieraja owe perfumy i przynajmniej pachna tak jak powinny - gardenii sie nie
      pomyli z jasminem ani roza

w tej chwili mam trzy jej zapachy: w butelecze Honeysuckle & Jasmine, oraz dwa
      kremy - Orange Blossom i Vintage Gardenia; po uzyciu kremu odpada uzycie
      jakichkolwiek innych perfum, oczywiscie - te trzy wlasciwie podobaja mi sie
      najbardziej z jej repertuaru

natomiast moja ulubiona lipa niestety nie umywa sie do np. Tilleuil Chevalier
      d'Orsay - lipa kawalera ma piekny, nasycony zapach drzewa w pelnym kwiecie, lipa
      Jo niestety literalnie lipa, wiecej jej nie kupie
      • staua Re: Jo Malone 04.12.05, 04:16
        Dzieki, dziewczyny.
        Za mna chodza: Wild Fig and Cassis, Amber and Lavender, Nutmeg and Ginger oraz
        Lime Basil and Mandarin. Pewnie i tak nie wytrzymam i jeden chociaz wyprobuje...
        Zettrzy - nie znam Chevalier D'Orsay, kupujesz to w Nowym Jorku czy online?
        • zettrzy Re: Jo Malone 04.12.05, 16:52
          perfumy kupuje glownie w Aedes de Venustas, Christopher/Gay, pare krokow od
          Greenwich Ave. - bardzo piekny butik o niezwyklej atmosferze
          • staua Re: Jo Malone 05.12.05, 03:15
            Dzieki... sprobuje sie tam wybrac w przyszly weekend.
            Na razie najladniej pachnace lipa kosmetyki mialam z L'Occitane (najlepiej pachnial spray do poscieli
            :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka