flawia_f Apres L'Ondee Guerlain 13.09.06, 14:42 Dlugo czekalam, zeby przetestowac ten zapach, jego opis mnie zaczarowal, no i zawsze marzylam o zapachu oddajacym to jak pachnie 'po burzy'. I jest niezwykly, ale nie tak go sobie wyobrazalam- brakuje mi w nim ostrzejszych nut, ochlodzonego powietrza, zapachu parujacej ziemi, grozy burzy ktora wlasnie minela, mokrych lisci.... Nie wiem co w nim jest, bo wymyka sie wszelkim klasyfikacjom, jest piekny. Ogromnie nietrwaly. Testowalam EDT, potem juz sa tylko perfumy. Gdybym tak napadla na bank, to natychmiast bym go kupila! Odpowiedz Link
alixana Re: Apres L'Ondee Guerlain 28.09.06, 21:53 Na mnie jest bardzo trwały :) Fakt, niezwykle subtelny, dyskretny, trzymający się blisko ciała. Niewinny i pociagający. Ale ciągle jest. Jedno z największych odkryć ostatnich czasów. Też chętnie "wyskoczyłabym" z kasy, byle tylko dopaść pełnowymiarową flachę :))) Odpowiedz Link
kalia_t My couture doprawione Duende EDP:D:D:D 13.09.06, 21:32 no obłęd po prostu!!! I co najfajniejsze z Duende wyszła moja ukochana lekko mimozowo- leśna nuta, troche szyprowa, mhmmm<love> za to kochałam inne zapachy J.del Pozo, Halloween i On ella:-)))))) Odpowiedz Link
a.g.n.i Wróciłam z teatru, pachnę Hirisem:-) zaproszenie+ 13.09.06, 21:56 dostałam niespodziewanie w pracy:-) spektakl był z okazji inauguracji Dni Litwy w Polsce, wystąpił gościnnie w Teatrze Wielkim Litewski Teatr Opery i Baletu:-) Szkoda, że nie dotarliśmy w wakacje na Litwę:-( Odpowiedz Link
a.g.n.i Re: Nieustannie zachwycona.. 13.09.06, 23:03 Och, bo MR jest cudny:-) marzy mi się na zimę:-) Odpowiedz Link
senta Re: Nieustannie zachwycona.. 14.09.06, 09:03 Tak,tak agni:-)ciesze sie,że podzielasz moj zachwyt:-) ..i Iris Poudre..i En passant..i Angeliques sous la pluie..i cala 15-stka pafums sans compromis:-) Poezja! Odpowiedz Link
a.g.n.i Re: Nieustannie zachwycona.. 14.09.06, 09:13 Iris Poudre też uwielbiam, Angelique raz wąchałam, doceniłam, ale to nie moja bajka raczej była, Lipstick Rose pomaga mi się przenieść w czasy kiedy byłam małą dziewczynką podkradającą babci wściekle czerwoną szminkę (odziedziczyłam po babci nie tylko typ urody, ale i upodobania kolorystyczne, hehe, zresztą, moja osiemdziesięcioletnia babcia do dziś czerwonej szminki używa, do pięknych srebrnych włosów i twarzy prawie bez zmarszczek, co mi rokuje jakieś nadzieje:- ) - i potem wycierająca tę szminkę w ręcznik w łazience, okropne, na usprawiedliwienie dodam, że miałam ok. 6 lat, jak zaczęło mnie do szminek ciagnąć:-). A moja babcia do dziś smaży pączki z konfiturą z róży:-) A En Passant nie znam. Jestem pewna, że mogłoby mi się spodobać, kocham bez prawie tak jak fiołki... Poznałam jeszcze Noir Epice, no ale to mi się nie spodobało. L'eau d hiver też doceniam, ale na mnie robi się suchy jakiś... Rany boskie, ja się do pracy muszę zbierać!!! Odpowiedz Link
senta Re: Nieustannie zachwycona.. 14.09.06, 22:32 Pieknie napisalas:-)a ja sie zastanawiam jak cudownie brzmi bialy bez w En passant Oliwii Giacobetii,jak wspomnienie o pieknych chwilach ktore przetrwaly zasuszone miedzy stronami podrecznika z liceum...uaaaa,ale sie rozklejam a tu prezentacja lezy odlogiem:-( Odpowiedz Link
a.g.n.i No tak, a tyle razy sobie obiecuję najpierw + 14.09.06, 09:05 użyć czegoś, a potem pisać, a zwykle jest tak, że piszę po podjęciu decyzji, ale przed psiknięciem... tymczasem okazuje się, że między ręką a naciśnięciem końcówki atomizera wiele sie może jeszcze wydarzyć:-) W ostatniej chwili zmieniłam strój z czarnego na fioletowy i zatęskniłam za fiołkami. Violetta Penhaligons. To był przedostatni raz, kiedy tak napisałam, obiecuję;-P Odpowiedz Link
konasana Jardins du Bagatelle 14.09.06, 09:04 i jestem zachwycona! Pieknie sie rozwija, bardzo sie ciesze, ze zlamalam postanowienie ograniczania sie i kupilam, chociaz nie bylam do konca pewna (testowane jeden raz w wakacje, w perfumerii, bez fiolki probnej). Odpowiedz Link
mangos Le Monde est beau 14.09.06, 09:33 na poprawienie nastroju. Od rana boli mnie głowa, zaraz musze się zbierać do pracy- wizja rozwrzeszczanych dzieci mnie przeraża. W dodatku coś chyba mnie ...zbiera....:/ Odpowiedz Link
benita5 Re: Le Monde est beau 14.09.06, 10:03 mangos napisała: > na poprawienie nastroju. Od rana boli mnie głowa, zaraz musze się zbierać do pr > acy- wizja rozwrzeszczanych dzieci mnie przeraża. Jak widac ktos sie przebranzowic powinien ;o) urlop we wrzesniu jest mozliwy w innych branzach jak najbardziej, a nawet wskazany poza sezonem ;)) Odpowiedz Link
mangos Re: Le Monde est beau 14.09.06, 17:16 Hihi,powoli dojrzewam do tej myśli. Jak sobie pomyslę, że moje małe też będzie chodziło do takiego gimnazjum, to...wrrr... Odpowiedz Link
voluptas Gaiac + Chergui ;) 14.09.06, 10:33 połączenie wyszło mi przypadkowo, ale udało się doskonale :) Odpowiedz Link
lucapuka L'Instant Guerlain, męski... 14.09.06, 16:24 i bardzo się sobie podobam jako mężczyzna ;) Odpowiedz Link
mangos Flakonów 30 a ja nie mam czym pachnieć 14.09.06, 17:18 to typowe dla kobiet w ciąży? Un jardin sur le Nil- na niego padło. I szkoda,że to tylko próbka ( dziekuję slicznie Izolden), bo jakos kojące ma na mnie oddziaływanie. Odpowiedz Link
lucapuka Re: Flakonów 30 a ja nie mam czym pachnieć 14.09.06, 17:41 ale jaki fajny pretekst, żeby zmienić cały park perfumowy na "preferowalny" w ciąży..;) Odpowiedz Link
maminka5 ech ja w ciazy tylko ciężkie :-)) 14.09.06, 17:59 a dzis pachne hypnoticiem z próbki i czarna mania hehe jak byłam w ciazy pachniec niemógł mój mąż poprostu mnie cofało. przeszło po 2 trymestrze :-) Odpowiedz Link
oosemka Ouarzazate i dochodze do wniosku, ze 14.09.06, 19:53 kadzidla CdG sa na mnie bardzo ulotne. a probowalam juz ich wiele. ech, szkoda:-( Odpowiedz Link
flawia_f Stella in Two Peony/Amber 14.09.06, 22:47 Od rana 24 Faubourg. A po pracy testy Stelli. Ciekawa koncepcja z tym mieszaniem solid parfume z edt, dzis mam je osobno, po jednym na reke. Osobno mnie nie zachwycaja (ale nalezy wziac pod uwage, ze ja w ogole do milosniczek Stelli nie naleze), Amber zdecydowanie ciekawsze, ale mix moze byc interesujacy, musze wyprobowac. Odpowiedz Link
nevada87 Blush M.Jacobs... pachnie jak.. 15.09.06, 11:35 Flora Nerolia Guerlaina przechodząca w Love at first Glow J.lo :). Mi się podoba:). Odpowiedz Link