Dodaj do ulubionych

projekt pokoju

07.07.11, 17:35
Mój pokój ma 3,5m na 3 m. Teraz ma kolor www.dekoral.pl/paleta-kolorow/tajemniczy-ogrod chciałabym zdecydowanie jaśniejszy kolor zastanawiam się nawet nad białym!(z jakaś tapetką na którejś ze ścian(ale nie na całą), pokój ma duże okno ale pomimo tego kolor jest tak intensywny że jest ciemno w nim ( plus halogenowe oświetlenie czego żałuję,ale zmienić teraz nie mogę) Moja prośba chciałabym optycznie go powiększyć, rozjaśnić. Teraz druga prośba to projekt tego mojego "prawie kwadraciku" chciałabym by w nim było łózko (wygodne)teraz jest narożnik (kiedyś myślałam,że to mądre rozwiązanie ale strasznie nie wygodne do spania) szafa, TV (myślę o powieszeniu na ścianę, ale co z kablami?będą tak z tyłu wisieć jest na to jakiś sposób) kino domowe jest dodatkowo mam wrażenie że zajmuje dużo miejsca (chciałabym przestrzeń uzyskać i potrzebuje mądre rozwiązanie.Chciałabym by znajdowała się w nim szafa (teraz jest za mała:/ 190x50. Będę wdzięczna za pomoc i wasze pomysły.
Obserwuj wątek
    • dina8 Re: projekt pokoju 07.07.11, 17:36
      kolor: mus jagodowy
    • dina8 Re: projekt pokoju 10.07.11, 16:21
      Nikt mi nie pomoże:(
    • mikaela13 Re: projekt pokoju 08.09.11, 14:21
      Biały kolor oczywiście rozjaśni ściany, a co do ozdoby na ścianę - jeśli nie chcesz pokryć nią całości, to równie dobrze możesz rozważyć naklejkę ( img268.imageshack.us/img268/4876/wizualizacjanaklejka.jpg ); bardzo fajna rzecz. Aby bardziej rozjaśnić pokój dodaj dodatkowe źródła światła (np. lampy z oryginalnymi abażurami), może lustra, ale nie na siłę. A co do wygodnego ustawienia, to od tego są aplikacje aranżacyjne:)
    • eftetstudio Re: projekt pokoju 08.09.11, 16:59
      Gdybyś nie zmieniała koloru ścian to proponowałbym po prostu bardzo jasne meble (najlepiej białe) i do tego klasyczne w formie. Poza tym duża stojąca lampa z jasnym tekstylnym abażurem i jasna gładka wykładzina dywanowa (shaggy jest trudne w czyszczeniu i zmniejsza optycznie wnętrze).
      Fajne efekty powiększające wnętrze dają pewnego rodzaju triki wizualne jak np. takie malowanie ścian SYPIALNIA Co do mebla do TV fajne rzeczy produkuje HUBERTUS. Kable chowasz albo za szafką, albo w przeznaczonym do tego kanale w meblu.
      • es41 Re: projekt pokoju 12.09.11, 23:23
        Ten Hubertus jest tragiczny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka