Dodaj do ulubionych

Biokominek

05.03.12, 11:47

Czy ktoś ma może taki ładny gadżet w swoim domu.Zastanawiam sie nad kupnem ale kompletnie nie wiem jaki kominek wybrać i skąd takie duże różnice cenowe wahające sie od 500zł do 5000zł.Poza tym czy jest jakiś salon takich biokominków w województwie łódzkim.Nie mam pewności czy taki biokominek kupowany przez internet to dobry pomysł.Prosze o jakies opinie i spostrzeżenia
Obserwuj wątek
    • alex_k Re: Biokominek 07.03.12, 11:44

Ja mam
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2576486,2,13,004kkkkzzz.html
      Mój zamawiałam ze sklepu internetowego, chyba z Bydgoszczy. Używam od dwóch lat, nic złego się nie dzieje. Działa bardzo dobrze. Kosztował ok. 1500zł.
      Ceny zależą od rodzaju wkładu i również obudowy. Obudowa, to kwestia gustu, a jeśli chodzi o wkład, warto zwrócić na niego uwagę, czy ma stosowne certyfikaty gwarantujące bezpieczeństwo używania. Gdzieś czytałam, że te najtańsze biokominki nie są zbyt bezpieczne w używaniu. Mój ma dobry wkład, nie nagrzewa się ani drewno, w które jest obudowany, ani ściana znajdujaca się za nim.
    • maru_da Re: Biokominek 21.09.12, 09:55
      I ja się zastanawiam, podobno świetnie działa jako nawilżacz powietrza. Jedyny problem jaki mam to z jego umiejscowieniem ;(.
    • walenty9 Re: Biokominek 20.02.14, 13:21
      Może jestem tradycjonalistą ale preferuję kominki w których można faktycznie drwem napalić i ogrzać pomieszczenie. Biokominki nie mają klimatu.
    • karina.kondraczuk Re: Biokominek 09.07.14, 22:17
      Ja słyszałam, że biokominek to tylko dobra dekoracja, mieszkania Ci nie ogrzeje. Jeśli zależy Ci tylko na dekoracji to ok.
      • zatwierdzone Re: Biokominek 13.12.14, 09:58
        Widzę, że więcej osób jest skołowanych jeśli chodzi o biokominki. Nawet tutaj u was nie można znaleźć konkretnych odpowiedzi. Podobnie jest na innych forach :
        bizneston.pl/viewtopic.php?f=18&t=1941
        toforum.pl/viewtopic.php?f=34&t=1777
        www.kredyciak.pl/na-luzie/7800-gdzie-kupiae-fajne-biokominki.html#post33765
        Wszędzie tylko jakieś ogólniki. Zaczynam sądzić, że biokominki to taki pic na wode dla biedaków, żeby cieszyli się ogniem w mieszkaniu.
    • joanna1279 Re: Biokominek 06.08.14, 13:30
      Różnica w cenach wynika na pewno z jakości wkładu, ale też pewnie z wielkości, rodzaju obudowy. Mi też się starsznie podobają i chciałabym kiedyś posiadać taki większy u siebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka