Dodaj do ulubionych

Biokominek

27.01.11, 16:30
Witam!
Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie mogę kupić biokominek. Mam mieszkanie w bloku i potrzebuję biokominek, gdyż nie mogę zainstalować tradycyjnego kominka.
Obserwuj wątek
    • Gość: dase Re: Biokominek IP: *.plock.mm.pl 27.01.11, 16:56
      w aptece kupisz
      • Gość: nie mam kominka Re: Biokominek IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.11, 17:10
        a napewno musisz mieć - po co ?
        • tymonek666 Re: Biokominek 27.01.11, 17:20
          Znajoma ma taki biokominek u siebie w mieszkaniu w bloku i bardzo mi się spodobał. Bardzo ładnie wygląda na ścianie i może też dogrzać pomieszczenie. Jest mi bardzo potrzebny. Proszę o pomoc. Czy gdzieś w Płocku mogę kupić taki biokominek???
          • Gość: to nie żart Re: Biokominek IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.11, 18:31
            tymonek666 napisała:

> Znajoma ma taki biokominek u siebie w mieszkaniu w bloku i bardzo mi się spodobał.
            >Proszę o pomoc. Czy gdzieś w Płocku mogę kupić taki biokominek???

1. zapytaj znajomej
            2. wpisz w wyszukiwarce biokominek i znajdziesz, co trzreba.
            3. W ramach pomocy wyjaśnię pod rozwagę:
            - biokominek to urządzenie spalające etanol (spitrytus etylowy), który jest paliwem zbyt drogim by uzywać go do celów grzewczych.
            - spalanie etanolu przebiega wg reakcji: C2H5OH + O2 = 2CO2 + 3H2O, zużywa więc tlen w pomieszczeniu i daje dwutelenek węgla i parę wodną. Ma to swoje konsekwencje: w pomieszczeniu z dobrymi szczelnymi oknami robi się duszno (spadek stężenia tlenu, wzrost stężenia dwutlenku węgla), wzrasta wilgotności powietrza, zawilgacają się ściany coz czasem zaowocuje pleśnią i innymi grzybami. Zaczyna boleć głowa.
            Aby do tego nie dopuścić, trzeba otwierać okna i wietrzyć a wtedy masz w mieszkaniu raczej chłodniej niż cieplej i cały efekt cieplny (oraz twoje pieniądze) idzie wyłącznie na podgrzanie klimatu ziemi.
            - pojawia się jeszcze lekko trefny zapach, jeśli jest to jakiś spirytus skażony przemysłowy.
            - moc cieplna tego urządzenia też nie może być duża (bo to pociąga za sobą duże zuzycie spirytusu jako paliwa) a więc korzyści "grzewcze" też są iluzoryczne, wiecej ciepła uzyskasz po włączeniu kilku odbiornikow enrgii elektr. jak żarówki, lodówka, TV, komp, czajnik elektr., itp. - dobrze podgrzewa pomieszczenie otwarta lodówka albo ze trzy świece a najlepiej gromice .
            Stać Cię na to i lubisz - proszę bardzo.
            Musisz mieć, bo znajoma ma?
            Po co Ci taki gadżet?

• Gość: Andrzej Re: Biokominek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 20:19
            Witam. Biokominek użytkuję od dwóch lat i nie narzekam. Kupiłem go w sklepie internetowym, ostatnio podobne widziałem w naszym OBI. Nie polecam zakupu paliwa do biokominków w naszych płockich galeriach - jest drogie. Paliwo zwane bioetanolem kupuję na www.fanola.pl.
            Osobom, które zabierają głos na forum, bardzo często nie mającym pojęcia, proponuję w pierwszej kolejności trochę poczytać na temat biokominków i bioetanolu. Pozdrawiam
            • Gość: to nie żart Re: Biokominek IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.11, 21:25
              poczytałem na kilku forach i nie znalazłem podstawowych informacji:
              - oferowane zakresy mocy urządzeń
              - żużycie etanolu w kg na 1 kWh energii
              - cena jednostkowa etanolu (za litr lub kg) i koszt uzyskania 1kWh energii
              - wymagania odnośnie wentylacji, jeśli do spalenia 1 kg etanolu potrzeba ok 10 kg powietrza i powstaje z tego 1,9 kg dwutelnku węgla oraz 1,17 kg pary wodnej (dobrze wiem co piszę)
              - zagrożenia dla zdrowia ( duszność, zawilgocenie, zagrzybienie)

• Gość: pomocnik Re: Biokominek IP: *.elpos.net 29.01.11, 00:51
            tutaj jest fajnie opisane o biokominkach:

architekturawzyciu.blogspot.com/
            • Gość: gość Re: Biokominek IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.11, 00:58
              Ja kupiłem na allegro biokominek firmy Zinnadi za 300zł. W porównaniu do ceny jakość rewelacyjna. Firma jest profesjonalna, ma nawet własną stronę zinnardi.republika.pl
              • Gość: mika34 Re: Biokominek IP: 213.199.253.* 31.01.11, 11:57
                Ja też kupiłam biokominek Zinnardi i jestem z niego bardzo zadowolona. Kominek to fajna sprawa, a dzięki biokominkom można mieć żywy ogień w domu.
                • Gość: towwieslaw Re: Biokominek IP: *.181.c84.petrotel.pl 31.01.11, 13:22
                  zrob to sam !

biokominek

aby wykonac biokominek musimy miec
                  a paliwo
                  b naczynko
                  c zapalniczke lub zapalki

paliwo wlewamy do naczynka i podpalamy .
                  w ten sposob uzyskujemy biokominek
    • miiszka Re: Biokominek 24.02.16, 02:15
      A nie lepiej zamówić przez sklep internetowy. Pierwszy sklep z brzegu sklep.kominki-lumar.com/index.php?route=product/category&path=141_116 i masz całą gamę biokominków. Do wyboru do koloru.
    • sol-techbiokominki.pl Re: Biokominek 06.07.16, 16:37
      Zapraszamy do naszego sklepu internetowego gdzie znajdzie Pan ogromny wybór biokominków na każdą kieszeń oraz akcesoriów. Nasi eksperci z chęcią odpowiedzą na pytania oraz pomogą w wyborze odpowiedniego modelu wiszącego: sol-techbiokominki.pl/pl/biokominki-wiszace
      lub wolnostojącego: sol-techbiokominki.pl/pl/biokominki-wolnostojace

Zapraszamy :)

----------------
      SOL-TECH BIOKOMINKI
      Największy wybór biokominków i akcesoriów.
      www.sol-techbiokominki.pl
    • kamila.hanoo Re: Biokominek 18.09.16, 22:54
      Witam i zapraszam na www.hanoo.eu . Firma Hanoo zajmuje się sprzedażą i dystrybucją wysokiej jakości biokominków i kominków elektrycznych znanych producentów. Udzielamy wszelkich informacji na temat funkcjonowania i użytkowania biokominków. Zapewniamy bezpłatne konsultacje co do warunków zabudowy oraz pomagamy wybrać model najbardziej odpowiedni co do oczekiwań. Zapraszam do naszego sklepu online: hanoo.eu/produkty/ oraz na blog: hanoo.eu/blog/
    • kominkinabiopaliwo.pl Re: Biokominek 08.01.17, 18:38
      Witaj tymonek666,
      Posiadamy bardzo szeroki wybór biokominków Polskiego producenta Kami. Spełniają one wszelkie wymogi jakości oraz bezpieczeństwa. Bardzo chętnie odpowiemy na wszystkie pytania tutaj zadawane o biokominkach. Zapraszamy również do naszego sklepu kominkinabiopaliwo.pl
      Pozdrawiamy Serdecznie wszystkich forumowiczów gazeta.pl
    • kominek228 Re: Biokominek 21.03.18, 20:14
      Witam, pare miesięców temu tez zapytalem sie o kupno biokominka na bioetanol, szukalem odpowiedzi na takie same pytanie na roznych forach, ale nie znalazlem nic sensownego, potem natknalem sie na jeden sklep, w ktorym sam go kupilem, i tam Pan wyjasnl mi wszystko w przystepnej formie. Jesli potrzebujesz pomocy w wyborze i zakupie biokominka, radze skontaktowac sie z tym sklepem :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka