tokarskab 16.10.09, 10:45 Czy ktoś może mi polecić niedrogi (do 1000zł) ale dobrej jakości biokominek do mieszkania? Z racji ostatniego "załamania pogody" postanowiłam zabezpieczyć się przed ewentualnym zimnem , jak zabraknie prądu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ksfilipek Re: Czyżby nikt nie miał czegos takiego? 22.10.09, 11:22 ja mam taki Tekst linka, właśnie kupiony u tego sprzedawcy użyty narazie kilka razy, ale jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
tokarskab Re: O! 22.10.09, 12:44 O!!!!!!! Mój Małż własnie taki chce! To mam kilka pytań - cy on jest bardzo błyszczący (jak np. "lakierowana" obudowa czarnego monitora), czy on ma regulacje płomienia? I jakie "polana" warto kupić? ceramiczne czy z metaloplastyki??? Odpowiedz Link Zgłoś
ksfilipek Re: O! 22.10.09, 19:02 Nie on nie jest taki błyszczący jak na zdjęciach raczej matowy, regulacja płomienia jest a polan nie mam więc sie na ich temat nie wypowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
be-tka13 Re: biokominek 28.10.09, 13:56 Czy nikt wiecej nie ma biokominka w mieszkaniu??? Odpowiedz Link Zgłoś
lajlah Re: biokominek 02.11.09, 13:34 Ja mam już kilka lat i jestem bardzo zadowolona. Bez problemu dogrzewam sobie pomieszczenie 34 m2. Kupiłam sam wkład i obudowałam według swojego uznania. Polana mam ceramiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
lajlah Re: biokominek 02.11.09, 13:36 Ach, zapomniałam doadać. Mieszkam w domu i mieliśmy przez kilka lat tradycyjny kominek, ale zdemontowaliśmy go i kupiliśmy biokominek. Dosć już mieliśmy wywalania popiołu, noszenia drewna i obkopconej ściany. Tutaj nie ma tych problemów, a ogień jest taki sam:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tekla_bazarka Re: biokominek 21.11.09, 22:51 A czy ten kominek wydala jakis zapach? Odpowiedz Link Zgłoś
be-tka13 Re: biokominek 25.11.09, 13:48 Z tego co się dowiedziałam zczytując wszelkie informacje na allegro itp., to jest delikatny zapach palącego sie paliwa, ale zupełnie nie przeszkadza (jest jako bezzapachowe), mogą być paliwa zapachowe, a można od razu zastosować je jako "kominki" do aromaterapii. Na pewno nie ma dymu i "zapachu" jak z normalnie palącego sie drewna. Co więcej, przy paleniu paliwa w żelu - ogień trzaska jakby paliły sie drewienka. Odpowiedz Link Zgłoś
lajlah Re: biokominek 26.11.09, 08:50 Rzeczywiście, jest delikatny zapach, ale nie jest on nieprzyjemny. (Wszystko co się spala wydziela zapach, drewno także.) Nie ma żadnego dymu ani popiołu. Ogień ma piękne, złote wybarwienie, takie samo jak przy spalaniu dobrego gatunku drewna. Nigdy nie używałam dodatkowo olejku do aromaterapii, muszę spróboawać :) Odpowiedz Link Zgłoś
nesca8 Re: biokominek 01.12.09, 13:14 Mam od roku biokominek. Zapach jest rzeczywiście nieznaczny, ale biokominek właściwie nie grzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
lajlah Re: biokominek 04.12.09, 10:14 Nie żartuj, jak ogień może nie grzać? Mam trzy zbiorniczki na biopaliwo, jesli wleję je we wszystkie i całkowicie otworzę, to w pokoju jest dużo cieplej, a salon mam 34 metrowy i ogromne okna na dwoch ścianach. Oczywiście nie da się ogrzać nim domu, tak jak tradycyjnym, ale dogrzać pomieszczenie jak najbardziej. Tak zresztą opisuje sam producent. Biokominek ma moc ok.3-4 kW, a 1 kW ogrzewa 10 m2 (25 m3). Odpowiedz Link Zgłoś
nesca8 Re: biokominek 09.12.09, 16:35 Gdy się pali, rzeczywiście czuć trochę ciepła, ale potem ani trochę. W dalszej części 40 m salonu nie czuć tego ciepła wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
kris5551 Re: biokominek 03.12.09, 23:27 mam pytanko, a gdzie mozna wlasnie kupic sam wklad Odpowiedz Link Zgłoś
lajlah Re: biokominek 04.12.09, 10:16 Ja kupiłam w sklepie planica decor, ale już kilka lat temu (4-5), nie wiem, czy teraz sprzedają same wkłady. Odpowiedz Link Zgłoś
jackskel Re: biokominek 07.12.09, 20:53 Ten biokominek jest troche droższy, ale warty swej ceny...Dodatowo w sklepie famare.pl możesz kupić odpowiedniej jakosci biopaliwo do swojego kominka:) czyli chyba full zestaw:) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jackskel Re: biokominek 14.12.09, 19:49 I co - kupiłaś już jakis biokominek? pochwal się:) Odpowiedz Link Zgłoś
be-tka13 Re: biokominek 18.12.09, 15:52 A taki ;) allegro.pl/item818264939_mega_duzy_biokominek.html Całkiem ciekawy, bardzo duży (porównując do innych). Paliwo trochę drogie, ale na miły wieczór we dwoje - raz na jakiś czas - można spokojnie zapalić. Całkiem fajnie wyglada w rzeczywistości. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
w-domu Re: biokominek 11.12.10, 18:47 biokominek to fajny patent szczególnie w bloku Odpowiedz Link Zgłoś
kath.rina Re: biokominek 08.01.11, 15:17 w takie rzeczy warto zainwestować i kupić naprawde dobrą jakość-ja mam biokominek z calvado.pl i jestem zachwycona! wcześniej miałam inny-tani i ciągle z nim były problemy... Odpowiedz Link Zgłoś
tymonek666 Re: biokominek 27.01.11, 15:42 Ja polecam biokominek firmy Zinnardi. Kupiłam go na Allegro za jedyne 300zł. Używam go już drugi sezon i jestem z niego bardzo zadowolona. Widziałam, że ostatnio firma Zinnardi uruchomiła nową stronkę zinnardi.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
joker-1987 Re: biokominek 15.11.11, 10:47 Niedawno zakupiłem biokominek i szczerze powiedziawszy jestem pozytywnie zaskoczony. Z początku podchodziłem do sprawy sceptycznie, bo znalazłem w internecie sporo negatywnych opinii i tak naprawdę teraz nie wiem czy to ja tak dobrze trafiłem?! Świetnie wygląda, ogień pięknego koloru, żadnych problemów z zapachem i do tego co ważne daje sporo ciepła. Nie na tyle, żeby ogrzewać całe mieszkanie, ale w salonie, gdzie znajduje się biokominek, zawór termostatyczny jest ciągle na zero ;). Polecam firmę Alvado (www.alvado.pl) wprawdzie byłem u nich w salonie osobiście, ale mają również sklep internetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
madzix085 Re: biokominek 12.04.12, 17:10 My ostatnio widzieliśmy coś takiego na wystawce: sklep.md-system.pl/spectrum.html Petarda, nasz następny zakup jak trochę odłożymy. Tylko mąż chce zrobić sobie na dolnej półeczce barek a ja biblioteczkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda4555 Re: biokominek 24.04.12, 16:26 Ja bardzo dużo modeli i ciekawych inspiracji znalazłam na biokominek.org : biokominek.org/ jest tam ogromny wybór biokominków różnych firm. Myślę, że warto tam zajrzeć. Ja wybrałam ten: biokominek.org/biokominki/zawsze-modny-i-stylowy/ patrycjaziel napisała: > a może taki model www.planikafires.com/firelong.html Odpowiedz Link Zgłoś
polskiebiokominki Re: biokominek 05.06.12, 11:01 Widzieliście już nową kolekcję biokominków w kolekcji polskiebiokominki.pl zaprojektowanych przez włoskiego designera Alexandra Savo? Koniecznie zobaczcie jakie cudeńka Włoch nawymyślał - KLIKNIJ TUTAJ Dariusz Barylski www.polskiebiokominki.pl www.facebook.com/polskiebiokominki Odpowiedz Link Zgłoś
dzefrejjjj Re: biokominek 24.11.12, 20:37 Witam! Także jestem posiadaczką biokominka - ale.. czy ktoś się spotkał z problemem, że po wlaniu paliwa (bioetanol) do zbiornika, paliwo się nie chce palić? Uzupełniłam palenisko bioetanolem do około 2/3 wysokości, po podpaleniu przez chwilę jest mały niebieski ogień, który gaśnie po 3 sekundach. Paliwo jest ok, bo po wlaniu do zwykłego szklanego naczynia pali się i pali.. Czy to możliwe, żeby był problem z paleniskiem, brak dopływu tlenu czy coś? Dodam, że kominek mam dokładnie taki jak w linku allegro.pl/biokominek-kominek-elegance-s-z-y-b-a-n-a-wilzacz-i2804413566.html Dzięki za wszelkie pomysły, jak rozwiązać ten problem ! Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjaziel Re: biokominek 27.11.12, 09:27 Faktycznie dziwne zjawisko:/ Może cos jest nie tak z pokrętłem albo z paleniskiem? Model pokazany w linku ma jeszcze nawilżacz powietrza, może w palenisku zbiera się wilgoć, albo dociera za mało tlenu bo np. wcześniej był ustawiony za mały ogień? Najlepiej skontaktować się w tej sprawie z producentem albo ze sprzedającym. Produkt, który rzekomo posiada atesty i spełnia masę wymagań nie powinien sprawiać tego rodzaju problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
polskiebiokominki Re: biokominek 27.11.12, 09:54 Witam serdecznie wszystkich internautów i Ciebie dzefrejjjj Nie jesteś pierwszą osobą, która napotyka podobne wyzwanie. Przypomnę - nie pali się bioetanol, ale jego opary. A im wyższa temperatura samego bioetanolu i oparów tym płomień wybarwia się na bardziej czerwony kolor. Sugeruję przed napełnieniem zbiornika palnika bioetanol potrzymać kilka godzin w temp.pokojowej. Przed podpaleniem go zaś otworzyć szczelinę płomienia - o ile to umożliwia konstrukcja palnika - na max. Przez pierwsze kilka chwil jeśli bioetanol jest za zimny możesz napotkać wyzwania z podpaleniem go, ale jak już Ci się to uda p kolejnych kilku minutach powinnaś uzyskać ciepły, zbliżony do czerwonego płomień. Jeśli oczywiście sam palnik nie jest konstrukcyjnie wadliwie wykonany i nie jest chłodzony. Wtedy pozostaje już tylko wykonanie dodatkowej izolacji termicznej samego palnika. Swoją drogą - od "malucha" nie można wymagać komfortu mercedesa :( Mam nadzieję, że pomogłem :) Dariusz Barylski www.polskiebiokominki.pl fan page na fb > Witam! > Także jestem posiadaczką biokominka - ale.. czy ktoś się spotkał z problemem, ż > e po wlaniu paliwa (bioetanol) do zbiornika, paliwo się nie chce palić? Uzupełn > iłam palenisko bioetanolem do około 2/3 wysokości, po podpaleniu przez chwilę j > est mały niebieski ogień, który gaśnie po 3 sekundach. Paliwo jest ok, bo po wl > aniu do zwykłego szklanego naczynia pali się i pali.. Czy to możliwe, żeby był > problem z paleniskiem, brak dopływu tlenu czy coś? > Dodam, że kominek mam dokładnie taki jak w linku allegro.pl/biokominek-kominek-elegance-s-z-y-b-a-n-a-wilzacz-i2804413566.html > > Dzięki za wszelkie pomysły, jak rozwiązać ten problem ! Odpowiedz Link Zgłoś
prusakart Re: biokominek 29.03.13, 21:41 Polecam firmę BioDesign posiadają sklep internetowy, mają również wiele salonów w całej polsce www.biodesign.com.pl www.bio-kominki.com.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
deosik Re: biokominek 04.04.13, 18:40 Co myślicie o www.biokomineczek.pl/682-biokominek.html Niesamowicie mi się podoba. Lub - www.biokomineczek.pl/707-biokominek.html Odpowiedz Link Zgłoś
studiokurpas Re: biokominek 20.05.13, 15:44 Obecne na rynku biokominki o oryginalnym, designerskim kształcie mogą nadać unikalny i niepowtarzalny charakter każdemu wnętrzu. Chętnie stosujemy takie rozwiązania w naszych projektach, w momencie gdy nasi inwestorzy chcą ożywić minimalistyczną przestrzeń. Zapraszamy do skorzystania z oferty naszego studia projektowego. studio@kurpas.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
johnbio Biokominki w mieszkania 17.12.14, 11:59 Hej, co myślicie na temat kupienia biokominka do mieszkania? Dużo oglądałem różnych rodzai biokominków, ale nie mogę się zdecydować jaki wybrać i w jakich mniej więcej cenach można kupić fajny biokominek? Zlazłem fajne biokominki na stronie: Biokominki Ktoś już kupował może z tego sklepu internetowego coś i czy może go polecić? Odpowiedz Link Zgłoś
biokominki.net Re: Biokominki w mieszkania 19.12.14, 13:06 Myślę, że biokominek w mieszkaniu to bardzo dobry pomysł, bo przecież kominka opalanego drewnem raczej nie da się zamontować... Zwłaszcza, że biokominki mogą stanowić również ciekawe urozmaicenie i ozdobę wnętrza, jako element jego wystroju. Odrobina wyobraźni i talentu dekoratorskiego wystarczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
robertkucharski Re: Biokominki w mieszkania 06.01.15, 16:13 Polecam nasze biokominki remont.biz.pl/sklep/39-biodesign Odpowiedz Link Zgłoś
aga.300 biokominek 28.10.15, 13:13 przed zakupem warto porównaćjakość towarów i sprawdzić czy spełniają aktualne normy. ja zakupiłem model do indywidualnej zabudowy i wygląda jak na filmie www.youtube.com/watch?v=fB5lK1aGnpw Odpowiedz Link Zgłoś
jadeitgirl Re: biokominek 18.12.15, 13:24 Aktualnie można zaleźć ciekawą promocję na biokominki tutaj: kratki.pl/pl/kategoria/biokominki My kupowaliśmy u nich "sprzęt" i jesteśmy bardzo zadowoleni :) super jakość i świetna obsługa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
biodesign Re: biokominek 29.05.21, 11:18 jeśli chodzi o biokominki dobrej jakości w tej cenie to polecam firmę simplefire - bardzo dobre biopalniki biodesign.com.pl/sklep/pl/26-simplefire Odpowiedz Link Zgłoś