kol.3 09.09.12, 16:00 W łazience w rogu mam 2 cienkie rury doprowadzajace ciepło do kaloryfera łazienkowego. Jestem przed remontem - wymianą glazury i wszystkiego co jest w łazience.. Czy macie jakieś pomysły na osłoniecie /zamaskowanie tych rur? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twoj_kwadrat Re: rury w łazience 20.11.12, 22:51 najlepiej byłoby jakby Pani zamieściła zdjęcie łazienki. Może jest opcja zrobienia zabudowy, np. szafki na kosmetyki, która skrywałaby rury? pozdrawiam Twój Kwadrat projektowanie wnętrz warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
base02 Re: rury w łazience 04.12.12, 17:21 Pomysł z szafkami na kosmetyki wydaje mi się nietrafiony, bo to pewnie rury grzewcze, więc kosmetyki mogą się psuć. Odpowiedz Link Zgłoś
85krystyna Re: rury w łazience 24.11.12, 19:46 Najprościej będzie je zamalowac. Wez pod uwage, że nie każda farba się do tego nadaje, jeśli rury są ciepłe (a pewnie są, skoro wiodą do kaloryfera). Są specjalne farby do tego: np. Śnieżka do kaloryferów. Odpowiedz Link Zgłoś
meluska11 Re: rury w łazience 28.11.12, 18:41 Najłatwiejszym rozwiązaniem jest pomalowanie, ale jednak nie będzie to nadal wyglądało specjalnie atrakcyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
calleh Re: rury w łazience 28.11.12, 19:21 można zabudować płytą kartonowo-gipsową, obłożyć glazurą i aby skorzystać z ciepła jakie te rury jednak dają, można zrobić parę otworów z ładnymi rozetkami można i w takiej obudowie pokusić się o jakieś półki, można zamontować jakieś oświetlenie, choćby i ukryte taśmy led, dające poświatę na płytki ścienne... pomysłów bez liku :) Odpowiedz Link Zgłoś
zlot-y89 Re: rury w łazience 29.11.12, 22:55 Taśmy LED w łazience to całkiem dobry pomysł. Łatwo je zamontować a wyglądają bardzo efektownie. Nie pobierają dużo energii toteż znacząco nie podnoszą rachunku. Odpowiedz Link Zgłoś
base02 Re: rury w łazience 04.12.12, 17:19 Dzień dobry, Na mojej stronie internetowej w zakładce "wnętrza" w zdjęciach o nazwie "mieszkanie na Mokotowie" na zdjęciu ostatnim i 3 od końca jest pokazana obudowa rur z płyty g-k , gdzie wstawione zostały kratki kominkowe do odprowadzenia ciepła. Rury nadal grzeją, ale ich nie widać. Pozdrawiam Abażur Marta Kramkowska tel. 606 15 42 51 www.aba-zur.pl Odpowiedz Link Zgłoś
twoj_kwadrat Re: rury w łazience 04.12.12, 18:12 witam, w załączniku na ostatnim zdjęciu jest zabudowa w łazience - wysoka, szarosrebrna - wewnatrz kryje się piec gazowy i wszelkie podłączenia. poniżej pieca są półki na chemię oraz przybory toaletowe. www.twojkwadrat.eu/aranzacja-kuchni/ pozdrawiam Twój Kwadrat projektowanie wnętrz warszawa Odpowiedz Link Zgłoś