Dodaj do ulubionych

Dulux PASTELOWY JAŚMIN lub MAGNOLIA

11.07.04, 14:19
Czy któraś z Was ma pomalowane ściany którymś z tych kolorów? Interesuje mnie
jakie dobrałyście dodatki kolorystyczne. No i jak te kolorki wyglądają na
ścianie :)
Obserwuj wątek
    • magdalenha Re: Dulux PASTELOWY JAŚMIN lub MAGNOLIA 12.07.04, 15:26
      Ja mam pomalowane drzwi magnolią pół mat. Wygląda ładnie choć ciut inaczej niż
      na opakowaniu. Taki jasny kremowy kolorek. no i to nie zawsze prawda że
      wystarczy raz pomalować (Dulux once). Drzwi były wcześniej pomalowane na
      pomarańczowo-czarny kolor i konieczne było malowanie 2 razy. Ale jak na
      ścianach nic nie masz to spoko. Co do dodatków to do magnolii pasuje prawie
      wszystko.
      • agata_tchrzanowska Re: Dulux PASTELOWY JAŚMIN lub MAGNOLIA 13.07.04, 15:24
        Mam pastelową magnolię w kuchni - meble naturalna olcha, dodatki wiklinowe,
        dekoracyjne firanki (bo niczego nie załaniają, tylko ładnie wyglądają)
        pomarańczowe, a sprzęty kuchenne inox
        • joana123 Re: Dulux PASTELOWY JAŚMIN lub MAGNOLIA 14.07.04, 08:53
          Ja również mam magnolie w kuchni-meble białe z bukowymi wykończeniami(blat)w
          oknie roleta w takim pomarańczowo-ceglastym kolorze.W ogóle wydaje mi się ,że
          do tego koloru pasują wszystkie odcienie pomarańczu,brązu,może
          bordo,czerwienie.Magnolia to takie mleko z odrobiną kawy( a pastelowy jaśmin
          planuję w salonie).pozdrawiam J.
          • selavi77 Re: Dulux PASTELOWY JAŚMIN lub MAGNOLIA 05.08.04, 10:48
            Witam,
            ja mam w kuchni i przedpokoju ściany pomalowane magnolią. Kolorek wyszedł
            super. I tak jak piszecie wyżej wszystko do niego pasuje.
            Natomiast ściany w pokoju pomalowałam pastelowym jaśminem. Jak tylko ściany
            wyschły po malowaniu nie podobał mi się ten kolor.On wygląda jak brudny biały.
            Miałam nadzieję, że jak kupimy wypoczynek i komodę on nabierze jakiegoś
            wyrazu. No i kupiliśmy oliwkową kanapę. Kolor wygląda jeszcze gorzej niż przed
            zakupem mebli. I w związku z tym właśnie jestem na etapie wyboru nowego koloru
            ścian do mojego saloniku. Może ktoś coś doradziłby mi w tej sprawie. Jakim
            kolorem pomalować ściany? Proszę o pomoc. Za każdą rade będę wdzięczna.
            Pozdrawiam, Sylwia
            • wmacyszyn Re: Dulux PASTELOWY JAŚMIN lub MAGNOLIA 20.08.04, 22:22
              Spróbuj pomalować kolorem Ananas (troszkę jak ciepła cytryna) albo Słoneczna
              Pszenica (troszkę jak ciemy słoneczny, taki żółto-pomarańczowy, ale tą drugą
              proponuje trochę rozbielić),nie wiem jaką masz podłogę, ale powinno byc super o
              ile nie jest sosnowa - bedzie za żółto. Oba wyglądają super, są bardzo ciepłe i
              powiększają pomieszczenia.
              Aha, to nie są kolory Duluxa - szkoda na niego kasę. To są kolory Ekonowinki
              (albo Nobilesu) - któregoś z nich,nie pamietam, a nie mam juz wiaderka z
              farbą :-) Ale na pewno nie był to Dulux. Pozdrowienia. Daj znać jak wyszło o
              ile się zdecydujesz. :-)
    • lemontea Re: Dulux PASTELOWY JAŚMIN lub MAGNOLIA 05.08.04, 13:51
      Magnolię polecam z czystym sumieniem. Mam ją od kilku lat w pokoju dziennym.
      Meble w kolorze ciemnym trochę jak teak.
      Kanapa i fotele kremowe (już mają kilka lat więc krem troszkę zszarzał).
      Generalnie kolor nadaje się i do wykończenia pomieszczenia jasnymi meblami i
      ciemnymi a dodatki mogą być złote/patynowane. Duży wybór.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka