Gość: alkoholik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 15:22 Ranging wódek, piwa i wina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ancyk.62 Re: Ranging alkoholi 12.09.06, 16:39 hmmm.. moje typy to: piwo:Obołon...ew,Rogan Wódka..nie mam typu koniak -ŻAN -ŻAK wino...pilam rewelacyjne ...zakupione bezposr. od producenta na bazarze w Kurortnoje...super!!...ale u prywatnych sprzedawcow...zazwyczaj mozna się naciąć!!!ryzykiem jest kupowanie...chyba ze z polecenia Odpowiedz Link Zgłoś
krowi_cycek Re: Ranging alkoholi 12.09.06, 20:50 piwo: kolejny punkt dla piwa Obołon, ewentualnie Slawutycz wódka..nie mam typu koniak zakarpacki wino: zdecydowanie krymskie m Odpowiedz Link Zgłoś
ancyk.62 Re: Ranking alkoholi 12.09.06, 20:57 Kurortnoje...to miejscowość na Krymie...a zatem znowu blisko typujemy...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Ranging alkoholi IP: *.sti.net.pl 12.09.06, 23:06 Z wodek polecam:Niemirof Odpowiedz Link Zgłoś
zuza06 Re: Ranging alkoholi 12.09.06, 23:47 a ja polecam wina gruzinskie, ktore bez problemu kupic mozna na Ukrainie, a nie uswiadczysz ch w Polsce - Saperavi, Cinandali uch... palce lizac... Z wodek, to zdziwiliscie mnie, ze nikt nie wymienia percowki, ewentualnie percowki z miodem - to ukrainski przeboj (to nie pieprzowka, tylko "czuszkowka" - z ostrej papryczki). Produkuje ja Niemiroff, ale tez inne wytwornie. No i krymskie porto z wytworni Massandra - w Kijowie jest jej firmowy sklep. Wizyta obowiazkowa. A piwa - racja - obolon oksamitowe, bo jest ich kilka rodzjow, to jest miedzy ciemnym a jasnym. Na zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unmay Re: Ranging alkoholi IP: 80.84.184.* 13.09.06, 00:38 wino: 1. Magaracz, Massandra 2. Koktebel, Inkerman 3. a po co kupowac inne??? ;) P.S. Prawdziwe wina gruzinskie sa cholernie drogie, od 50 UAH, w sklepach duzo jest podrobek tych win. Odradzam rowniez kupowac wina wytworni Massandra w malych sklepikach, tez sa podroby. wina musujace: 1. Nowyj Swiet 2. KrymSekt (Artemiwsk) Koniaki 1. Tisa 2. Koktebel Wodka 1. Niemiroff, Chortycia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wydra291 Re: Ranging alkoholi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 10:50 Piwo: Czernigiwskie switle, gorilka z percem (jest taka z dodatkiem miody) super poprostu, a wina krymskie, ja lubie deserowe typu Czorny doktor - dotlenia i fantastycznie powala z nog;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bohdan Re: Ranging alkoholi IP: *.kiev.ua 13.09.06, 11:40 Маєш рацію!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Варто спробувати пиво чернігівське "Біла Ніч" - словами не описати...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Ranging alkoholi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 12:24 Czernihiwskie Biłe - czyli niefiltrowane. Super piwo polecam wszystkim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :I Re: Ranging alkoholi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 14:23 koniak zakarpacki = ukraińska hara zaprawiana bejcą do drewna :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helmi Re: Ranging alkoholi IP: 217.153.216.* 13.09.06, 16:13 Ja też się zgadzam, mi najbardziej pasowało Czernihiwskie (Premium i Switlne) a także niefiltrowane Bile i Bila Nić. Swoja droga jak w Sewastopolu poprosilem w namiocie przy plazy o to drugie to durny rusek poprawil mnie na Bialaja Noć... kretyn... Z wódek to rzeczywiście Chortyca i Nemiroff. Jeszcze strasznie moge polecić Szampana z Nowego Światu, półsłodki, czerwony z czerwoną etykietą z Golicynem na małym obrazku, nie pamiętam dokładnie jak się nazywa, ale był pyszny! Kosztuje ok 40UAH jakby ktoś chciał się upewnić, czy o ten chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Ranging alkoholi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 17:19 co za gust co za syf Odpowiedz Link Zgłoś
salamander Sprzedam 30-letni koniak Otarda - OKAZJA 15.09.06, 16:40 Witam! Mam do sprzedania koniak Otard-Dupuy Reserva San Juan przywieziony w latach 70- tych z Kuby. Czy może mi ktoś podpowiedzieć gdzie się z nim zgłosić? A moze ktoś jest chętny? Jest to koniak XO... cena do uzgodnienia, ale nie mam zamiaru zdzierać :-) kontakt na maila: salamander@gazeta.pl lub GG: 2129664 Odpowiedz Link Zgłoś
globtroter.org Re: Sprzedam 30-letni koniak Otarda - OKAZJA 30.01.09, 17:16 Duzo za niego nie wezmiesz. To nie byl najlepszy wybor, jesli kupowalas z mysla o pozniejszej sprzedazy. I to wg mnie nie jest koniak XO - chyba, ze wliczasz okres dojrzewania u siebie :o) Ale moze mowimy o innej butelce - najlepiej wstaw foto. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolas Re: chlać i ciurlać byście chcieli za półdarmo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 16:49 Piwo: 1. Lvivskie svitle (taki sikacz jak nasze Tyskie - idealne zeby kupic piec i spijac zwiedzając) 2. Obolon svitly - j.w. ino nieco lepsze 3. Obolon pszenny - wyczes piekielny, ino smak zupełnie inny. Wódka: Wszelkie paprykowe, miodowe, cytrynowe cuda. Wspaniałe sa. Rewelacyjny jest Balsam Karpacki - czarny orzechowy potwór. Rewelacja. To chyba to co ktoś przyrównał do bejcy od drewna. Jest to pyszne. Nemirrofa mozna kupic u nas. Wina/likiery: Polecam wszystko smakowe - te kawówki, wiśniówki, miętówki można pić jak wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bohdan Re: chlać i ciurlać byście chcieli za półdarmo IP: *.kiev.ua 18.09.06, 15:39 Варто спробувати нове львівське пиво "Легенда" (появилося недавно до 750-річчя Львова). Сам не пробівав, але знайомі говорили, що варте уваги. Хотів запитати, яке польске пиво варто спробувати? Мої вітання. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: chlać i ciurlać byście chcieli za półdarmo IP: *.sti.net.pl 18.09.06, 15:46 Polecam Tobie#PIWO TYSKIE# Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bohdan Re: chlać i ciurlać byście chcieli za półdarmo IP: *.kiev.ua 18.09.06, 16:12 Дуже дякую, буду сьогодні шукати. Мої вітання і шанування Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: chlać za półdarmo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.08, 12:21 Kasztelan - piwo regionalne (z północnego Mazowsza), Żubr - piwo regionalne (z Podlasia). Polskie miody pitne dwójniaki (w szczególności), ale również trójniak lub czwórniak też jest dobry. Polskie wina dopiero się odradzają, ale za to warto spróbować polskich nalewek. To jest "wytwór narodowy" - różne smaki. Polskie wódki są zbliżone jakościowo do siebie, ale wyróżnia się Łącka (sprzedawana na Podhalu). Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_dem o piwach 15.09.06, 22:24 na Krymie przez kilka pierwszych dni degustowaliśmy piwa, i tak: NO1 Biła Nicz!! przepyszne ciemne piwko bez charakterystycznego w Pl smaku goryczy i silnego alkoholu 2 Lwiwskie 1758 fajne leciutkie piwko 3 obołoń ciemne 4 Jel pozostałe (krym, sławuticz, rogan, czernihiwskoje, sarmat...) średnio przypadły nam do gustu Fajne jest to, że mozna tam kupić piwo w 2 litrowej plastikowej butelce znanych piwnych marek, np obołonia. Żeby tak u nas było... Zauważyłam, że klienci sklepów czesto do wódki kupują, nie tak jak u nas sok pomarańczowy itp, właśnie takie 2 litrowe piwa!!Może mają zasadę, że plus i plus daje minus? A wina, pyszne u ulicznych sprzedawców, naturalne wina po których język zostaje fioletowy ;) , pyszna wytrawna Izabella o smaku i zapachu ciemnych winogron i słodki migdałowy Czarny Pułkownik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domin Re: o piwach IP: *.chello.pl 16.09.06, 17:50 A tfuuu... piwo w plastiku, uchowaj! Toż to profanacja, zero smaku, piwo dla zdesperowanych:) Piwo z puszki jeszcze jakoś ujdzie, ale plastik kompletnie nie uchodzi jak wino z kartonu:))) Co do win... spory wybór. Ja polubiłem strasznie te mołdawskie wszelkiego rodzaju wytrwawne, np. codru z Crivovej czy Milestii Mici, chardonnay, shiraz... różne mieszanki szczepów. Z piw najchętniej niefiltrowane. Wódki... zapomniałem nazwy... Lubię pieprzówkę, ale nie Niemiroffa tylko taką w prostej, okrągłej butelce. Zapomniałem nazwy. Z win krymskich, domowych spokojnie można coś świetnego wybrać podczas degustacji. Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 Re: o piwach 18.09.06, 16:08 bys sie zdziwil tez tak myslalem ale raz kupilem (Obolon Switle i Bile) i tak mi posmakowalo ze kupilem 10 butelek (litrowych) do Polski, tzn na miejscu kupowalem szklane. ale na podroz plastik byl idealny bo lekki i malo miejsca zajmowal a gwarantuje ze schlodzony bedzie dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: o piwach IP: 57.66.197.* 30.01.09, 17:02 Hehe, tez tak myslalem :D Piwo Jantar - produkowane w okolicy Mikołajewa, butelki plastikowe 1 i 2,5 l -> bajka. Delikatne, nie doprawiane alkoholem jak polskie piwa, bdb schlodzone. Przywiozlem 6 2,5 l butelek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: o piwach 02.08.07, 23:30 Mnie smakują wyroby Obołoń i Lwiwskie - piwa. Z win to faktycznie te krymskie są dobre. A z wódek to Niemiroff. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wszystkowiedzący Re: Ranging alkoholi IP: *.ae.poznan.pl 21.09.06, 11:54 A ja polecam Tobie i Wam wszystkim BALSMUM VIGOR, który kupuje się w aptece, bez akcyzy. Koszt 0,5l - 8 UAH. Kupowałem w aptece lwowskiej, to eliksir z 9 ukraińskich ziół na spirytusie, 38%. Smakuje trochę jak słodka whisky, trochę jak te wszystkie niemieckie nalewki ziołowe. Nie dość, że Was uleczy, to samopoczucie jest genialne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: Ranging alkoholi IP: *.sti.net.pl 21.09.06, 11:57 Mam cos takiego tez z diewieciu ziol tylko ze nazywa sie ,Balsam Krymski>wspaniale rozgrzewa w zimowe dni dodany do herbaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta12313 Re: Ranging alkoholi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 22:16 Najlepsze wino na Ukrainie to kagor najlepsza wódka to miodowa z papryka i na brzozowych kotkach piwo to obolon i oczywiście u nas nie spotykany kwas chlebowy z wielkiej beczki na ulicy ale warto spróbować pycha Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 Re: Ranging alkoholi 20.10.06, 10:26 Kahor i owszem ale malo mozna go wypic bo jest oblesnie slodki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
darcopolo-78 Re: Ranging alkoholi 21.09.06, 13:45 Ja polecam szczególnie wina: Madera Massandra Portwiejn Krasnyj Muskat Jużnobierieżnyj Czjornyj Doktor (drogie jak...) i moje ulubione Muskatel czarny i różowy Odpowiedz Link Zgłoś
kresen Re: Ranging napojow bezalkoholowych 21.10.06, 19:27 Ja tam pijam tylko kwas chlebowy -chlibnyj kwas schłodzony a nie tą gruzliczankę z beczek na ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Ranging napojow bezalkoholowych IP: *.crowley.pl 21.10.06, 21:43 Gruźliczanka jest OK,i mineralna na trawie(jakieś zioła) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odys Klukwa= żurawinówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 12:55 Klukwa, czyli żurawinówka jest super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nan Re: Ranging alkoholi IP: *.chello.pl 27.10.06, 00:30 piwo: Obolon i długo, długo nic. Rpgan sredni a Arsenal jak arsenal, niezle klepie. od biedy moze byc. wodka- nemiroff- czarny, ale pszenicznaja tez moze byc.;o) wino: massandra. generalnie ja kupowalam wino z 2 razy od babiczki na bazarze w plastikowej butelce. cud, miod. Odpowiedz Link Zgłoś
xavier11 Re: Ranging alkoholi 27.10.06, 13:54 A moglby ktos napisac za ile sprzedaja na ukrainie 0,5l tego nemiroffa? Oczywiscie mam na mysli przecietna cene a nie taka dla turystow z Niemiec ;) Wiem ze zadalem laickie pytanie, ale niedlugo pojade do Lwowa po raz pierwszy a nabralem ochoty na nemiroffa czytajac ten watek. Odpowiedz Link Zgłoś
buanitka Re: Ranging alkoholi 27.10.06, 14:40 Nemiroff -tak około 10 hrywien (2$). "Około" -ponieważ są różne odmiany. A cena (w sklepach) jednakowa jest dla wszystkich -niezależnie od ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xavier11 Re: Ranging alkoholi 27.10.06, 17:35 Cena mi sie podoba :) Masz racje, wyrazilem sie niescisle. Chodzilo mi o to ze sa sklepy ktore maja ceny nastawione na niemieckiego turyste - a takich miejsc chce uniknac :) Odpowiedz Link Zgłoś
joseph.conrad Białe niefiltorowane!!! 05.11.06, 16:38 O ile pamiętam z browaru w Chernihowie. Zdecydowanie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
pijak.polityk Ranking forumowiczow :). 05.11.06, 20:54 Po alkoholu pisze sie kiepsko. Na przyklad Ookraina :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Ranging alkoholi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 15:27 Wodka - Medoff Piwo: Obolon Wino: Muskat Ale Medoff przede wszytskim. Popijany gestym, krymskim sokiem wiśniowym... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Kloss Re: Ranging alkoholi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 12:28 Ranking mój: Piwo: Czernihivskie svitle, ew. Obolon. Ale najlepsze reklamy w tv ma Rohan ;-) Wino: nie pamietam ;-) ale chyba byly moldawskie wiec i tak sie nie liczy Wodka: zdecydowanie Hortica Platinium. Potem Czarny Nemiroff. Klukwa dla kobiet. Мої вітання HK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: A co masz do win moldawski co ?? IP: *.crowley.pl 30.06.07, 13:08 Skosztowałem nemiroffa z papryczkami- extra, skosztowałem balsam krymski(38v) z apteki(na+ to to,ze na granicy się nie czepiają,bo z apteki)-extra, czarny niemiroff mi nie podszedł. Muszę jeszcze się załąpać na "hornicę"czy jakoć tak...-pozdrawiam smakoszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubliner1 Re: Ranging alkoholi IP: *.akashanet.pl 12.07.07, 18:43 a ja tam pije wszystko to co rzadko spotykane/nemiroffa dawno juz wybilem sobie z glowy bo wszedzie/warto poeksperymentowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Ranging alkoholi IP: *.crowley.pl 12.07.07, 21:14 U mnie na wsi Nemiroff jest od niedawna(w auchanie od 3 miesięcy)-więc jk piłem to był egzotyką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubliner1 Re: Ranging alkoholi IP: *.akashanet.pl 19.07.07, 21:12 ..przedwczoraj sie narabalem moldawskimi koniakami/pieciogwiazdkowe-smakuja wysmienicie ,nie to co g..francuskie/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnienieia Re: Ranging alkoholi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 13:27 WINA: 1) Czarny Doktor i Czarny Pułkownik, tylko ze Słonecznej Doliny-drogie ale mmmmmm:)))))))), 2) Kagor, Myskat, Portwajn, Madera z Massandry-rewelacja:))))), 3) Szampany z Nowego Światu-poezja:))))), 4) Kaberne z Koktjebela, inne też super tej marki-niebo w gębie:))))). KONIAKI: 1) polecam te z większą ilością gwiazdek z Koktjebela i nie tylko, mmmmmm:)))))). PIWA: 1) Biłe, 1715, Lwiwskie, Obołon, itp, itp, itd-wszystkie pyszne, czuć ekstrakt, a nie jak w większości Polskich już tylko wódę niestety:((((((. WÓDKA: często im tańsza, tym lepsza:), a najlepsza ta na na sety rozlewana w barach-magazinach, podawana w gustownych karafkach, a do tego na zagrychę rybka lub jakaś ciekawa warzywna prze kąseczka:))))). Super wątek:))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOCHA Re: Ranging alkoholi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 14:26 Oczywiście Nemirnoff, chyba "miedowaja z piercem", choc i inne z tego typu. A najlepszy do tego sok pomidorowy kupowany w ogromnym słoju za grosze, gęsty, pycha. Na następny dzień jakby nie było poprzedniego wieczoru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr66 Re: Ranging alkoholi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 16:11 wódka: Chortycja z czarnosliwom, zdecydowane 1 miejsce u mnie. Balsam - nalewka ziołowa. piwo: czernihiwskie biłe (niefiltrowane) i lwowskie Odpowiedz Link Zgłoś
enderp Re: Ranging alkoholi 05.07.08, 00:31 ja na wesele kupilem 150 butelek Nemiroffa white gearm... i jest dobry :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jano0244 Re: Ranging alkoholi 05.07.08, 09:57 Z przyjemnością degustuję: 1. Kwas chlebowy, ale najlepiej Monastyrskij 2. Piwo Czernihiwskie (nieźle bierze, pomimo swoich 5 i coś tam %) 3. Wódeczka Hołodnyj Jar w wersjach: klasyczna, pszeniczna, miodowa (z pieprzem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: Ranging alkoholi IP: 193.189.116.* 11.07.08, 21:57 oglądałem niedawno w ukraińskiej telewizji test konsumencki dostępnych na rynku butelkowanych "kwasów" - wyszło że wszystkie są marnej jakości i są jedynie wyrobem kwasopodobnym..... ja z pobytu na Ukrainie pamiętam, że prawdziwy kwas to jest tylko z beczki na ulicy i to nie zawsze dobry..... najlepszy był na bazarach w Drohobyczu i Eupatorii.. po prostu trzeba patrzeć - jak jest duża kolejka tubylców do beczki z kwasem - to też warto stanąć:)))) Odpowiedz Link Zgłoś