Dodaj do ulubionych

Meble niewykończone

24.07.04, 08:24
Mam do Was pytanie, które samo w sobie stanowi prośbę. Czy znacie może firmę/y lub sklepy gdzie można kupić meble w stanie `surowym`-> niewykończone drewno nadające się do bejcowania lub pomalowania. Planuję małą modernizację mojego pokoju i bardzo chciałabym sama pomalować sobie meble i wybrać ich kolor. Byłam w Ikei, ale tam tylko są ok 2 modele i żadnej szafy, a jak już są jakieś półki to tylko takie ordynarne nadające się do spiżarni ;p

Bardzo proszę o pomoc i z góry serdecznie dziękuję.

P.S.
Mieszkam w Krakowie, więc chociażby z powodou ewentualnych kosztów transportu wolałabym, by nie padały propozycje mebli ze Szczecina ;p [z całym szacunkiem dla tego miasta]
Obserwuj wątek
    • olaania Re: Meble niewykończone 24.07.04, 10:08
      jest taka hurtownia wyrobów z drewna DREWAL, mają siedzibę przy Zakopiance pod
      Krakowem, w Gaju (następna miejscowość za Libertowem), jadąc od Krakowa po
      lewej stronie.
      kupowałam tam jakiś czas temu szafkę i była taka opcja, że na moje życzenie
      mogą ewentualnie jej niczym nie pokryć, tylko sprzedadzą mi taką "surową".
      maja swoją stronę internetową www.drewal.com.pl, można sobie obejrzeć wszystkie
      mebelki i sprawdzić, czy styl ci odpowiada, a jak pasuje to jechać do Gaju...:)
      pzdr
      • j0anna1 Re: Meble niewykończone 24.07.04, 14:51
        A moze wybierz sie do jakiegos zakladu stolarskiego? Zrobia Ci meble takie
        jakie bedziesz chciala np. sosnowe albo z olchy. Z reguly stolarnie oferuja
        zabarwienie w wielu mozliwych kolorach. No i nie bedzie to takie "badziewie"
        jak z Ikei :-)
    • dczeraniuk Re: Meble niewykończone 25.07.04, 14:37
      Jest na allegro jeden Pan stolarz, u ktorego zaopatruje sie w niewykonczone
      tace i skrzynki na zabawki, moze podjalby sie zrobienia mebli? Jakosc oceniam
      na dobra. Stolarz jest ze Skawicy.
      Pozdrawiam
      Dorota Czeraniuk
      www.antique-deco.com
      • dczeraniuk Re: Meble niewykończone 25.07.04, 14:40
        ... zapomnialam podac namiaru :)
        www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2084593D.Czeraniuk
        www.antique-deco.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka