Dodaj do ulubionych

ogromna szafa z lustrzanymi drzwiami..

04.08.13, 18:00
Wprowadziliśmy się do mieszkania, w którym jest szafa zabudowana z 2 przesuwanymi skrzydłami drzwiowymi - całymi w lustrze. Wymiary 2,4 m wys. x 2,4 m szer. szafy z lustrzanymi drzwiami (1,2 m szer. jedno skrzydło). Początkowo nie przeszkadzało mi to, teraz mnie już denerwuje takie ogromne szerokie lustro na całą wysokość pokoju. Szafy rozmontowywać nie chcę, a wymiana drzwi przesuwnych to za duży koszt.

Co można zrobić z tymi lustrami? Chciałabym "zasłonić" chociaż jedno skrzydło, ale czym, jak, żeby nie wyglądało to tandetnie? Macie jakiś pomysł? Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • amy33 Re: ogromna szafa z lustrzanymi drzwiami.. 06.08.13, 13:54
      O tapecie nie pomyślałam... Poszukam czegoś fajnego w takim razie :)
      Dzięki.
      • anija35 Re: ogromna szafa z lustrzanymi drzwiami.. 06.08.13, 15:25
        Ja bym proponowała ci jakiś motyw typu coś takiego: www.iszafy.pl/pl/dokumenty/oderta_20_plus wydaje mi się, że zmiana tego nie bedzie taka kosztowna jak cała szafa
    • m.agda.lena Re: ogromna szafa z lustrzanymi drzwiami.. 08.08.13, 11:56
      Nie wydaje Ci się, że jak zasłonisz chociaż jedno lustro, to pokój optycznie się zmiejszy? Nie będzie Ci to wtedy przeszkadzalo? Jeśli juz chcesz zakryć lustro to jakimś cieńkim materiałem, które nie przeszkodzi w przesuwaniu drzwi!
      • amy33 Re: ogromna szafa z lustrzanymi drzwiami.. 19.08.13, 18:14
        A czym przykleić to coś do lustra, żeby się trzymało?
        • dzedlajga Re: ogromna szafa z lustrzanymi drzwiami.. 19.08.13, 18:27
          Ja bym kupiła albo okleinę albo zrobiła naklejkę - można znaleźć online. Mają bazę zdjęć, mogą też zrobić z Twojego. Wtedy masz od razu z klejem. Obawiam się, że tapetę do lustra ciężko będzie przykleić. I w razie, gdybyś kiedyś zmieniła zdanie, to lustro będzie pewnie zniszczone. Naklejkę odkleisz, lustro umyjesz i gotowe,

Jak chcesz to mogę Ci podrzucić linka ze sklepem, który robi takie naklejki. Albo poszukaj na forum tym lub Cztery Kąty. Okleina miałaby ten minus, że najszersza ma 90cm i trzeba by łączyć a bardzo ciężko się nakleja na takie duże powierzchnie i to w pionie w dodatku. Pasy musiałyby zachodzić na siebie, bo chyba nie uda się ładnie przykleić na styk
          • 0panpawlik Re: ogromna szafa z lustrzanymi drzwiami.. 20.08.13, 12:06
            A może by tak nakleić coś nietypowego, żeby częściowo zasłaniało lustro? Jakiś wzorek?
    • januszwarszawa2013 Witam 20.08.13, 07:56
      Witam , polecam zakupić okleinę w sklepach "sevroll" , bez problemu można ją dokleić do lustra , strona wewnętrzna jest "lekko matowa" , aby lepiej przylegała do lustra , przyklejamy na taśmę dwustronną , pasy pionowe bo lepiej , potem odkleić , u góry i u dołu , można dać pasy taśmy poziomo , jeśli podczas nakładania powstaną "purchle " , tak się dzieje gdy dostaje się powietrze , proszę nakłuwać szpilką lub igłą , następnie gąbką lub ściereczką przetrzeć do jednolitej powierzchni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka