Dodaj do ulubionych

Materac z Jysk, problem.

14.10.14, 11:17
Witam, na początku roku zakupiłem materac do sypialni. po jakiś 5 miesiącach zaczął niemiłosiernie skrzypieć, praktycznie każda zmiana pozycji na materacu wywołuje skrzypienie i dzwięk spręzyn. Materac to "Materac 140x200 PLUS S50 Dreamzone" ze sprężynami kieszeniowymi. Łóżko na którym leży jest całkowicie płaskie i ma płaskie dno, a właściwie jest to coś w rodzaju skrzyni (nie ma szczebelek), tylko 2 płaskie deski pod materacem, które można otworzyć po zdjęciu materaca.
Czy to normalne że materac tak szybko się "wyrobił" że tak skrzypi? można takie coś reklamować?
Obserwuj wątek
    • slawenson Re: Materac z Jysk, problem. 14.10.14, 11:27
      Mysle, ze zareklamowac mozesz. Pewnie i tak wymysla, ze to przez zle uzytkowanie materaca czy cos i dlatego gwarancja w tym przypadku nie zadziala. Moi znajomi kupili materac w Ikei i okazało się, że w środku były jakieś robale...oczywiscie Ikea stwierdzila, ze to niemozliwe, zeby od nich taki materac wyszedł, a robaki, które w nim były na pewno byly wczesniej w domu i przeszły sobie do materaca.
      • bobo254 Re: Materac z Jysk, problem. 14.10.14, 11:37
        Nie był to najtańszy materac, chyba coś koło 1400 zł kosztował i żeby po pół roku już tak działał. Nie mamy dzieci które by po nim skakały, leżał cały czas na równej skrzyni. Teraz to skrzypienie jest bardzo uciążliwe.

A reklamując taki materac (200x160 cm) sam też musze go dostarczyć do sklepu czy jest w takich wypadkach jakaś procedura?
    • ania.p27 Re: Materac z Jysk, problem. 14.10.14, 19:26
      W JYSKu, aby reklamować towar musisz dostarczyć go sam do sklepu (nawet jeśli to tej wielkości materac), oczywiście wraz z paragonem. Nie jest to normalne, że po tak krótkim czasie materac, aż tak się "wyrobił". Dobrze jest co trzy miesiące zmieniać strony materaca - zwiększa to żywotność materaca.
      • bobo254 Re: Materac z Jysk, problem. 15.10.14, 09:44
        Napisałem meila do Jysk'a w sprawie procedury reklamacji materaca czekam na odpowiedź. Materac kupiony w połowie stycznia, pierwszy raz obracany był w czerwcu i gdzieś po miesiącu zaczął właśnie strasznie skrzypieć.
        • Gość: kasia Re: Materac z Jysk, problem. IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.15, 18:31
          bobo254 czy coś się wyjaśniło? bo mam podobny problem
    • amb25 Re: Materac z Jysk, problem. 30.06.15, 07:32
      Jakos wcale mnie to nie dziwi. Reklamuj, to czy uznaja to za wade to juz inna sprawa...
      Gdzie-niegdzie za granica meble Jysk nie ciesza sie dobra opinia, jesli chodzi o jakosc. One sa tanie (no moze nie na warunki polskie) i to jest ich jedyna zaleta. Na cos dobrego jakosciowo trudno u niech trafic.
      Ja mialam, jeszcze gdy meiszkalam w Polsce, sprezynowy POLSKI materac za jakies 200 zl i przez 10 lat spalo sie na nim rewelacyjnie, nic nie skrzypialo, nic nie wylazilo a zadne z nas do chudzinek nie nalezalo...
      Jest tyle dobrych polskich firm a Polacy lapia sie wciaz na zagraniczne badziewie w nadzie ze lepsze....
      • Gość: aaa Re: Materac z Jysk, problem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.15, 12:12
        Ale żadna z polskich firm się nie reklamuje. Gdzie ja mam ich szukać? Jakoś nigdzie nie widzę. Jest tylko koło, gdzie za materac jest grubo ponad 3000.
      • Gość: Sprzedawca materac Re: Materac z Jysk, problem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.16, 18:07
        Szanowna pani !
        Materace sprężynowe sprzedawane przez Jysk są produkowane w Polsce to raz dwa, że sytuacja opisana powyżej to klasyczny przykład nieodpowiedniego użytkowania materaca. Po pierwsze materace sprężynowe powinny być eksploatowane na elastycznym spodzie żebrowym, a nie w jakiejś skrzyni. A dwa to jeśli jakoweś dźwięki wydobywają się z łóżka to najprawdopodobniej z tej skrzyni, ramy czy jakkolwiek by to nazwać. Ponieważ materace na sprężynach kieszeniowych nie skrzypią, ponieważ sprężyny nie są połączone z sobą.
        • joasia2z Re: Materac z Jysk, problem. 23.09.16, 22:37
          Oszukujecie ludzi dając 15, 20 lat gwarancji na materace. Zawsze znajdzie się powód, żeby reklamację odrzucić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka