Dodaj do ulubionych

stół i krzesła

13.11.14, 11:25
Witam.
Mam mały dylemat, na dzień dzisiejszy w moim pokoju ok 15m2 posiadam kanapę rogową, przy niej ławę rozkładaną i stolik RTV.
Marzy mi się stół z krzesłami i jakiś najwyzej mały stoliczek przy kanapie.
Pokój jest strasznie nieustawny. Dwie pary drzwi + duze okno balkonowe.
Tak sobie pomyślałam bo to chyba jedyne miejsce że stół mogłabym postawić przy oknie. I tutaj mam dylemat bo tam miejsca też mało i znalazłam taki stół okrągły 90 cm rozkładany i do tego 4 krzesła w jakimś jasnym kolorze. Teraz się zastanawiam czy jak stół bedzie okrągły do ten stoik przy kanapie też ma być okragły czy moze być prostokątny czy kwadratowy. Czy wybarwienie drewna musi być identyczne stołu i stolika?. Ja zazwyczaj lubię stonowane rzeczy i pasujace do siebie, ale czasami trudno to wszystko zgrać. Tym bardziej że do tego metrażu to najlepiej robić meble na wymiar.Ponizej pokazuję o jaki stół mi chodzi:
allegro.pl/nowy-rozkladany-okragly-stol-srednica-110-3x45cm-i4787109597.html
allegro.pl/nowy-rozkladany-okragly-stol-srednica-90-3x45cm-i4761064864.html
ten drugi chyba jeszcze lepsze rozwiązanie bo wygodniejszy jedna noga mozna bardziej krzesła dosunać. Mają też te stoły z prostymi nogami. Zastanawiam się czy taki z tą jedną nogą pasuje do wnętrza moze nie nowoczesnego ale w miarę. Jak myślicie? Oczywiście wybarwienie stołu - myslałma o jasnym kolorze do małego wnętrza.
Obserwuj wątek
    • nigolla Re: stół i krzesła 13.11.14, 20:51
      powinny kolory stolików ze sobą grać, jeśli to drewna, jeśli jeden byłby czarny, drugi szary/biały/kolorowy to jeszcze by uszło, ale mieszkanie kolorów drewna jest słabe
      • jjacon2 Re: stół i krzesła 14.11.14, 12:00
        Rozumiem.
        Dziękuję za odpowiedż. A co z kształtem jak stół okrągły to stolik przy kanapie tez powinien być takiego kształtu czy może być prostokąt?
        • sandriks Re: stół i krzesła 15.11.14, 10:21
          mi się wydaje, że nawet nie powinien być tego samego, nie wyobrażam sobie dwóch okrągłych stolików w jednym pomieszczeniu :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka