Dodaj do ulubionych

Łososiowy

25.09.04, 15:45
Cześć
Mam mały problem pomalowałam pokój na łososiowo,kolorek wyszedł dość jasny,pastelowy.Do tego zrobiłam dębową podłogę.Teraz zastanawiam się nad kolorem kanapy,foteli oraz dodatków.Jeśli chodzi o inne meble to mam wielką ochotę na klon nida albo brzozę.W każdym razie bardzo jasne.Co o tym myślicie jaki kolor kanapy byłby ciekawy?
Bedę wdzięczna za wszystkie sugestie.
Pozdrawiam
Eda
Obserwuj wątek
    • wmacyszyn Re: Łososiowy 25.09.04, 22:55
      hello! proponowałbym trochę inne rozwiązanie, jesli moge oczywiście :) może
      meble trochę ciemniejsze? może mahoń lub podobnie? do tego jasne,kremowe fotele
      i sofa/kanapa, wygląda to na prawdę dobrze :) jeśli nie lubisz ciemnych mebli -
      spróbuj z ciemnymi fotelami i sofą/kanapą, nie rób tylko wszystkiego jasnego, bo
      będzie mdło, ani wszystkiego ciemnego, bo bedzie smutno :) daj znać co
      zdecydowałaś, mam nadzieję,że pomogłem :) pzdr
      • dzoanax Re: Łososiowy 27.09.04, 10:42
        jezeli chodzi o polaczenie - ciemne meble + kremowa sofa to jest to zestaw
        spotykany obecnie w wiekszosci nowych mieszkan, wystarczy obejrzec chociazby
        zdjecia na tym forum lub na muratorze (glownie mam na mysli te kremowe sofy -
        sa wszedzie);

nie mowie, ze to zestaw brzydki - mnie tez sie bardzo podoba, ale jest przeciez
        tak wiele innych kolorow!

dla odwazniejszych osob - czerwony (krwisty, buraczkowy, pomidorowy etc) czy
        pomaranczowy, do tego dodatki w tym kolorze (np swieze kwiaty w wazonie, czy
        obrazki na scianach w takiej kolorystyce albo figurki na polkach), do tego
        jasne meble;

dla mniej odwaznych - jasna zielen lub zgaszony zolty, wtedy ciemniejsze meble,
        chyba, ze ktos ma malutki salonik wtedy meble jasne i cale pomieszczenie wyda
        sie jasniejsze i wieksze;
        • martaross Re: Łososiowy 03.10.04, 18:47
          hej
          mam łososiowy kolor na ścianach, czerwono - makową kanapę i fotele finki
          polisander, do tego mebelki ograniczone do barku, stolika i bibloteczki też w
          kolorze polisander. Wygląda całkiem całkiem. Na podłodze klon. I koniecznie
          listwy przypodłogowe - a jakże by inaczej - też polisander.
          Pozdrawiam serdecznie
    • kpopialo Re: Łososiowy 05.10.04, 16:11
      Witam,
      ja mam jedna sciane salonu w kolorze lososiowym (wypadek przy pracy, mial byc
      pomaranczowy). Tez zastanawiam sie nad kolorem mebli. Stanie chyba na
      krwistoczerwonej sofie z ikei i kilku jasnych meblach - brzoza. Mysle jeszcze
      nad kolorem dywanu.
      A tak chcialam granatowe sofy, granatowy dywan z bialymi dodatkami i meblami -
      brzoza... Jak myslicie - czy to mimo wszystko pasowaloby??
      Dzieki!
      Pozdrawiam,
      Karolina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka